מה זו סליחה?

מה זו סליחה?

ברור שאם אני רוצה לסלוח למישהו - זה אומר שאני צריכה לחשוב שהמעשה שהוא עשה וכתוצאה מכך ניפגעתי,כבר לא כל כך נורא, או שלא הייתי צריכה להיפגע כל כך - כלומר לשנות את החשיבה שלי על המעשה שנעשה נכון? כי אחרת איך אוכל לסלוח באמת? רק להגיד "סלחתי " אבל להתסובב עם תחושה בבטן שכלום לא השתנה זו לא סליחה אמיתית בעיני. וכדי לבקש סליחה - אני צריכה להבין שמשהו שעשיתי פגע במישהו או גרם לו נזק וטעיתי וגם לומר - טעיתי, לא הייתי צריכה לנהוג כך אלא אחרת. אז מה קשה יותר - לבקש סליחה או לסלוח? בכל מקרה - המבקש או הסולח משנה את נקודת מבטו והתייחסותו כלפי הצד השני.

ספיישיל

New member
לבקש סליחה או להתפייס זה הכי קשה.

כי זו גדולה.זה לשים את האגו בצד. מכירה אנשים ששנים ברוגז רק מהגאווה הבלתי נילאת שלהם להשאיר את האגו מאחור.

Indie62

New member
שאלה מעניינת שאלת

(מגיחה קצרות מפורום שכן שגם בו עלתה השאלה) אני כדי לסלוח צריכה לבוא מאחד משני מקומות "אני מבין למה אותו אדם עשה כזה דבר, לפני הנסיבות המיוחדות. אני יכול להיות אמםתי עם מה שגרם לו לעשות את זה" (זה לא היה בכוונה הוא לא הבין, הוא היה בתקופה לא טובה, זה היה תגובה לפגיעה קודמת). ואז צריך לראות איך באותן נסיבות זה היה אולי יכול לקרות גם לך. או לחילופין "בין כל הדברים האחרים שהוא עשה (כלפי), הטובים והרעים, הטובים עולים על הרעים". אני חושבת שאלה שני המקומות העיקריים שמביאים לסליחה. אם אין את הדברים האלה, בעצם קשה מאוד לסלוח ממש בלב שלם. אפשר להתנהג כסולחף או להדחיק, אבל לא ממש לסלוח ממקום שבאמת מקבל.

ButtercupA

New member
הייתי מוסיפה

לגבי המעשה שנעשה- לפעמים דברים שמתחילים מחוסר הבנה, תופסים תאוצה משל עצמם, ובשלב מסויים את לא מבינה בכלל מהו המקום הזה שהגעת אליו. לפעמים הדבר שצריך להגיד לעצמך, שזה פלונטר שאין טעם להתיר ואפילו עדיף שלא להכנס לאותו מקום, והכי טוב זה פשוט לפתוח דף חדש. האם במקום הזה יש סליחה מתוך הבנה? אני חושבת שכן.

את זוכרת את הסיפור עם דודה שלי מלפני שנה

בדיוק? (אין לי מושג איך להתחיל לחפש אותו)אז היא הציע שניפתח דף חדש (כבר אז) ואמרתי לה שדף חדש זה להתחיל הכל מההתחלה, את כל ההכרות, היחסים, הקשרים , ואיך אפשר להתחיל דף חדש עם אדם שיש לך רקע משותף איתו? זה יהיה דף שכתובות בו כבר כמה שורות (אם להמשיך להיות מטאפורית)זה דף אחר, שונה, לא חלק כמו בתחילת קשר עם אדם שאתה לא מכיר. אמרתי לה שקשה לי לבנות מחדש, אני יכולה לנסות לשקם הריסות. היא לא רצתה. היא דרשה סליחה מיידית מצידי (אחרי שביקשה סליחה מצידה)ואת זה לא יכולתי לתת לה.

ButtercupA

New member
אפשר דף חדש לא במובן של למחוק את כל ההיסטוריה

אפשר לשים את "הדפים עם הגיבריש" בצד, ולהמשיף דף חדש מאותו מקום. למשל במקרה של הדודה שלך, לנסות לשים בצד את הימים (הדפים) שגרמו לכם את קושי/כאב/אי הבנה העצומים, ולהמשיך מהמקום שהייתם לפני. באופו אישי לי ולבן זוגי היתה שנה קשה מבחינת מערכת היחסים, והחלטנו לא לנסות לחפור במה שהיה אלא להמשיך הלאה בדף נקי. כמובן שלא מחקנו 20 שנות נישואים. אני אפילו יכולה להגיד שאותה שנה קשה נמצאת שם תמיד כתמרור הכוונה לאן לא ללכת...

זהו שלא יכולתי להמשיך איתה מהמקום בו היינו

הפגיעה והמילים שנאמרו כל כך פגעו בי שלא יכולתי להתעלם מהעובדה שזה נעשה ונאמר. לא יכולתי להמשיך כאילו זה לא היה. על זה בדיוק אני מדברת. ואני מאחלת לך ולבן זוגך המשך זוגיות טובה

למעלה