השאלה היא האם הסיכון סביר עבורך
מצלמה Refurbished היא מצלמה שהוחזרה ליצרן/יבואן מכל סיבה שהיא, עברה תיקון ו/או בדיקה ולכן נמכרת במחיר מופחת. מאחר והסיבות יכולות להיות כל דבר בין מצלמה שנפלה לים (תסריט זוועה אך מציאותי) ולכן הוחזרה לבין מצלמה שבילתה בארון תצוגה והוחזרה - עליך לשקול את הסיכונים. אני מציע לך לשאול את עצמך את השאלות הבאות:- - מה החלופה האחרת, באותו מחיר, שאינה Refurbished? - מהם תנאי האחריות וההחזרה של מצלמה Refurbished - ברוב המקרים הן נמכרות בתנאים הרבה יותר מגבילים מאשר מצלמות חדשות. - אם תזדקק לתיקון, האם אהת או מישהו מטעמך נוסע בתדירות מספיק גבוהה כדי למסור את המצלמה בזמן לתיקון, ולאוספה לאחר כמה שבועות? ולידיעתך, על פי תקנות המכס, אם אתה שולח מכשיר לתיקון בחו"ל, עליך לשלם מע"מ על החלקים שהוחלפו. במידה וקיבלת מכשיר חדש במקומו, ללא כל תמורה (נקבע ע"פ המספר הסידורי הטבוע בו), עליך עדיין לשם מע"מ (ומכס, אם זה פריט חייב במכס). לכן אני מציע לך לבדוק את הנגישות שלך או מישהו מטעמך למסירה ואיסוף אישיים של המצלמה לתיקון. מעבר לכך - זהו שיקול שלך לגבי הסיכונים. בעבר, כשנסעתי לארה"ב בתדירות גבוהה, קניתי מכשירים שהם Refurbished, אך אלו היו מכשירים בתחום האלקטרוניקה הביתית ובתחום של כשלושים דולר, כך שהסיכון מבחינתי היה נמוך. לגבי מצלמה, ההעדפה האישית שלי היא, למרות המחיר הגבוה יותר, לא לקנות מצלמה או עדשה שהם Refurbished, בגלל הסיכונים שהזכרתי כאן.