מה זה Refurbished?

urigre

New member
מה זה Refurbished?

הייתי מעונין לדעת מה עושים ב Refurbished כיוון שראיתי מצלמה באתר של http://www.nnn.co.il/nikon-coolpix885rfb.html ולא הצלחתי להבין מה הק'ץ? מחכה לתגובה ב [email protected]

idohal

New member
אין מילכוד! זוהי מצלמה שהוחזרה

ליצרן מסיבות שונות כגון: שימוש קצר כמו שנהוג בארה"ב, אריזות פגומות,תקלות קלות וכד'. המצלמה עוברת בדיקה מקיפה ומוחלפים כל החלקים החיצוניים/פנימיים הפגומים/שרוטים ולאחר מכן מוצעת למכירה בהפחתת מחיר

Shakty

New member
רק צריך לזכור

שאחריות יצרן ל מצלמות מחודשות יש רק לשולשה חודשים ומי שמייבא אותן לארץ נותן אחריות שלו ללא כל הבטחה להשתמש בחלפים מקוריים. יש בזה הרבה סיכון. מצד שני יש שיקול כלכלי תחשוב מה עדיף לך.

idohal

New member
מה זה חלקים לא מקוריים במצלמות?

אני מניח שזו אמירה ותו לא.

Shakty

New member
אמירה ותו לא ?

אם חס וחלילה המצלמה שלך תתקלקל לא תעדיף שמי שייטפל בה מכיר את הדגם מבפנים החוצה ונעזר תמיכה של החברה עצמה ולא סתם חאפר שמנסה לעשות כמה ג'ובות בתיקון מצלמות ? לא תעדיף שאם צריך להחליף חלק - הוא יתאים בדיוק למצלמה ולא חלק גנרי ? אני כן.

idohal

New member
איזה חלקים גנרים יש במצלמה? יש

מעבדות שלא הייתי שם את המצלמה? בוודאי שיש כאלה אגב חלקם של יבואנים שאינם יודעים לטפל במצלמות דיגיטליות ויש מעבדות עצמאיות בעלות ידע לא פחות ואולי אף יותר מיבואנים.

Shakty

New member
יכול להיות שאתה צודק אבל

במדינת האינדיאנים (ישראל) אין דבר כזה להיות יותר מידי זהיר - אולי זה פחד צרכני שמונע על ידי דעות קדומות אבל כל אדם אחר בחלקים המערביים יותר של העולם (ארה"ב,אירופה קנדה וכולי) לא יעלה על דעתו לשלוח לתיקון איזה שהוא מכשיר חשמלי לא אצל היצרן המקורי. פה בארץ הקומבינות המצב שונה אני מבין את זה... אבל גם את באוטו שלי אני מטפל רק במוסך המרכזי של רנו למרות שאני יודע שזה עולה לי יותר.... קשה להתרגל למנטליות בארץ למרות שנולדתי כאן.
לילה טוב.

ted

New member
מה שקרוי בשפת המכוניות - גיר או

מנוע משופץ. אחריות מצומצמת, ואינך יודע מה עבר על המצלמה. זה לאו דווקא שריטה קלה חיצונית או שימוש מוגבל. גם אם המצלמה צנחה על הרצפה או טבלה באמבטיה היא לפעמים עוברת שיפוץ ונמכרת ככזו. לדעתי - זה לשים את כספך על קרן הצבי, בפרט בארץ. בארה"ב יותר מקפידים שתקבל מצלמה טובה, בארצנו - ההימור הוא גדול.

idohal

New member
תסביר לי איך מצלמות כמו שאתה מתאר

מגיעות לחידוש כאשר: 1. אין אחריות החברה על מקרים כגון אלה. 2. איו כדאיות כלכלית לתקן מצלמות כאלה. 3. לאחר מכן המצלמה עוברת בדיקה 100% ולא מדגמית. בנוסף בארץ בד"כ ניתנת אחריות של שנה במעבדה מקומית למצלמה.

ted

New member
מה הקשר לאחריות?

מצלמה שנשרטה או נחבלה או היתה בשימוש כן באחריות? כדאיות כלכלית? להכניס מצלמה שצנחה למים מתוקים לתוך דסיקטור לייבוש - זה תהליך של חצי שעה, בלי התערבות אדם, ואם עובדת אח"כ עוברת ללקוח. או נחבטה והתעקמה העדשה - מחליפים חלק פלסטי, והופה - חוזרת ללקוח אבל מה עוד נפגע בה שאיננו נראה לעין ויקצר את חייה מאוד? מי יודע? הבדיקה היא 100%, אבל נקודתית לזמן הבדיקה. תהליך ההחלדה כבר רץ בפנים. והיו הרבה דברים מעולם - רק תקרא את פורומי הצילום בחו"ל. ראה גם את ההבדל במחירים בין ציוד צילום חדש או משומש וציוד משופץ ב EBAY. אם זו מצלמה זולה, ונמכרת בחצי משוויה, הסיכון לא גדול - מכסימום הלך קצת כסף. אם זו אינה מצלמה זולה, אלא DSLR - עם או בלי אחריות - אף מקצוען לא היה מסכן את עבודתו עם כלי כזה. זה לקנות מצלמה משופצת - ודינה כמו מנוע משופץ, מכונת כביסה משופצת, או כל דבר אחר שעבד, התפגר ותוקן. וכמו בכל דבר יש גם "לימונים" - משהו שפשוט הולך כל הזמן לשירות, ואף פעם לא מצליחים לתקן אותו כראוי. מזה אנשים נפטרים בפרוטות, מגיע לשיפוץ ונמכר לפראייר הבא. עוד שיקול שלא לוקחים בחשבון - מתי שהוא תרצה להחליף אותה, אז אם תהיה כן עם הקונה החדש שלה, כמה כבר תקבל עליה? בפרט ה885 שזה דגם ישן.

idohal

New member
מצלמה שנרטה או נחבלה לא חייבת

להיות אצל אדם כלשהו אלא באריזה פגומה לדוגמה. דבר נוסף הוא השוק בארה"ב המאפשר להחזיר לאחר הקנייה וישנן לא מעט מצלמות כאלה לאחר שימוש קל. נכון שהבדיקה נקודתית לזמנה אך אף יצרן רציני לא יעשה את זאת ואגב בדיקות כאלה אינן נעשות בעין אלא על ידי מיכשור מדויק. אני קורא די הרבה את הפורומים ולא נתקלתי בבעיות כאלה באופן יוצא דופן ו - EBAY זה איננו אתר לדוגמה שם מתרכז כל ה"זבל" של ארה"ב וגם ממקומות אחרים. המצלמות אינן ניתנות להשוואה שלך למנועים, תיבות הילוכים, מכונות כביסה וכד'. אלה האחרונים עברו לא מעט קילומטראז'/שימוש לפני ששופצו ואגב הרבה מאוד פעמים מחזיקים מעמד לאורך שנים ואני מכיר לא מעט בעלי מכוניות חדשות "לימוניות" כהגדרתך וגם מכשירי חשמל שיוצאים מהיצרן בלתי תקינים והבעלים מבלים זמן רב במוסכים/מעבדות. אף אחד לא דיבר כאן על DSLR ולא על מקצוענים. בסה"כ אנשים שזה אפילו לא תחביבם אלא פשוט רוצים לקנות מצלמה בזול ואיני רואה כל מניעה לעשות כך. מצלמה לא קונים כהשקעה ובוודאי לא מצלמה דיגיטלית שמאבדת מערכה כבר לאחר חודשים ספורים. מצלמות שבחו"ל עלו לפני שנתיים $700-800 נמכרות היום בפחות ממחצית המחיר כחדשות ובוודאי עוד הרבה פחות כמשומשות. גם בארץ המצב לא טוב בהרבה וקשה למכור עד בלתי אפשרי מצלמות בערך "ריאלי" שמשקף את ההשקעה בעבר (פוג'י 602 שלפני כמה חודשים עלתה 4500 ש"ח היום נמכרת ב - 3200 ש"ח כמה תימכר זו שנקנתה כחדשה לפני כמה חודשים ב - 4500 ש"ח?) לכן, המסקנה שלי שאין רע בקניית מצלמה מחודשת לאלה שאינם מתיימרים למקצענות וגם לא לתחביב אינטנסיבי אל כמצלמה ביתית שתשמש מידי פעם.

ted

New member
עם מה שאתה אמרת ומה שאני אמרתי

שיקח בעל השאלה את התשובה המתאימה לו, ויחליט לבד. ושאלה אליך - אתה קנית מצלמה כזו? ציוד אחר?

idohal

New member
לא, אבל קניתי ציוד דיגיטלי משומש

בעבר הלא רחוק ואני מאוד נהנתי ממנו ואין לי כל ספק שהייתי קונה ציוד מחודש אילו לא הייתה בידי האפשרות להשקיע בציוד חדש. מאחר ושנים רבות עבדתי בתעשייה ובין יתר תפקידיי הייתי מנהל ביקורת איכות אני יודע את התהליכים של החזרת ציוד וחידושו ואת הבדיקות המחמירות שעובר לפני היציאה מחדש לשוק. בדבר אחד אני מסכים אתך לא אנחנו נחליט עבורו אלא יקח את הנימוקים בעד ונגד ויחליט את אשר טוב בשבילו.

urigre

New member
תודה רבה על העזרה!!

האם לפי דעתכם המצלמה הנ"ל שווה את הכסף? עבור אדם פרטי אשר מעונין להתחיל לפתח תחביב צילום (חובבן) דיגטלי. כמו כן אם ניתן לנמק את תשובתכם אשמח מאוד. בתודה מראש.

PbD

New member
השאלה היא האם הסיכון סביר עבורך

מצלמה Refurbished היא מצלמה שהוחזרה ליצרן/יבואן מכל סיבה שהיא, עברה תיקון ו/או בדיקה ולכן נמכרת במחיר מופחת. מאחר והסיבות יכולות להיות כל דבר בין מצלמה שנפלה לים (תסריט זוועה אך מציאותי) ולכן הוחזרה לבין מצלמה שבילתה בארון תצוגה והוחזרה - עליך לשקול את הסיכונים. אני מציע לך לשאול את עצמך את השאלות הבאות:- - מה החלופה האחרת, באותו מחיר, שאינה Refurbished? - מהם תנאי האחריות וההחזרה של מצלמה Refurbished - ברוב המקרים הן נמכרות בתנאים הרבה יותר מגבילים מאשר מצלמות חדשות. - אם תזדקק לתיקון, האם אהת או מישהו מטעמך נוסע בתדירות מספיק גבוהה כדי למסור את המצלמה בזמן לתיקון, ולאוספה לאחר כמה שבועות? ולידיעתך, על פי תקנות המכס, אם אתה שולח מכשיר לתיקון בחו"ל, עליך לשלם מע"מ על החלקים שהוחלפו. במידה וקיבלת מכשיר חדש במקומו, ללא כל תמורה (נקבע ע"פ המספר הסידורי הטבוע בו), עליך עדיין לשם מע"מ (ומכס, אם זה פריט חייב במכס). לכן אני מציע לך לבדוק את הנגישות שלך או מישהו מטעמך למסירה ואיסוף אישיים של המצלמה לתיקון. מעבר לכך - זהו שיקול שלך לגבי הסיכונים. בעבר, כשנסעתי לארה"ב בתדירות גבוהה, קניתי מכשירים שהם Refurbished, אך אלו היו מכשירים בתחום האלקטרוניקה הביתית ובתחום של כשלושים דולר, כך שהסיכון מבחינתי היה נמוך. לגבי מצלמה, ההעדפה האישית שלי היא, למרות המחיר הגבוה יותר, לא לקנות מצלמה או עדשה שהם Refurbished, בגלל הסיכונים שהזכרתי כאן.

למעלה