מה חידש הבודהה?

טרף טרף

New member
מה חידש הבודהה?

עכשיו כשאני קורא על יוגה ועל השקפת ההינדואיזם אני מבין שהמטרה להגיע לנירוונה ולהארה(לאיחוד עם ה' ובכך לצאת ממעגל הסבל) קיימת ביוגה עוד לפני הבודהיזם, אז בעצם הבודהה היתווה דרך חדשה של תרגולים אבל מה באמת החידוש הגדול?

טרף טרף

New member
ביוגה יש גם טכניקות של

דרך האמצע, הרי מטרת היוגה זה להשיג איזון בין הגוף והרוח

נהראש

New member
הבודהא פיתח את הויפאסנה

"טוב יום אחד בחיים שבו ניווכח במציאותן של ההיתהוות וההיעלמות, ממאה שנות קיום בלא לדעת זאת."

satori11

New member
מה חידש...

עד כמה שידוע לי בהינדואיזם רוצים להגיע למצב ללא מחשבה-לעצור את המחשבות בבודהיזם לא רוצים לעצור את המחשבות אלה פשוט לא לתת להן להשפיע עלינו בבודהיזם גם אומרים שהכל זה תודעה והגוף שיש לנו הוא על מנת להועיל לאחרים זקנה מוות ואובדן הם משחקה החופשי של התודעה ומחשבות מתרידות הן כמו ילדים שובבים... יש אתר מצויין של בודהיזם טיבטי חילוני בארץ: www.buddhism.org.il תהנו

טרף טרף

New member
טוב זה תלוי בזרמים השונים

אני קורא ומזדהה בעיקר עם זרם האדוויטה(אי-שניות) וגם מה שאני קורא על היוגה, מדברים על אותו הדבר שכתבת על הבודהיזם ולא על עצירת המחשבות.

בקטנה

החידוש הראשון היא טענתו של הבודהה שכדי להגיע לשחרור מסבל אין אנו זקוקים לברהמן ואטמן. הוא גם טען שאין הם קיימים כלל, אבל זה פחות חידוש שכן הג'איינים טוענים את אותו הדבר (וגם אסכולות אחרות באותה תקופה- כמו אלה שהיום נקראים "המטאריליסטים". אינני זכור את שמם בשפת פאלי או סנסקריט). החידוש השני היא טענתו של הבודהה שאין שום עצמיות קבועה ונצחית שהיא מהותן של הישויות החיות, וכרגע אני לא ארחיב בנושא זה שכן הוא דק עד מאוד. מאוחר יותר אפנה אותך לכמה דברים שכתבתי בנושא זה ואולי גם לסוטרות עצמן. החידוש השלישי, ואולי אף הגדול מכולם היא המתודיקה המפורטת הן של התורה לשחרור כתיאוריה והן כפרקטיקה מבחינת הבהירות והפירוט שלה. למיטב ידיעתי לא קיימים (לפחות לא במזרח) טקסטים והוראות בעל-פה של איזושהי תורה רוחנית כל כך בהירה, מדויקת, מפורטת ויחד עם זאת תמציתית לחלוטין.

טרף טרף

New member
זה נכון, עם זאת יש בסוגי היוגה

השונים הוראות די מפורטות להגיע להגשמה ולשחרור מסבל

annandi

New member
נכון שגם ביוגה סוטרה ובטקסטים

מאוחרים יותר של היוגה יש פירוט של דרך, אבל מרבית החוקרים מתארכים את פטנג'לי של היוגה סוטרה בסביבות המאה ה-2 או ה-3 לספירה. הבודהה כנראה חי במאה ה-5 לפנה"ס. גם אם מקבלים את התפיסה המסורתית, שפטנג'לי חי במאה ה-3 לפנה"ס, זה עדיין כמעט 200 שנה לאחר התהוות הבודהיזם. אפילו האופנישד מייטרי, שבו יש הנחיות ותפיסות דומות ליוגה סוטרה, הוא אחד מהאופנישדות המאוחרות יותר (מאה 1 לפנה"ס). זה דיי ברור מקריאה של היוגה סוטרה, הטקסט החשוב ביותר למסורת היוגה, שהטקסט הושפע מהבודהיזם, מהרטוריקה הבודהיסטית, וממושגים בודהיסטים, שעד הבודהיזם, לא מופיעים באף טקסט אחר. אבל מפרספקטיבה לא היסטורית, אכן ליוגה יש דרך מפורטת לשיחרור מסבל, ואם היא מדברת אליך יותר, מבחינה פרקטית ופילוסופית, אז אין צורך להשוות אותה לבודהיזם. לך איפה שהלב שלך נמצא.

טרף טרף

New member
אני עדיין לא יודע מה מדבר אלי יותר

זה פשוט מעניין להשוות וללמוד על כמה זרמים דומים

מהנטה

New member
בודהה,פטנגלי,מוחמד,משה,ישו

לכל הדתות והתורות הרוחניות ישנו מכנה משותף העובר דרכן כחוט השני רבים היו מורינו, בודהה, משהו, מוחמד, ישו, זרתוסטרא, סוקרטס, קונפוציוס, לאו טסה, ראמה רבות הן הדרכים להגיע לעולמות השמיימיים. אלוהים הציב דרכים רבות ואמצעים כה רבים כך שלכל אחד יש דרך המתאימה לו תוותר על ההשוואות, תוותר על המאבק, תבחר דרך ותתמסר

טרף טרף

New member
קודם כל אין כאן מאבק

זהו פורום שנועד לדיונים כאלו כי זה מעניין השוואה בין דתות... אני גם לא חושב שכל הדתות שוות, ז"א בדתות המזרח ישנו מכנה משותף, ובזרמי הנצרות השונים יש מכנה משותף של האמונה בישוע, לקחת את כל הדתות בעולם ולשים אותן בסל אחד זה די מסוכן כי נאבד חוש הביקורת, וזה יותר מתאים דווקא לאתאיסטים שבעיניהם כל הדתות והרוחניות זו אמונה טפלה ולכן אין בעיניהם הבדל. נכון שישנו מכנה משותף - המטרה לחזור להתאחד עם אלהים, אבל יש זרמים בדתות שסטו מהדרך לגמרי כמו המחבלים המתאבדים המוסלמים, ודתיים יהודים שמזלזלים ב"גויים", הינדים לאומנים שעדיין מפלים לרעה את ה"טמאים" וכו'

למעלה