מה זה OCD??

תוצר לוואי

ה-OCD או הטורדנות הכפייתית זה אחד מתוצרי הלוואי של התסמונת. יש גם את ה-ADHD ם כן. זה המחשבות הכפיתיות של הבן אדם. לפעמים זה בא לידי ביטוי בעזרת "טקסים" החוזרים על עצמם במשך היום. משה

Matanhirsch

New member
לא ממש הבנתי..

סליחה על השאלה שוב..אבל לא הבנתי למה אתה מתכוון ב"טורדנות כפייתית"? מה זה ADHD...מה זאת אומרת "מחשבות כפיתיות"?ועל איזה "טקסים" אתה מדבר??כאילו משהו שחוזר על עצמו כל הזמן...?לא הבנתי

החורזת**

New member
OCD-Obssessive Compulssive

Disorder ובשמה העברי הפרעת טורדנות כפייתית. זוהי הפרעה שנחשבת להפרעה חרדתית ואשר כדי להפחית את החרדה האדם מקיים כל מיני טקסים חזרתיים (למשל שטיפת ידיים מוגברת) או שיש לו מחשבות טורדניות שחוזרות שוב ושוב (למשל אם אני לא יקרא כל שורה 10 פעמים יקרה לי או ליקרים שלי משהו רע). ההפרעה טורדנית כפייתית אינה חלק מתסמונת טורט אבל פעמים רבות היא נלווית אליה. AD(H)D-Atention Deficit Disorder או בעברית הפרעת קשב וריכוז, עם או בלי היפראקטיביות (H). רבים מהלוקים בתסמונת טוראט סובלים גם מהפרעת קשב וריכוז.

לארה5

New member
חוץ מזה

הטקסים הם מעין טיקים מורכבים יותר. אצלי לדוגמה היו טקסים של נגיעות בכל מיני מקומות בחדר בסדר מסויים, אבל שלא כמו ב-OCD שתואר לך, אצלי הם לא נלוו במחשבות טורדניות אלא הרגישו לי כמו שמרגישים לי הטיקים- פיזית בגוף. כמו שאתה רואה, לאף שאלה שלך אין הסבר אחד... זה מה שכל כך מיוחד בנו הטוראטניקים, כל אחד יחיד ומיוחד. לא ככה?

הלנה

New member
אני גם הבנתי שה- OCD

של הטורטניקים הוא שונה מה- OCD הרגיל (אכן אנשים מיוחדים!). בת שבע פעם הסבירה לי את זה וזה בודאי יצא טוב אם היא תסביר..

שביק

New member
OCD היא הפרעה כפייתית

טורדנית, המלווה בחשיבה, הצורך לחזור על פעולות שוב ושוב.

למעלה