מה זה?

מה זה?

פעם היו שירי הריקודי עם שירים עבריים,שירי ארץ ישראל, היום, מה זה? מגעיל לשמוע, שמים שירים מזרחיים, אז מה זה רקודי עם או ריקודי בטן? אני גרה באיזור קרית גת, אולי אתם תכירים מרקיד מהאזור שמלמד לרקוד שירים עבריין? לא מזרחית, לא תימנית, וודאי לא פרסית

../images/Emo4.gif../images/Emo124.gif ניצנץ בואי מהר../images/Emo70.gif

בואי תסבירי לאוהבת שירי א"י שאין דבר כזה.. ששירי הארץ ישראל שלה הם בעצם שירי רוסיים שעברו תרגום... וחוץ מזה האם ראיתי שמץ של גזענות מה בהודעתך?

משהא

New member
דרך המשי - תעית בדרך - זו לא הדרך

ולפני ההזבר מוסר השכל. המרצה בחוג לאנטומיה שואל את הסטודנטים בכתה מי יכול להגיד איזה איבר בגוף האדם במצבים מסוימים גדל עד פי שבע מגודלו הטבעי?? אחת הסטודנטיות מצביעה ועונה שהיא יודעת אבל לא נעים לה להגיד לפני כל הכתה. המרצה מציע לה להיכנס אליו לחדרו בהפסקה. עם גמר השיעור נכנסת הסטודנטית לחדר המרצה מיד פונה ואומר לה. תראי גבירתי - מה שגדל פי שבע מגודלו הטבעי הוא האישון של העיין!! מה שאת חשבת גדל רק פי שלוש גם אם זה מצער אותר. אז באותו נוסח תשובה עבורך דרך המשי. חוג ריקודי עם בו נרקדים יחסית פחות ריקודים חדשים ויותר ריקודי אמצע, וישנים, ושומעים בו פחות את הצליל המזרחי ויותר שירים ישראליים כביכול שמקור לא מעטים מהם בא מרוסיה ועד תימן ומארצות מוצא נוספות, - תוכלי למצוא אצל שמעון מרדכי בקיבוץ גבעת ברנר (ראשון ושלישי -20.00) .... מה שאת כתבת, ונראה שכך את חושבת מראה על חוסר הבנה באשר לשירים, וגם להתבטאות לא חברית לרוקדים אחרים שחושבים אחרת. לכל אחד מאיתנו יש העדפות לגבי לחנים כאלו ואחרים, כי הרי לא התייחסת בכתיבתך למילות השירים. אם יש לך העדפות ואת רוצה לספר ולשתף אותנו אין בעיה. אני משער שיש לך גם העדפות לגבי ריקוד זה או אחר, ובודאי לזמרים. ויתכן שגם לתמלילנים ?? אז יש דרך להביע זאת בלי לבטל את עדפותיהם של אחרים. ובלי לשלול קבוצה גדולה שאוהבת וחושבת אחרת. ריקודים שמחים אורי גבעוני

דרך המשי,פעם קפחו את השירים

הישראלים בסגנון מזרחי על חשבון שירים ישראלים בסגנון רוסי, הקיפוח היה ברדיו ובבתי הספר והנוער, היום העם מעדיף שירים ישראלים בסגנון מזרחי שהוא מתאים מאד לריקודים, גם האנשים ממוצא ארופי התרגלו לסגנון המזרחי וכמובן שגם המזרחיים. אנחנו הישראלים שאבנו מכל מיני סגנונות מרחבי העולם, אנו בעצם מדינה מקיבוץ גלויות.

בלי קשר למזרחי או אשכנזי

אם רוצים אנו לעצב תרבות ישראלית מקורית, מן הראוי שניתן דעתנו לשירים עליהם אנו רוקדים "ריקודי עם ישראליים" - סו-קול. לצערי יש הרבה אמת בדבריה, אם כי נוסחו, אולי, בצורה ובכיוון לא ברורים ומטעים. גם אני מצר על כך ששירים פרסיים, ברזילאים, אמריקאים ועוד, נכנסים לרחבות הריקודים שלנו ולרפרטואר כ"ריקודי עם ישראליים". הייתי מעדיף רק שירים בעברית עם לחן ישראלי, אבל המינימום עבורי שלפחות אחד ממרכיבים אלה יהיה ארץ ישראלי.

../images/Emo204.gif אולי כדאי שתגדירי ...

באופן מדוייק יותר למה כוונתך כשאת אומרת "... שירים עבריים,שירי ארץ ישראל..." - רצוי בליווי דוגמאות לשירים כאלו, שיש להם גם ריקודים.... ואס אולי תוכלי לקבל תשובה מפורטת יותר...

השירים והרקודים בסגנון מזרחי

הם ריקודים עבריים וישראלים לכל דבר ועניין לפי דעתי, מסכימה עם אוהבת לרקוד יש בהודעה מאין זאת טעם לפגם !

דרך המשי-מזרחי תימני ופרסי

דרך המשי! מדינת ישראל מורכבת מקיבוץ גלויות של כל העדות אשכנזים ומזרחיים. נכון שלפני הרבה מאוד שנים שהיוצרים היו רובם אשכנזים ואולי גם ילידי הארץ כמו רבקה שטורמן ועוד ... והשירים היו מתורגמים מרוסית ועדיין לא היו שירים מזרחיים, חוברו ריקודים רק לצלילי השירים האלו. אבל מה לעשות שמדינת ישראל היא קיבוץ גלויות של כו..........לם אז בואי ונהנה ביחד גם מהריקודים האלו שיש בניהם הרבה יפים ונחמדים.

אני מעדות המזרח

ובכל זאת אני מעדיפה שירי ארץ ישראל לריקודי עם, אחת הסיבות שהפסקתי ללכת לריקודי עם זה בגלל השירים המזרחיים הם מתאימים לאירוע, כמו בר מצווה חתונה וכו' וגם כמובן לעדות המזרח, יש המון שירים עבריים יפים גם שירי ים תיכוני שקטים יפים, יש המון שירים לחוה אלברשטיין, יהודית רביץ, שלמה ארצי, נעמי שמר,הפרברים, הגבעטרון,שלישית גשר הירקון, החלונות הגבוהים, ועוד,,, שירים שבאמת לא נס ליחם, למה לשים שיר תימני או פרסי ? לדעתי לא מתאים בכלל, ואם לדבר על שירים בלחן רוסי, מה חסר להם ? שירים ולחנים מדהימים בעיני ומלבד זאת חוץ מזה שאני מקשיבה ללחן, אני גם מייחסת למילות השירים, ושוב לדעתי השירים המזרחיים סתם בלי תוכן בלי טעם, ועובדה שהם עם הזמן נעלמים הן מהשמעה מעל גלי האתר, והן ברחבת הרחבת הריקודים , אבל השירים של פעם היו וישנם ותמיד יהיו

יש כאן הרבה אי דיוקים.

לאביהו מדינה, למשל, יש שירים עם מילים מדהימות (לך ילדי, שחר לאחותי ועוד הרבה שירים להם יש ריקודים). גם שירים "מזרחיים" וגם "אשכנזיים" - יש שירים טובים ויש שירים סתם. נכון שבזמר המזרחי יש יחסית הרבה שירים בעלי תוכן באנלי כמו "למה עזבת אותי...", "אין לי חיים בלעדיך..." וכו'. לדעתי הבעיה אינה של "מזרחי" ו"אשכנזי" אלא של שירים שמקורם ורוחם ישראליים לבין אלה שאין להם כל קשר לישראל, פרט לכך שמשמיעים אותם ברדיו ושמישהו החליט לחבר להם ריקוד לו אנו קוראים "ריקוד עם ישראלי" - אלה לדעתי מיותרים.

REST MY CASE

ציטוט מדברייך... "השירים המזרחיים הם מתאימים לאירוע, כמו בר מצווה חתונה וכו' וגם כמובן לעדות המזרח..." אני מבינה מפה, וסליחה מראש אם אני מוגבלת בהבנתי... ששירים מזרחיים מתאימים רק ל נסיבות מסויימות, וקהל מסויים-קרי מזרחיים.. אם זה מה שאת אומרת, אין לי מה להוסיף. אני לא מנסה לשכנע אפילו...

אין לי בעיה עם "מזרחי" או "אשכנזי"

אבל יש לי בעיה קשה עם תחושת המסחור ופס היצור של השנים האחרונות... למושיקו, למשל, יש שירים מסגנונות שונים (ראו "גלי המזרח" ו"הלוואי עלי" מול "אודיה" ו"שירת הים" ומול "כנרת") אבל גם אלו שפחות מתחברים אליהם לא יאשימו את מושיקו במסחור (למרות ריבוי הריקודים של היוצר). הבעיה היא כל הריקודים שנכנסים להרקדה הישר ממצעד הפזמונים של רשת ג' (לא שיש לי בעיה עם התחנה עצמה) והרקדות שניתן לשנות את שמן ל- "ריקודי אייל גולן / שרית חדד" (אחד, שניים, בסדר... אבל אפשר למלא יותר משעה של ריקודים לקולם של השניים). יש תחושה שהיוצרים מחפשים "לעלות על הגל" ובגלל זה התוצאה "מסריחה" מ"חפיפניקיות", חוסר יצירתיות והעדר השקעה.

אם הם הגיעו למצעד הפזמונים... מישהו

כבר רשם אותם על שמו...הרישום ריקודים - בהרבה מקרים - מתבצע הרבה לפני שאנו שומעים אותם ברדיו. יתר על כן, אני מכיר מקרה של מרקיד שיש לו קשר עם זמר ספציפי... השירים של הזמר מגיעים למרקיד עוד לפני השמעה פומבית. דוגמה אחרת, הריקוד "וואי וואי וואי", כששיקר לימד אותו בחוג שלו באשקלון, הוא אמר מפורשות שהשיר עדיין לא הושמע פומבית... ללמדך משהו על הקשרים שבין השיר לריקוד... קיימת בפירוש "תחרות תפיסת שירים".... היה מעניין לעשות רשימה של זמרים ומולם רשימה של יוצרים שיצרו לשיריהם ריקוד... אנו בטוח שתראו רמת מתאם גבוהה {קורולציה} בין הזמר ליוצר...

tbh12

New member
דרך המשי...תישארי בבית...ריקודי עם

לא מתאימים לאנשים מסוגך. ריקודדי עם זה לעם! העם שלנו מורכב מכל הגלויות! ציטוט שלך: "ושוב לדעתי השירים המזרחיים סתם בלי תוכן בלי טעם..." לדעתי את אדם חסר טעם, המילים שלך חסרי טעם, האישיות שלך צרה, ראיית העולם שלך דרך אשנב צר. וכל זה לא קשור לעובדה אם את מזרחית או אזכנזית. עובדה שהרחבה בריקודי עם מתמלאה, מה שלא היה פעם. אני כותבת לך ממרום גילי... אז..באמת אל תקלקלי את חדוות הביחד של כל הרוקדים

נכנס

New member
דרך המשי 1 ../images/Emo88.gif

פעם פעם פעם...... מה יש לך מריקודי בטן ריקוד מקסים משחרר ונותן כוח. מה יש לך ממוזיקה מזרחית ארץ ישראלית. מה יש לך מתמנים אנשים נהדרים ופרסים מה את רוצה מפרסים.סיפרי ושתגיעי ל10 תחשבי יום טוב לך.

למעלה