לא כולם טסים באל-על
זו היתה מחווה מאוד נימוסית, כיוון שאני נמנע מלטוס באל-על בגין הזילזול המוחלט שלהם ושל חברת הבת שלהם בנוסעים, שם בכלל בעת הטיסה יש לי תחושה קשה מאוד שאני נמצא במשאית ענק להובלת בהמות לשחיטה, ועם הירידה מהמטוס אני נושם לרווחה, ניצלתי. למה? ההתנהגות הכללית, יותר מפעם אחת קיבלתי בטיסה כריך משולש וחצי כוסית פלסטיק עם נוזל צבעוני כשאני משלם במחיר הטיסה גם עבור ארוחה אחרי שהחזיקו אותי המון שעות בכוננות (שעה השכמה,חצי שעה להגעה, שלוש שעות לפני הטיסה, חצי שעה ממוצעת איחור, ואז אחרי חמש שעות - זה מה שאני מקבל). המרחק בין הכסאות שאי אפשר צר ממנו, המושב בדיוק ברוחב שלי (אני מבוגר מלא בינוני אבל לא שמן), הבירכיים שלי נוגעות במושב ממול, ואני לא יכול לפתוח את השולחן למצב אופקי ולכן נאלץ לוותר על האוכל גם אם אני מאוד רעב וגם אם יש אוכל. PNR השם הוגדר ע"י רונית ולמעשה מדובר בכל נתוני ההזמנה וזו הראיה היחידה שאמנם הזמנת כרטיס טיסה ונתוני הטיסה והקוד של הסוכנים כולל שם הסוכן והמשרד והטלפון ונתוני הטיסות כולל שם החברה מספרי הטיסות תאריכים ומאין לאן ומספר הקוד של הטיסה וכל המידע הנחוץ, חלקו לא קיים על הכרטיס, נמצאים כאן. את המסמך מקבלים עם ביצוע ההזמנה, והוא חשוב גם אחרי שיש לך כרטיסים ביד, בדיוק כמו ביטוח אישי, זה סתם נייר עד שמתעוררת איזו בעיה (בעיקר בחו"ל) ואז הוא חשוב מאוד. באמצעות ה-PNR כבר נפתרו לי בעיות בדקות, מה שהיה אמור להסתבך להרבה מאוד זמן.