מה חברים? מת פה?

חגי42

New member
מה חברים? מת פה?

יש הודעות על דרכונים פולנים, יש אוניות מעפילים, יש אפילו אוכל פולני.
מה חסר?
חסר אקשן! חיים! דרמה! רעל בעיניים!

נשיא פולין בא לבקר בארץ והפורום שותק.
הפקה חדשה של קאיה עם מוזיקה יהודית אחו-שקשוקי ופה, פיהוקון.

לא יפה עושים ככה. בסוף מנהל הפורום יתדרדר לסיגריות חריפות ומשקאות של חשיש.

הנה קישור לקליפ לשיר נחמד "אל אליהו" מאת רבי אברהם אבן עזרא בביצוע פולני חדיש דנדיש.

barnashowski

New member
יפה, אתה צודק, אבל למה צירפת חומר יהודי

במקום פולני? זמרת פולנייה, נכון. בזכותך התחלתי לחשוב שאולי גם (!) היא יהודיה כמו מאות בתרבות פולין בעבר וחווה. טוב, הרבה מעורב. אך לא הכל. אבל כאן, רק על דרכונים. ולמה? בגלל פולין או איחוד? פולין בלי איחוד לא שווה? האם יהודים מסוגלים לחוש תרבות פולין ופולני לחוש תרבות עברית? אני יודע שקשה, אך כדאי לנסות. זה העיקר! האם תרצו להודיע לי על מפגש שלכם עם תרבות פולנית?

חגי42

New member
קאיה לא ממש יהודייה

וחשבתי, מי יודע, אנשים יקליקו על הסרטון אולי ירצו לשמוע אותה שרה בפולנית ומכאן תהיה תזוזה קטנה לכיוון הפולניות. אני פוגש תרבות פולנית כל יום, בעיקר כשאני עולה על אוטובוס נקי ושקט ונוסע בשלווה ליעד שלי בלי צלצולי טלפון ובלי צעקות.

איזו דרמה יכולה כבר לצמוח

מביקורו של נשיא פולין בישראל ?

אתה רוצה דרמה, תחולל פרובוקציה.
לא יודע איך ? שאל את יעל ברתנא (אם אני זוכר את השם נכון).

חגי42

New member
דרמה זה יוונית עתיקה עבור פעולה

אין ספק שנשיא בא נשיא הולך זה פעולה. לא מרגש? אפילו כשהוא הוריד את השפם? :)

זה שאין דרמה מביקור נשיא פולין זה סימן טוב

הסימן אומר שהיחסים בין שניי המדינות הם טובים מאוד

לדעתי כיום היחסיים תקינים ולמעלה מזה

למרות שאסור ולא ניתן לשכוח תקופות אפלות ביחסי הפולנים והיהודים[דוגמא קטנה ואני לא רוצה להרחיב הטבח בקילצה שכידוע היה אחרי המלחמה] אך גם אסור לשכוח את חסידי אומות העולםפולנים שהצילו יהודים

barnashowski

New member
דוגמה טובה, כמו הרבה אחרות, אז

תגיד: למה פולנים לא אוהבים את היהודים ולהפך? ז"א אין יחסים טובים בין שני העמים האלה.

אם תגובתי לא מספקת עענה לך בפירוט

ואל תקח את תגובתי כתורה מסיני אם הפולנים לא אוהבים יהודים אחד בגלל קינאה הפולנים ולא רק חושבים שהיהודים הם עשרים ממולחים ומצלחים [חלק מזה סטיגמות] שתיים חלקה של הכנסיה הקתולית הוא גדול ומושרש למה היהודים לא אוהבים בגלל אנטישמיות שהיתה מושרשת לפני הקומנזים ואחרי עליותו של הקומנזים היהודים היו שעיר לעזאזל של ההנהגה מהומות 56 ויחסו של גומלוקה ליהודים גם יהודים שניסו '' לחיות כפולנים'' אותם מתבוללים תמיד הזיכרו להם שהם יהודים אז איזו אהבה אתה רוצה שתצמח כיום אין הרבה יהודים בפולין והיהודים לא תופסים עמדות מרכזיות בשלטון הפולני ואין להם השפעה אז אולי היחסים הם אחרים יותר טובים פעם כתבתי לך תגובה על האנטישמיות בעקר על הכתובות על הקירות בפולין בעלות גוון אנטישמי ואמרתה לי הישראלים לא אוהבים פולנים אז עניתי לך לא ראיתי כתובות על קירות תל אביב מוות ליהודים כמו שמצאתי בביקור בפולין

למעלה