מה זו משמעות?

מה זו משמעות?

ביום גשום אחד, לפני שבועיים, ישבתי בקפה קטן (בברזיל) והסתכלתי על הרחוב ועל האנשים הממהרים ועל עצמי. לא הבנתי מה הם רצים, למה הם נראים כאילו הכל כל כך חשוב ודחוף ומשמעותי. דשתי ביני לביני במשמעות של כל זה ו פתאום הבנתי שבשבילי החיים הפכו חסרי משמעות, שום דבר שאני עושה אין לא משמעות אמיתית שאלתי את עצמי - מה זו משמעות? מה משמעות המילה משמעות? עדיין לא מצאתי תשובה ומאז יש לי ריקנות ענקית כי כל מה שחשבתי על העולם ועל עצמי הפך חסר משמעות ברגע שהמילה משמעות גילתה לי את הפנים האמיתיות שלה - ריקנות. מישהו יכול לעזור?

tahel

New member
אני לא יכולה לעזור,

אבל אני מציעה לך לשקול שלחיים עצמם, כמו שאמרת, אין משמעות. אתה מכונה שמפזרת משמעויות לכל עבר במרדף מטורף אחרי הזנב של עצמה. תשקול. אולי.

IC4

New member
כמו גם ההפך

אנשים שהגיעו למסקנה שאין בשום דבר משמעות, שיקלו את האפשרות שדווקא כן יש משמעות... (זה לא אמור להיות ענין של בחירה? ולא ענין של "אמת אחת ויחידה לגבי תורת המשמעויות האנושית")

אינקה

New member
../images/Emo20.gif המשמעות של חוסר המשמעות

הגעת למצב חשוב, אך יתכן ואינך יודע לאן להמשיך מכאן. המשמעות של "חוסר משמעות" היא כי הצופה (העצמי הטהור ביותר שבך) הפסיק לתפוס את עצמו דרך מתן משמעות לאובייקטים שהוא משתקף בהם כ"מציאות". אם תחשוב על כך, הרי העצמי הטהור ("אתה") הוא היחיד בעל ה"משמעות" מעצמו, אבל באופן "רגיל" בגלל העיסוק באובייקטים של המציאות אתה "משאיל" את המשמעות שלך דרך ההשתקפות באובייקטים ורעיונות אלו... והולך בעצם לאיבוד. מה שחוית הוא תוצאה של "הזזת נקודת המאסף" - העולם שמולך איבד את משמעותו, וכעת נקודת המאסף מחפשת מקום חדש להתקבע בו. הדבר הנכון במצב זה הוא לשנות את כיוון ההכרה - לחפש את השואל - ולא את התשובה לשאלה. אחרת ברגע קרוב מאוד תמצא לעצמך כר נרחב לפעילות "בעלת משמעות" וגם תיהנה מאוד מכך. אלא שבתהליך זה תאבד שוב את הסיכוי למצוא את עצמך בכל בליל הרעיונות שתשקף בתוך עצמך... ותיפול חזרה אל תוך הסבל שבחוסר הזיהוי העצמי. התמקד בעצמך. שאל את עצמך "מי אני?" - ה"עצמי" שלך הוא היחיד המשרה את המשמעות ולכן הוא היחיד שיש לו משמעות אמיתית עבורך. אל תאבד אותו.

משמעויות ומיקום נק´ המאסף

אינקה, תודה על התשובה המעמיקה, קראתי את תגובתך (בערך 100 פעם), המשכתי לחפש וקראתי שוב, עכשיו אני ינסה לסכם את מה שנראה לי שהבנתי עד עתה. אני תופס אוביקטים ע"י זה שאני מצמיד להם משמעויות ומסכות שונות, מיכיוון שאינני מסוגל להבין את המהות שלהם, או מכיוון שהמהות שלהם אינה קבועה. כמו כן התפיסה שלי של "עצמי" היא תמיד ביחס לאופן שבו אני תופס את האוביקטים השונים. וככה מורכבת תפיסת המציאות שלי. (אוביקטים= מעשים/עצמים) כתוצאה מהזזה של נקודת המאסף המסכות שהדבקתי לאוביקטים נעלמו או השתנו ולכן האופן שבו תפסתי את המציאות, לפני ההזזה, איבד את משמעותו ונראה לי ריקני. בדיוק כמו שכתבת (תודה) התחלתי להדביק לאוביקטים משמעויות חדשות שונות ומשונות (שלא מצליחות להחזיק מעמד יותר מכמה רגעים) ולחפש לעצמי פעילויות חדשות להאחז בהן ואולי כך לייצוק תוכן חדש לחיי היום יום שלי. (החלטתי לעזוב את מקום העבודה הנוכחי והיציב שלי ע"מ לחפש נתיב יותר מתאים). ככל שאני נובר באפשרויות החדשות שנפרשו מולי אני מוצא שלכל מקום שאפנה אני חוזר לנקודת ההתחלה ,מסתובב סביב אוביקטים לא משמעותיים - וזאת מישום שאין לי מושג מה כן משמעותי ביחס לתפיסת מציאות לא יציבה. לרגע נדמה לי שאני מאבד שפיות. בכל אופן אני מתכוון לא לבצע כרגע שינויים קיצוניים באורך החיים שלי, לקבל בברכה את חוסר היציבות ולחפש את האי(Island )שהוא בעצם אני, ע"מ לא לשקוע בים חדש של משמעויות חסרות משמעות. תודה על האור הנוסף

KEiN

New member
בדרך כלל

אחריי שקורא לי המיקרה הזה- כל הבחורות נראות יפות, והשמיים כחולים
לא כך לפעמים אני מתחיל לבכות כמה שהכל יפה- אנשים לא מבינים למה אני בוכה
לפעמים הכל מתאפס ולפעמים מתעצם, אוליי כל מה שאנחנו יכולים לתפוס זה כלום, אבל זו האמת היחידה שאי פעם נדע- למה לא לנצלה עד תום ?

אינקה

New member
../images/Emo20.gif ה"יופי" שאתה רואה בכל מקום

זה את עצמך. והבכי מהגעגוג.

למעלה