מה זה rocking steps?

lydiamai

New member
מה זה rocking steps?

באחד האתרים מצאתי התייחסות ל- rocking steps בהקשר של ריקודי בטן כמובן. למישהו יש מושג מה זה?

tlingit

New member
אולי הכוונה לצעדים שתוך כדי מבצעים

גם שיקשוקי אגן? כלומר יש אפשרות שעל כל צעד גם מבצעים תנועת אגן לאותו צד, ויש אפשרות שעל כל צעד מבצעים שתי תנועות אגן (וככל שמשתכללים אפשר גם יותר) ואז זה נראה שיש תנועת אגן תוך כדי שצועדים. דרך אגב, בעניין מינוחים: אני משתמשת במונח שימי רק לתנועה המלאה, שבה האגן זז במהירות מתוך תנועת ברכיים מהירה מאד, ושאר השרירים משוחררים כך שהכל משתקשק במרץ
אני יודעת שפיפי קוראת לתנועה הזו "שימי בלה-בלה" ולתנועות הקצרות יותר שימי. לתנועות הבודדות של האגן אני נותנת תיאורים או שמות נפרדים. כמו: תנועת אגן לצד ימין, או תנועת אגן מהירה לצד שמאל. שאינם דומות לצעד וחצי (וואחדה ונוס) שבה האגן מבצע תנועה חדה מלמעלה למטה.

lydiamai

New member
זה לא זה. הנה ההסבר שהיה כתוב

באתר (שאני לא מצליחה למצוא שנית). Extend right foot slightly forward. Weight on right. Rock body forward. Feet remain in same position as body rocks backward Weight shifts to left foot. "accent” the hip your torso is leaning away from, I.E. Thrust right hip forward if leaning backward; Thrust right hip backward if leaning frorward. Reverse and try rocking back/forward with left foot in front.

tlingit

New member
אוקי, הנה מה שאני מבינה מההסבר

נראה לי שהם מדברים על תנועת נדנדה קדימה אחורה עם שקשוק הגוף. בתרגום די ישיר זה הולך כך: הושיטי רגל ימין מעט קדימה משקל על רגל ימין נענעי (או שקשקי) את הגוף קדימה שתי הרגליים נשארות באותו מקום וכשהגוף מתנועע לאחור המשקל מועבר לרגל שמאל הדגישי את האגן בהפוך לתנועת בית החזה כלומר דחפי אגן ימני קדימה אם את נשענת אחורה, דחפי אגן ימין אחורה אם את נשענת קדימה. החליפי רגליים ונסי לנענע (או לשקשק) קדימה ואחורה כשרגל שמאל מושטת קדימה. כשאני מנסה לעקוב אחרי ההוראות האלה, יוצא לי שאני מעבירה את המשקל לרגל ימין ומשקשקת ימין-שמאל-ימין ואז שמאל-ימין-שמאל כשאני מעבירה את המשקל לרגל שמאל, כשהעמידה היא מעין צעד קדימה של רגל ימין. ואם אני לא נצמדת לספירה אז אני פשוט משקשקת (שימי איטי) את האגן תוך העברת המשקל מרגל לרגל, כשהאגן מבצע תנועה ראשונה לכיוון של הרגל עליה אני עומדת להשען. תנועה חמודה וכיפית. מה את חושבת?

lydiamai

New member
לא ממש מצליחה להבין. כנראה שאני

זקוקה למראה עיניים. זה גם לא עושה לי שום אסוציאציה לתנועה שאני מכירה בריקוד.

fifi ness

New member
אל תתרגשי עוד ייפול האסימון ואת

תצחקי, לא תמיד אפשר להסביר במילים
פיפי.

fifi ness

New member
אחרי ההסבר שלך מהתרגום הבנתי שזה

שימי 3/4 בהליכה,נתרגל בערב עם שיר של איהאב תאופיק. צ'או צ'או פיפי.

lydiamai

New member
על זה אני צריכה להתאמן - אני מבינה

את התנועה - בראש - עדיין לא בגוף. מצד שני - זה לא ממש מתאים לתיאור של ה- Rocking Step

tlingit

New member
לפעמים קשה להבין ממילים איך לבצע

תנועה... קשה... קשה...

tlingit

New member
אחרי הסבר אני לא חושבת שמדובר

בצעד 3 רבעים... אני עם הזיכרון שלי לא הבנתי למה אתן מתכוונות. טוב שפיפי הראתה לי. מההסבר שהעתקת נראה לי שמדובר בתנועה שבה מעבירים את המשקל קדימה ואחורה מרגל לרגל בלי להרים את הרגליים מהרצפה, תוך כדי שקשוקים של הגוף, כאשר האגן מושך את התנועה בכיוון הפוך מבית החזה. (כלומר אם בית החזה הגיע לאחור, האגן מתחיל תנועה קדימה) <פתחנו סוכנות בילוש לצעדי ריקוד>

למעלה