מה זה : GLASS,DIGITIZER,LCD בטאבלט?

מה זה : GLASS,DIGITIZER,LCD בטאבלט?

לחבר שלי יש טאבלט "7 נקסוס שנפל קלות .
הופיעו סדקים\שברים במסך והוא לא מגיב ללחיצות או להעברת האצבע על המסך.

חיפשתי ומצאתי סרטון ביוטיוב על החלפת מסך , וזה לא נראה מסובך בכלל.

אבל בחיפוש באינטרנט (איביי בעיקר) נתקלתי במושגים GLASS,DIGITIZER,LCD ואני לא מבין בדיוק מה לקנות.

מה ההבדל בין המושגים ?
איך יודעים לבדוק מה לא תקין ?
האם הדיגיטייזר (שהופך את התנועה והמגע של האצבע לאותות חשמליים -לפי אתר מסויים) ,
הוא גם הזכוכית שמגינה?
מה ההבדל מסך TFT למסך capacitive ? ואיזה מהם הוא האורגינל?

מה בדיוק אני צריך לקנות ?
ואם זה לא כדאי , האם מישהו מכיר טכנאי אמין ?

תודה

em28

Well-known member
כולם חלקים של המסך אבל זה לא משנה

במכשירים החדשים, גדמה לי שמהגלקסי 2 והלאה,
אי אפשר להפריד בין חלקי המסך באמצעים ביתיים
ולכן גם אם יש סדק רק בזכוכית צריך להחליף את המסך כולו.

תודה על התשובה , אם כך מה כדאי לי לקנות ?

מה ההבדל בין זה :
http://www.ebay.com/itm/OEM-Google-...ablet_eReader_Accessories&hash=item2323eda961
כ- 400 ש"ח

לזה :
http://www.ebay.com/itm/New-Full-LC...e_Replacement_Parts_Tools&hash=item51ae12ae02
כ - 350 ש"ח
קודם כל , זה החלק שצריך להחליף?
הוא מאוד יקר , אבל ישנם אחרים במחיר יותר זול.

יש את זה :
http://www.ebay.com/itm/New-7-inch-...121?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item3a80ba48b1

new 7 inch Capacitive ASUS Google nexus 7 LCD touch screen digitizer panel
ב-177 ש"ח

ויש את זה :
http://www.ebay.com/itm/Original-A-...749?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item1c324e3235

Original A grade 7 inch TFT google nexus 7 LCD touch screen digitizer,Glass,lens
גם ב- 177 ש"ח

מה ההבדל בין TFT ל- Capacitive ?

איך יודעים שגם ההם טובים?
אני מסתדר עם החלפה של דברים כאלו , אבל האם לדעתך כדאי לתת לטכנאי ? גם מבחינת המחיר?

BravoMan

Active member
בקישור הראשון לא הייתי נוגע, כי משום מה המוכר

משחיל שם את המילה Galaxy שלא קשורה למכשיר, ולא ממש ברור מה הוא מוכר.

אם לשפוט לפי התמונה בלבד, כל השאר מוכרים כנראה את אותו המוצר מאותו המפעל הסיני.

האם זה המפעל הסיני שהרכיב המקורי מגיע ממנו? לא יודע. אולי כדאי לקרוא קצת מה אנשים שרכשו את המוצר כתבו.

על תיעלב, אבל אישית לא הייתי נותן לאדם שצריך לשאול בפורום "מה ההבדל בין TFT ל-Capacitive" לפרק את הטאבלט שלי, אבל אם אתה מרגיש מספיק בטוח בעצמך וגם מוכן לקחת את הסיכון שתדפוק לחברך מכשיר, לך על זה.

Capacitive אגב, זו השיטה שבה עובדים הדיג'יטייזרים במכשירים מודרניים, כך שהם רגישים למגע עצמו ולא ללחץ, כפי שדיג'יטייזרים ישנים יותר (כאלה שדרשו עט חרט) היו.
הישנים עבדו בשיטה שנקראה resistive.

אתה יכול לקרוא על שתי השיטות ב-Wikipedia אם הפרטים מעניינים אותך.

TFT זו שיטת בניה של פנל ה-LCD עצמו, שהוא החלק שאחראי על התצוגה.

ואגב, למרות שאני מכיר את המושגים, עדיין לא הייתי מפרק את הטאבלט שלי בעצמי, כי זה לא הצד החזק שלי.
אם זאת, יש לי חבר שתיקן לא מעט מכשירים בעצמו, למרות שאינו טכנאי במקצועו, כך שבסופו של יום זה עניין של כישרון, כישורים, והידע הנחוץ.

השורה האחרונה בתגובה שלך, מגדירה אותי

המילה Capacitive מגיעה מהמילה Capacitor , כלומר קבל.
זה מצביע על מערכת שמופעלת על ידי שינוי בקיבוליות , להערכתי , ישם שני שכבות של רשת מתכתית שביניהן בידוד (זכוכית \פלסטיק) שקוף.
הנחת האצבע על מקום מסוים (לפי מטריצת החיווט: אורך+רוחב) גורם לשינוי ,
מעין "קצר" בין הרשתות,דבר שמשנה את הקיבוליות של הרשתות, ולפי המיקום של האצבע ולפי תוכנה שבמעבד, המערכת יודעת למעשה איזה פקודה אתה רוצה לבצע .
זה למעשה מערכת לחצנים מצ'וכללת.
אם לחיצה=מיקום, העברת האצבע על המסך=סדרת מיקומים,
ומכאן שריבוי אצבעות=יכולת עיבוד מיקומים גבוהה.

resistive זאת מעין מערכת של רשת של נגדים , שהמערכת יודעת לפי ההתנגדות , איזה פקודה לעשות.
אבל אין לה יכולת (לפחות לא לפי מה שאני יודע) לעשות מספר מיקומים וגם יכולת העיבוד שלה מאוד איטית (התאוששות מלחיצה).

עבורי ,לפרק ולהרכיב זאת לא בעיה , בעיקר כשיש סרטוני הדרכה אמינים ביוטיוב
http://www.youtube.com/watch?v=OtIFkIKtYf8,
מצלמה(צילום מצבים) ועוד.

אחת הדרכים היא לסדר את החלקים בטור (ואם צריך ,מעל לכל חלק שמים פתקית עם הסבר קצר ומיספור) ,
מתחילים ושמים את החלק הראשון שפירקנו ,הכי רחוק מאיתנו , ולאט לאט מתקרבים.
וכך כשמרכיבים,מתחילים מהכי קרוב אלינו.
את הברגים שמים בתוך פקקים של משקאות כשמתחת לכולם ישנו מגנט של רמקול ישן (שלא יחליטו שבא להם להתחיל לשחק על הרצפה).

דע לך שאם אתה עובד באיטיות וביסודיות , אין שום דבר שלא ניתן לפרקו ולהרכיבו מחדש.

אבל , חייבים להכין קודם כל את כל החלקים .
וחייבים להיות בטוחים שאלו הם אכן החלקים המתאימים (שלא תתקע באמצע ההרכבה) .
וזה מה שאני עושה עכשיו.

במקום להיות גאוותן ולטעות, אני מעדיף להציג את חוסר הידע שלי , ולבקש עזרה .
ישנם המון אנשים שיודעים , אבוי לי אם לא אשכיל לבקש את חוכמתם.

להעלב ?
אדם בוחר אם להעלב או לא.
אני תמיד מעדיף לבחור שלא.

יאללה נמשיך,
האם אתה יכול להצביע איזה מסך\דיגיטייזר\זכוכית אני צריך לקנות?
האם הם באים ביחד?
האם הם באים עם המסגרת ? (שהבחור מוציא בסרטון)
או , האם אתה מכיר טכנאי אמין ?

etal2

New member
החלפת מסך

בנקסוס 7 הדיגיטייזר + LCD + זכוכית קדמית מודבקים אחד לשני ואי אפשר להפריד ביניהם, מספיק שאחד מהם תקול ותצטרך להחליף את כולם. הם באים מחוברים יחד מוכנים להרכבה אבל בלי המסגרת הכסופה, תצטרך לפרק אותה כמו בסרטון (ניתן גם לקנות אותה בנפרד).

מבין הקישורים שנתת באיבי שני הראשונים היקרים נראים כמו מה שאתה צריך, שני התחתונים נראה שכוללים רק את הדיגיטייזר והזכוכית אבל לא את ה-LCD עצמו שכאמור אין דרך לפרק שלם מהמכשיר הנוכחי, צריך להזהר כי יש באיבי המון מכירות רק לאחד או שניים מהרכיבים כשבפועל אין לך שום דרך להשתמש בהם ככה אתה חייב את שלושתם יחד.

Lanni

New member
אני לא יודע לגבי הנקסוס 7 ספציפית, שעליו בטח

אפשר למצוא תשובה ביוטיוב, אבל עוד לא נתקלתי במכשיר ש"לא ניתן" לפרק את הזכוכית מה-LCD מכיוון שהיא מודבקת.. הכל אפשרי, אבל לא תמיד בכלים ומקצועיות שנמצאים אצל כל אחד מאיתנו.
אבל מכיוון שהבטאבלט המדובר הטאץ' לא מגיב, נדרש כנראה להחליף את הדיגיטייזר וה-LCD כנראה, אז כבר כדאי לקנות קיט מוכן שכולל את כל השלושה (כאשר הזכוכית מודבקת כבר) ואת זה באמת לא מסובך מדי להחליף..
זה מה שאני הייתי עושה במקרה הזה

BobboVilla

New member
חבר לעבודה החליף רק את הזכוכית ל-S3

הוא השתמש בפן כדי להפריד את הזכוכית מהחלק שמתחת, אבל בהדבקה זה לא יצא טוב, וזה נראה כאילו יש מים מתחת למסך. על זה נאמר - מי שמשלם בזול, משלם ביוקר.

Lanni

New member
ואצטט את עצמי (
)

"לא תמיד בכלים ומקצועיות שנמצאים אצל כל אחד מאיתנו"
אחד בעבודה העביר את ה-S3 אותו טיפול מסור, עדין וארוך של החלפת הזכוכית ויצא כמו חדש

Lanni

New member
רשמתי פה לא מזמן לגבי ההחלפה, שמומלץ לא

לנקות עם כוהל אלא עם תכשירים יעודיים, כי כוהל משאיר סימנים על המסך
(כך נאמר לי. אין לי מושג אם זה נכון או לא.. אבל יש לי תחושה שהחבר שלך קצת יותר מנוסה בזה
)

למעלה