מה חיות מבינות

destiny36

New member
מה חיות מבינות

ואתם תגידו שחיות הן נהדרות. אוהבות נותנות ואפילו מלקקות מאהבה.. היום יצא לי להסביר לבן שלי שזו רק חיה. היא לא מבינה כמו בני אדם. אין לה רגשות והבנות שלנו יש. אין לה שכל להחליט. אין לה מחשבה רעה לפני שאני מכאיבה. אבל הגרוש שלי אפילו לא צריך להתחפש לשטן כי הוא מחופש כל השנה! היום הוא הקדים. קולולוש צריך לעמוד דום!! אז הוא התקשר 5 דקות לפני והגיע אולי בעשרים ל-2:00 (שעה בחוזה לא?). לבן הקטן אמר להביא כמה שקלים לאיזו גומיה מהחנות אופניים כדי לתקן לו (אני פשוט לא מאמינה שהבן ישלם ) וכמובן שהבן ביקש ממני . בזמן שהם הולכים לחנות שמתחת לבית הבן הבכור חוזר מהחנות חיות וזוכר שביקשתי לגשת למכולת בחזרה בדיוק כשהוא כבר בדלת רוצה ללכת לאבא. אני מבקשת שילך במהירות כי אבא למטה ואני רוצה להכין להם סנדויץ לדרך כי לא אכלו צהריים כמו שצריך. הוא יורד ועולה חצי מבוהל "אבא אמר לי לא ללכת לקנות לך" . סליחה מתוק שלי מה השעה אני שואלת? 1:51..צטערת ממי השעה של אבא לא הגיע והוא לא הודיע מראש או בבוקר שהוא מקדים אז תלך למכולת שוב ותגיד לאבא שאמרתי שהזמן שלו עדין לא כאן. הבן הולך לוקח צידה לדרך ומתקשר אחרי 2 דקות. "אמא אבא אמר שמחר הוא מחזיר אותנו בשעה 7"..סליחה אני עונה: תגיד לאבא שלך שגם בחוזה רשום שעה 8 ואין מי שיהיה כאן לפני.. לא עוברות 2 דקות נוספות שוב טלפון מהנייד של הבן השני הפעם "אמא אבא אומר שהוא לא לוקח אותנו בחופשת פסח (ממש חדש לי)". "אז תגיד לאבא שכל ההנאה נשארת אצלי ובשמחה"..מחייכת כאילו מה נשאר לי באמת בלי הילדים האלה, להנות ולשמוח שהם כאן סביבי. ותודה לאל שלא צריכה לחיות עם אידיוט כדי לגדל אותם. כועסתתתתתתתתתתתתתתתתתתת

noam weissman

New member
חיות מבינות הרבה מאאאאאוד

הכלב שלי (נשאר אצלי) מבין/מרגיש טוב מאוד את הסובב אותו. כשגרושתי הייתה בהריון הוא היה צמוד אליה וכשלא הרגישה טוב, לא פעם הוא היה מניח את הראש עליה או מלקק אותה בהבנה. כשהלכנו לבית החולים הוא נשאר אצל הורי אישתי. כשעמדה ללדת הוא נשכב ליד דלת הכניסה אצלם וחיכה... למי שאוהב בעלי חיים כל זה וגם יותר מובן לחלוטין. מי שאינו אוהב בעלי חיים לא יבין את ההקשר. בעלי חיים אינם בעלי תובנה כמו של בני אנוש אבל יש להם בהחלט רגשות, רצונות, עצב ושמחה... שבת שלום, נועם.

destiny36

New member
אני בטוחה שהכלב שלך

פחות בהמה מהגרוש שלי! שבת שלום שבת של שמחה אחחחח איזה כיף כאן בראש טוב עוד מעט לישון כאילו לא צריך לקום

noam weissman

New member
אני לא יכול להעיד לגבי הגרוש שלך B-

לגבי הכלב שלי אני יכול לומר שהוא הרבה יותר טוב מהרבה אנשים בשר ודם
הוא מעולם לא פגע ביצור אחר. כשאני יוצא איתו לטיול לפעמים החתולים רודפים אחריו והוא רק היה רוצה לשחק איתם. לנבוח הוא נובח כל כך מעט וכשזה קורא זאת הפתעה. בקיצור דובי עם נשמה טובה מאוד. בכיף.

° זואי °

New member
אם יורשה לי

חושבת במקרה הזה, זה להלחם בתחנות רוח. אבא אמר לא ללכת לקנות? אומרים לילד אוקי מותק, אם אבא מחכה לך אליו, את הקניות אני אעשה או שתעשה אתה בזמן אחר. לא מוריד מהכבוד שלך, מוריד הרבה מהכבוד שלו ולא מאפשר לו להכניס את הילדים בויכוח בינכם. בטח הילדים הרגישו עם זה כל כך רע. חושבת לפעמים, כשזה לא ענין של חיים ומוות, עדיף פשוט לותר.

destiny36

New member
זה לא הענין

אני לא מתעקשת שהוא מקדים או מאחר לא נלחמת בשטויות וקטנות. אבל כאן הוא גרם לבן שלי להמרות את פי! ועוד בזמן שלהם אצלי. הטיפש בטח היה מרגיש ניצחון טיפשי . לי היה חשוב שהבן יסיים את המטלה שאני ביקשתי, וכן מותר לי לרצות שהילד יכבד אותי כמו שאני מצפה ממנו לכבד את אביו.

° זואי °

New member
כן

מותר לך לרצות שהוא יכבד אותך כמו את אבא שלו אבל לא חושבת שכשנלחמים על כבוד מקבלים אותו. מה שגרמתם שניכם בויכוח הזה זה שהילד מוצא את עצמו במצב שהוא לא יודע מה לעשות. זה כמו לשאול ילד את מי הוא אוהב יותר, זאת שאלה כל כך לא פיירית. חושבת אפשר היה הפעם לותר על החינוך לטובת ההרגשה של הילד. ואם ההוא מרגיש שניצח, אז מה? מי שינצח כאן באמת יהיה הילד, שלא יצטרך לעבור חויה מגעילה. אל תעזרי לאבא שלו להעביר אותם את החויות האלו. תאמיני לי, בסופו של דבר זה הרבה יותר מכובד. זאת רק דעתי, את לא חייבת להסכים ואני יודעת שמאוד קל להגיד וקשה עוד יותר לעשות. אני אתן לך דוגמה מהחיים שלי. לבן שלי ולעוד ילד בב"ס היו ריבים נוראיים, באיזה יום היה פיצוץ רציני בינהם. אני ביקשתי מהבן שלי שמאותו יום ישמור ממנו מרחק. לא חברים ולא אוייבים. שלא ידברו ולא ישחקו ולא כלום. כי לדעתי אין מצב לפתור את הבעיות בינהם. מצד שני מה שלא ידעתי זה שהאקס ביקש ממנו דווקא להשלים וניסה לגרום להם להתקרב. אחרי כמה זמן כשהיה פיצוץ נוסף שאלתי למה הם בקשר. הסביר לי שהוא לא יודע מה לעשות, אני אומרת משהו אחד ואבא שלו אומר משהו אחר. לא מסכימה עם אבא שלו, חושבת שזאת טעות נוראית, אבל במקרה הזה, אמרתי לו שיעשה מה שאבא מבקש. דיברתי עם אבא שלו ללא תיווך הילד. לא הצלחנו להסכים על זה ואני ויתרתי. לא חושבת שזה נכון אבל זאת מבחינתי לא סיבה מספיק רצינית בשביל להכנס למלחמות עם האקס או להכניס את הילד לבלבלות.

destiny36

New member
דוגמא יפה ובכלל חשיבה יפה

אותי סתם ביאס באותם רגעים שגם לא הייתי מוכנה לבואו הכל יחד. בעצם לא נוטה לחשוב שהילד אוהב אותו יותר אבל לצערי כבר פעם שניה שנראה שהבן פוחד ממנו חוזר אליי במבט מהוסס וביציאה חדשה של אבא שלו. אגב, הבן כבר ביקש שלא יערב אותו וזה לא ממש עוזר. אפילו מתי הוא מגיע או שלא אני שומעת דרך הילדים
לא שאת לא צודקת ולא שאני לא צודקת וכפי שכתבת קל יותר לחשוב נכון..

מיKה

New member
אני תמיד אומרת

את הרי יודעת מראש עם מי יש לך עסק. אז למה להיכנס אל המקומות האלו בכל פעם מחדש? את כבר יודעת שהוא למטה...יודעת שדיאלוג לא יהיה...אז למה להכניס לשם את הבן? ...אז הוא אמר "לא"...זה הרגע לחשוב כמה צעדים קדימה בהסתמך על נסיונות העבר... מה יתן וויכוח? מה תהיה התוצאה?...ואת התשובות את יודעת. בסופו של דבר אנחנו רוצים למנוע מילדינו את העימותים הלחץ והכעס. במקרה הזה לפחות...הגשת לבנך את כל קשת הרגשות השלילים הללו על מגש של כסף. כמובן שבלי להתכוון. אבל גם לא ממש עם לחשוב. וכמו שזואי כתבה...אם לא מדובר בדברים קונקרטים...מוותרים. כן כן מוותרים... ותתפלאי, בשלב מסויים אפילו מרגישים נפלא עם זה. ואפרופו מנצחים או מפסידים. כתבת למטה "הוא היה מרגיש ניצחון"...ובכן, הוא לא יוכל להרגיש ניצחון, בכל דבר, לא ממש משנה במה, אם את לא תרגישי שהפסדת. אז תשברי את המעגל הזה. ובחיי שקל לשבור אותו...ואז...שעה יותר שעה פחות בה הוא מחזיר או לוקח כבר לא תשחק תפקיד אצלך במערכת העצבים...

destiny36

New member
זהו שאין זה שעה לכאן ושעה לשם

זה כבר ממזמן הפך להיות שעתיים ולשלוש באיחור ותמיד שתקתי ובלעתי את הצפרדעים. ועכשו יש לי בעיה במוצאי שבת. הוא מחזיר בחזרה מוקדם מסתבר בכונה כי הבין שאני עובדת . אז לפחות שם זכותי שיחזיר לא לפני השעה שמונה שאבא שלי מסיים את התפילות שלו וצריך להתקע אצלי בבית ולחכות. ולא רק זה מתוקה הוא תמיד אומר שעה ומגיע בכונה שעתיים אחרי. זה מאוד מפריע ולי במיוחד שאבא שלי צריך להיות מרותק כאן בהמתנה. ואני צריכה להתקשר כל שניה באמצע העבודה לודא שהם חזרו בשלום. אבא שלי יהיה מוכן לבוא גם מחר בשעה שבע כי זה יציאת שבת. אבל ראבק למה????????

Rinattt

New member
חי חי חי כן אני עוד חי... ../images/Emo13.gif

עזבי אותך ממשחקי כוחות, בפרט לפני שבת שקטה. אל תשכחי עם מי יש לך עסק, על כל משחק שלך הוא ישתמש בקלפים שלו לרעתך, ז"א שבכוונה יחזיר מוקדם\יאחר\לא יקח בכלל, אז למה כל המלחמה? מיותר... עזבי אותך לשחק בקטנות, קחי אויר ותגידי לומשנה לעצמך ותלכי לבד. תסתכלי עליי על אחרות, יש כאלו שלא יודעות מה זו שבת שניה, תסתכלי על חצי הכוס המלאה... שבת מהנה ושקטה לך

destiny36

New member
מה שנכון נכון

עכשו בכלל כבר לא אכפת לי כלום הסיגריה נגמרת ואני הולכת לישון שנה קסומה שבת שלום לכל גרוש לכל גרושה

למעלה