מה חוקי ומה לא

shlomit0002

New member
מה חוקי ומה לא

שלום לכולם,

רציתי לשאול אתכם לגבי גני תקשורת, או יותר נכון לגבי חופשת הקיץ. האם זה חוקי שמתחילת יולי עד אמצע אוגוסט (לפני שיוצאים לחופשה) הגן יסגר ב 15.00 במקום ב 16.45?

כי לפי מה שהבנתי, חוק משרד החינוך קובע שגנים תקשורתיים ממשיכים כרגיל באותן שעות כמו שבמשך כל השנה.

תודה.

AutismTimesTwo

New member
לא חוקי

הגנים התקשורתיים אמורים לספק שירות עד 16:45 כרגיל.
ככה היה כבר שנתיים אצלנו וככה יהיה גם השנה.

POOH*

New member
אצלנו מבחינת שעות עובדים כרגיל אבל

לא עובדים ימי שישי.
והגננת מסיימת בשתיים.
והצוות הפארא רפואי עובד חלקי ואחרת כך שרוב טיפולים הפרטניים לא ממשיכים בקיץ.
כך שבעצם מעכשיו הגן כבר באווירת סוף שנה שמאד מאד מרגישים אותה על הילדים כשבאופן רשמי יש עוד חודשיים...

POOH

nirity1

New member
אצלנו שנה שעברה

ניסו לסגור בשעה 13:45 . אני חושבת שהם ניסו להתקמצן על ארוחות ועל תוספת המשכורת של הסייעות. כשלא עזרו הדיבורים פנינו לאלוט. עזרו לנו שם בכתיבת מכתב חריף עם חותמת עורך דין - ואז הם כמובן התקפלו. אחר כך הם ניסו שוב פעם - הגננות פנו אלינו ואמרו שזה לא יהיה הגננות הרגילות אחר הצהרים. הודענו להם שאנחנו סומכים על הסייעות במאה אחוזים ושלא ינסו לאיים עלינו....

Navva

New member
בקשר לארוחות

כשבני היה בגן תקשורתי, לפני...5 שנים, את הארוחות צהריים בחופשות ההורים שילמו.
משרד החינוך מתקצב רק בימי הלימודים הרגילים.

זה היה גן שמופעל בשיתוף העמותה לילדים בסיכון, לא הבנתי למה גובים כסף עבור הטיפולים ם אבל על ארוחות הצהריים משרד החינוך משלם. לא ברור לי למה תקציב המדינה צריך לממן את הקיטריג, שבני בקושי אכל ממנו (התנהגות צוות הגן בעיניין זו סגה בפני צמה). ד"א התקציב היה קטן ביחס למחיר ארוחה, התקציב לדעתי יכל להספיק אם האווכל היה מבושל בגן.

אם יבשלו בגן

יצטרכו להעסיק מבשלת-עוד משכורת-ואף אחת לא תסכים לבוא רק לשעה שעה וחצי ביום או לטייל בין הגנים..
אין פיקוח על היגיינה.
אין פיקוח על כשרות-ולחלק מההורים זה חשוב.

Navva

New member
כשהבן שלי היה בגן הפרטי צוות הגן בישל

ואפשר היה שם מבחינת ניקיון במטבח לאכול מהריצפה.

בבישול בגן ניתן להתאם את האוכל לכל ילד.

בעיר בה גרנו כשבני היה בגנים , מקובל עוד מאז שאני הייתי ילדה, הן בגנים העירוניים הרגילים והן בגנים המיוחדים, שההורים משלמים סכום כל חודש, הגן קונה את המצרכים וארוחות העשר מוכנות בגן. יש לזה גם חשיבות חינוכית, הילדים משתתפים בהכנה וע"י כך לומדים לא מעט מיומניות. בטרום טרום חובה, בגן עכוב התפתחותי, בני למד למרוח פרוסה, לפני גיל 4, לפני שאני בכלל חשבתי ללמד אותו לעשות זאת. בגן התקשורתי כול יום היה ילד בתורנות שעוזר לאחת הסייעות להכין את הארוחה. הילדים נהנו ולמדו המון. ארוחת ה-10 שהוכנה בגן (בימים מסוימים גם חביתות), זו היתה הארוחה היחידה שהיה מוכן לאכול בגן. בצהרריים הריח של הארוחה מהקיטרינג דחה אותו.

lavendula

New member
תראי להם את המכתב הזה

גם אצלנו בכיתת תקשורת יש עם זה בעיה: מסיימים ב-2:30 (ובשישי סגור), ואני יודעת שבגנים באזור מסיימים ב-3 למרות שבשנה שעברה סיימו בגנים ב-16:45.
המציאו להורים כל מיני סיבות משונות: שאין תקציב, שאם קורה משהו הסייעות ישאו באחריות (WTF???), שממילא חם מדי בשעות האלה (אז מה? יש מזגן בכיתה), שיותר חשוב התכנים ולא שהסייעות סתם יעשו בייביסיטר לילדים וכו'.
מתחילת השנה אני מנסה לשנות את הגזרה, אבל הורי הכיתה נתנו לי להילחם לבד ולחלק ממילא מתאים לקחת את הילד מוקדם.
אולי בשנה הבאה יהיה לי יותר כוח לטפל בזה.

netanelb5

New member
חופשת קיצ בגני תקשורת

זה כמו שהיה לפני החופש הגדול משעה 7וחצי עד רבע לחמש.אסור לשנות כלום. ממש חוצפנים מעצבן שצריך לעבור דברים כאלה. כמו ההורים אמרו אל תוותרי.

למעלה