מה זה MCV ?????? בבדיקת דם

אמיר.

New member
מה זה MCV ?????? בבדיקת דם

יצא היום לתינוק שלי ערך קצת נמוך. מה זה ???

Adi 2606

New member
mean cell volume

נפח ממוצע לכדוריות הדם. צירפתי קישורים, אבל הכי בטוח לוודא עם רופא כמובן. כממצא בודד נדמה לי שכמעט חסר משמעות. ושוב, כדאי להתייעץ עם רופא (ואמיר, בלי היסטריה בבקשה
) תרגישו טוב!

Adi 2606

New member
אני בטוחה שצירפתי קישורים../images/Emo12.gif

[הקשה בגוגל נותנת המון (יותר מדי) מידע...]

odeia

New member
גודל הכדוריות האדומות, לא יודעת מה

זה אומר אצל תינוק, אבל השאלה אם התשובה שקיבלת הם מול הערכים של מבוגרים או ילדים? בעיקרון, אם ה-mcv קטן, מציאה לבדוק מאגרי ברזל. בן כמה התינוק? אולי להוסיף לו עדשים, טחינה, ברוקולי וכדומה.

אמיר.

New member
כן גם ההמוגלובין שלו נמוך אבל

בתוך הטווח התקני. הבעיה שבמעון הוא לא אוכל בשר. עדשים... אני צריך מתכון לזה... ברוקולי - באמת נרגביר לו את הצריכה .. את זה הוא אוהב... טחינה - רעיון טוב.

odeia

New member
מתכוני עדשים:

לבשל במרק. בחמין. לטגן קצת בצל עם שום, להוסיף עדשים, מלח, פלפל שחור וכמון, קצת מים ולבשל, אם נגמרים המים להוסיף עד שנהיה מן רוטב ממרחי של עדשים, מעולה עם אורז או על לחם עם חמאה. מג'דרה. סתם עם ירקות מבושלים ובצלחת לשים על זה טחינה, רצוי עם לימון. עגבניה עם טחינה. מולסה. אם אתה צריך עוד מאכלי ברזל תגיד. מה שכן, חשוב שרופא ילדים יראה את הבדיקות, כי בדר"כ התוצאות מושוות למינימום ומקסימום של מבוגרים ולא של ילדים. מאוד ממליצה לבדוק לו מאגרי ברזל וגם וויטמין בי 12.

אמיר.

New member
../images/Emo51.gif לא שאני אוכל את זה.. ../images/Emo13.gif

אבל ננסה. ברור שנדבר עם הרופא בבוקר (או אם אראה אותו בתפילת ערבית ...
)

odeia

New member
אמיר, אם צריך עוד משהו, תפנה אלי

אפילו במסר פרטי.

amadad

New member
אם בתוך הטווח זה לא נמוך

חשוב להשוות לבדיקות קודמות אם ישנן.

שירי ל

New member
מפענח הבדיקות של Ynet

להכניס למועדפים לגבי מרק עדשים אמיר- משרים 250 גרם עדשים ירוקים במים כשעה. שוטפים וסוחטים. מטגנים בצל גדול עם גזר חתוך לקוביות, כשהירקות מתרככים מוסיפים את העדשים, מטגנים עוד כ-5 דקות, מוסיפים כף קמח, 6-7 כוסות מים ומרתיחים. בינתיים מכינים תערובת תבלינים- אבקת מרק עוף, פפריקה מתוקה, מעט כמון, גריל עוף, וכף או שתיים חומץ. כשהמרק רותח מוסיפים את התבלינים, מרתיחים שוב ומבשלים על אש קטנה כחצי שעה עד שהעדשים רכים. עבור מבוגרים אפשר לשפר עם חתיכת קבנוס או חתיכת חזה אווז מעושן, או לחילופין ללכת על הגירסה החלבית ולצרף טוסטים קטנים מבגט עם גבינת עיזים. אבל לקטנים זה מעולה ככה. הילדות שלי מאוד אוהבות את זה.

למעלה