מה יהיה איתי?

גיל 303

New member
מה יהיה איתי?

שלום וברכה לבאי הפורום הנחמד הזה.

אני חרדי בן 35 אב ל5 ילדים, ואני מרגיש תקוע בצורה נוראית.

כנראה שהקדמתי את משבר גיל ה40, אבל האמת שכבר הרבה זמן אני מחפש את עצמי.

גדלתי במשפחה חרדית למהדרין, התחנכתי במוסדות לימוד חרדיים, חיידר, ישיבה קטנה, ישיבה גדולה, עד שהגעתי לגיל 20, ואז התחתנתי.

עד נישואי כל השאיפות שלי היו שאיפות רוחניות, לגדול להיות תלמיד חכם גדול, היה לי גם חלומות גבוהים מזה, להיות מהחשובים בעולם התורה.

ברוך ה' שחנני בכשרונות, ומבחינה תורנית בהחלט הגעתי להישגים גבוהים.

המסלול החרדי הרגיל אחרי החתונה הוא לימוד בכולל, שנותן איזה משכורת מצומצמת,המסגרת הזאת לא התאימה לי מכמה סיבות, ולכן בעצם רוב הזמן למדתי לבד.

לפני 4 שנים נחשפתי לאינטרנט וזה שינה אצלי הרבה דברים בהשקפתי, בחלומות שלי.

אני יכול להאריך עוד, אבל עדיף שלא אלאה אותכם.

קיצורו של דבר, המצב היום הוא, שאני מרגיש שאני לא מממש את עצמי, לא בתחום הרוחני, שזה אומר להצליח תורנית, ולא בתחום הגשמי, שזה פרנסה.

אני טיפוס עם שאיפות גבוהות, לא רוצה לחשוב על חיים ברמה נמוכה, על לסחוב את הזמן שלי.

היום אפשר לומר כך, בתחום האישי מה שהיתי רוצה להשיג, זה ללכת ללמוד באונברסיטה מדעי הרוח, היהדות, שהם תחומים שמענינים אותי מאוד, מעסיקים אותי, יש לי רקע בהם, הייתי רוצה ללמוד לתואר ראשון, שני, דוקטרט.

זה בתחום של החיים עצמם, יש את הכסף שהוא הכלי להשגת דברים, יש עוד הנאות, אבל לכל אדם צריך שיהיה משהו שזה לא הכלי,ולא ההנאות מהצד, אלא מרכז החיים שלו, ואני רואה את זה כדבר שיתן לי את יעודי בחיים.

אבל , הבעיה היא בתחום הכלכלי, מצבי הכלכלי לא טוב, אני חושב על כיוונים מסוימים של יוזמות, אני חושב שיש לי ראש יצירתי ופורה מאוד, הבעיה היא, שאני לא מספיק ממוקד בזה, גם אין לי כל כך אפשריות כלכליות לממש את היוזמות.

אשמח לשמוע את דעתכם, מה לעשות כדי לפתוח את הפתח שיוציא אותי מהמצב שאני נמצא בו.

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
התפתחות והגשמה

איש יקר,
אני מוצאת את הפניה שלך מרגשת. אתה בא מעולם שלפחות בעיננו נראה כסגור ואתה פותח את עצמך לאפשרויות התפתחות והגשמה.
כשיש חלום, מוצאים את הדרכים להגשים אותו.
כרגע עומד בפניך האתגר של הפרנסה, שיאפשר לך לצאת ללימודים שמעניניים אותך.
מה אפשרי עבורך בתחום העבודה?
ספר לנו מה עשית בעבר, אילו כישורים יש לך, אילו חוזקות.
לפי מה שכתבת אני יכולה לחשוב על כיוון של מורה פרטי למשל.
יש גם קורסים של משרד העבודה בתחומים שונים - אולי אפשר לקבל שם הכשרה מקצועית רלוונטית.
מה עוד נראה לך כיוון עבורך.

גיל 303

New member
תודה לך

תודה על תגובתך.

הכישורים שיש לי הם כישורים שכליים, יש לי חשיבה מעמיקה, ישרה ומסודרת, אני טיפוס יצירתי, יש לי הרבה רעיונות של יזמות.

השאלה האם כדאי ללכת על כיוון של פיתוח היוזמות העסקיות שלי, מצד שני אין לי כסף להשקיע.

מתוך שיטוט באינטרנט, אני רואה שיש הרבה מיזמים ודברים שיש בעולם החילוני שבציבור החרדי לא מכירים אותם, לדוגמא, התחום של האימון האישי שרק לאחורנה התחיל לצבור תאוצה בציבור החרדי, אבל יש עוד רעיונות, מוצרים שניתן לשווק ולנסות להכניס לציבור החרדי, רק צריך מישהו שמכיר את הציבור החרדי בשביל זה, אז חשבתי אולי אני יוכל לייעץ בענינים אלו, הענין שזה דבר מופשט, וגם אני מתאר לעצמי שיש דברים שצריך ללמוד כדי לדעת איך להעביר יעוץ לאנשים.

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
יזמות

יזמות זה דבר נפלא. לא תמיד צריך להשקיע הרבה בשביל להתחיל. יש יוזמות שיכולות להתפתח מקטן לגדול.
נדמה לי שיכול להיות מאוד מעניין עבורך לזהות מיזמים ומוצרים שיכולים להצליח בעולם החרדי ולהציע את שותפותך כדי לגרום לזה לקרות. להיות מעורב במיזם עצמו ולא רק לייעץ.
מי שיש לו אופי יזמי, צריך למצוא את הדרך לממש אותו - מאיפה אתה חושב שתוכל להתחיל?

גיל 303

New member
לפנות לחברות...

הדרך שלכאורה כדאי לי היא לגשת לחברות מסוימות שנראה לי שהם יכולים להתפתח ולהכנס לציבור החרדי ולהציע להם את הרעיון, רק שאני מהסס כזה, מי אמר שהם יתיחסו אלי, ואם הרעיון יראה להם, הם הרי יכולים לקחת את הרעיון ולנסות לבצע אותו בעצמם.

אני מרגיש שבגלל שאין לי איזה רקע של מסגרת ברורה בנושא, אז לא יתיחסו אלי.

היום, כל דבר צריך להיות עם תעודות ותארים, או לפחות נסיון מעשי ברקע.

אולי אני יכול להגיד שאני מבקש תמורה פחותה בהרבה ממי שמגיע עם נסיון ותעודות.

האמת, אולי כדאי למצוא איזה קורס שמתקשר ליעוץ,משהו שלא לוקח הרבה זמן, כדי לבוא עם משהו.

איך לפנות לחברות

שלום לך גיל,

אני חושבת שמה שיעזור לפנות לחברות הוא להיות מאוד ממוקד על השירות שלך, מה בעצם אתה מציע, מה כן ומה לא. כשלך זה יהיה ברור, תוכל להבהיר.
לא בטוחה שקורס קצר ביעוץ כלשהו שווה משהו. אנשים יודעים מה שווים קורסים שונים.
לא בטוחה שזו השקעת אנרגיה נכונה.

כוונים אחרים כמו שיחות עם אנשים והתיעצויות לגבי השירות עצמו, ואולי אימון כדי לגבש לעצמך את ההצעה שלך - זה נראה לי שיכול לעזור מאוד.
בכל אופן המשימה שלך נשמעת לי לגמרי ניתנת לביצוע. אתה מביא דבר גדול שהוא היכרות עם שוק שחילונים לא מכירים.
אני עובדת עם לקוחות חרדיות - ואני לומדת המון וגם מבינה עד כמה המושגים שונים (בחלקם... - גם הרבה משותף, אבל זה בעומק, לא בשטחיות). אפילו השפה היא שונה, וחברות (גם עסקים קטנים) צריכות "תרגום".

בהצלחה

מה כדאי לעשות

שלום גיל

אתה נשמע אדם מעמיק, ואני מאמינה שיש לך הרבה מה להציע לעולם החילוני ולעולם החרדי - שהם בעצם עולם אחד, עולם האדם

ללא ספק סוגים כלשהם של אימון עם מאמנים חילוניים יעזרו לך להכנס לעולם החילוני, וגם יעזרו לך - כמו לכל אדם - לקדם את עצמך לעבר מטרותיך, למצוא את הדרכים ואת הכוחות בעצמך. להתגבר על מה שעומד בדרכך ולהתחיל לצעוד, עד שתגיע!

יש סוגי אימון זולים או חינמיים שאתה יכול לנסות. החל מעבודה עם מאמנים מתחילי (יש לוח כאן בפורום) וכלה בלמידה מחומרים של מאמנים שנמצאים ברשת (סרטוני הדרכה) וספרים (או שילוב של שלושתם, במיוחד בהתחלה).

הרעיון של ליעץ לחילונים לגבי שווק לחרדים נשמע לי, על פניו, כרעיון מצוין. כדי לחדור לשוק שונה יש צורך ביעוץ. ללא ספק זהו צורך שקיים, והשאלה היא - אם זה באמת מה שאתה רוצה, ואיך מגיעים לשם? ועל זה צריך להתחיל לחשוב ולעבוד.

שיהיה בהצלחה

גיל 303

New member
זה לא בשביל הכסף זה בשביל החיים

הכסף אינו יעד בפני עצמו,אלא כלי להשיג איתו דברים כדי לחיות את החיים בצורה טובה ומהנה.

הלימוד אצלי לא בא כיעד להרויח כסף, אלא זה חלק מההנאה שלי, ללמוד, לחקור, להכיר אנשים שמתענינים בנושאים האלו.

ככה שהלימוד במידה מסוימת הוא במקום מעל הכסף, הוא חלק מהחיים שאני רוצה לחיות.

לגבי לימודים אקדמים

אני זוכר שלפני כמה שנים ראיתי שבבר אילן יש תואר ראשון מקוצר בלימודי יהדות, לאנשים שהשלימו מס' שנים בישיבות גבוהות.
מצאתי לך את זה כאן (תחת- מסלול *מורחב מיוחד לרמי"ם):
http://talmud.biu.ac.il/he/node/353

למעלה