מה זה SOAP ואיך הו אמתקשר ל XML ?

SOAP

SOAP הוא למעשה פרוטוקול תקשורת, המשרת בעיקר את הטכנולוגיה של שירותי Web, הידועים בשמם Web Services. הפרוטוקול עצמו מבוסס XML וכל הודעה הינה למעשה מסמך XML לכל דבר, אשר עונה על תחביר מסוים.

דונג

New member
כלומר...

כאשר אני מחליף מידע עם WebService כלשהו באינטרנט, המידע עצמו עובד ב XML, אב כללי ההודעה (המבנה שלה למשל), את זה מכתיב SOAP ? בנוסף, אפשר דוגמא להודעה כזו ?

אז ככה

זה לא חייב להיות באינטרנט. זו יכולה להיות אפליקציה ארגונית ואפילו על אותו מחשב. העניין הוא שהיא מאוד מודולרית וכל מודול שלה הוא בעל ממשק Web-י. כלומר, יודע לתקשר דרך פרוטוקול HTTP (ומעליו, כאמור, פרוטוקול SOAP). את התקן (היבשושי) אתה יכול לפגוש כאן והצגה קצרה של הנושא יש פה (עם דוגמא, כמבוקש). העניין שלך בטכנולוגיה הוא אקדמי גרידא או שמא יש משהו על הפרק?

דונג

New member
אז אם הבנתי נכון...

זה בעצם פרוטוקול תקשורת, מבוסס XML, הוא פשוט מגדיר מהו המבנה של הקובץ, שבתוכו יושב המידע שאותו אני רוצה להעביר. אני מדייק ? העניין שלי נכון לעכשיו הוא תאורטי

דונג

New member
זה מה שהתכוונתי.. ../images/Emo13.gif בכלל

פרוטוקול באופן כללי מגדיר את סימני ההתקשרות ומשמעותם
אגב, איך ת'כלס אני משתמש בזה ? נניח ויצרתי בתוכנית שלי הודעה במבנה הנדרש, ואני מעוניין לשלוח אותה למערכת באינטרנט. כיצד אני שולח, וכיצד המערכת השניה מקבלת ?

אז ככה

שתי תשובות - תשובה אקדמית - אתה צריך לבנות מסר שעונה על המבנה הנדרש ואז לשלוח אותו דרך פרוטוקול HTTP ליעד (בד"כ Web Service). המערכת השניה מאזינה על הפורט המתאימה (למשל, מתחת לשרת Web). תשובת "תכל'ס" - ישנן חבילות בשוק (חינמיות ובתשלום), אשר מספקות אובייקטים ומפשטות את הפיתוח. למשל, ה-SOAP Toolkit של מיקרוסופט.

דונג

New member
ושאלה נוספת בבקשה :

מה היחס / קשר בין הודעת SOAP, ל התקשרות ע"י WEBSERVICE ?

הקשר

הוא ש-SOAP הוא הפרוטוקול לתקשר עם Web Services. Web Service הוא למעשה שירות/מודול אשר מחצין ממשק שמתואר ע"י WSDL (קובץ XML). למשל - פיתחנו תוכנית שיודעת לחבר שני מספרים ולחזיר סכום. התוכנית פותחה עם ממשק של Web Service וב-WSDL שלה מתוארת הדרך להפעילה. מהצד השני פיתחנו תוכנית שצריכה את שירות הסיכום הנ"ל. עליה לשלוח בקשת SOAP לאותו שירות עם 2 המספרים והיא תקבל בחזרה את סכומם כתשובה SOAP.

למעלה