מה זה EP?

avivs

New member
לא דיסק שלם

דיסק מצומצם. כמעט תמיד עד 9 שירים. זה יכול להיות של שירים חדשים, כמו שעשתה אלאניס. או של רמיקסים, כמו שעשתה מדונה. זה בדרך כלל מעין בונוס למעריצים, כי הם היחידים שקונים אותו.

מלכוש

New member
אהה...

כאילו עוד דרך להשיג כסף? כי מי שעושה את זה יודע שהמעריצים יקנו את זה בלי חשבון... חחחח טוב נו...

j u n k

New member
מה הקשר?!

את טועה, להוציא כזה דיסק זה לא פשוט, ולא מרוויחים ממנו כ"כ, כי רק המעריצים קונים אותו, לכן הוא פונה למעגל מאוד מסויים. אלאניס הוציאה שירים שלא נכנסו לאלבום, והיו רואיים לצאת לאור בדיוק באותה מידה, לכן היא הוציאה אותם כדי שישמעו אותם בכל זאת. (בואי לא נשכח שגם זמן אולפן זה זמן וכסף ) אם את זוכרת ה-EP יצא עם DVD במחיר אפסי (59.90), הרבה היא לא הרוויחה מזה.

avivs

New member
לא בדיוק..

99, לא 59. עכשיו זה כבר עולה הרבה יותר.

j u n k

New member
זה מחיר של דיסק אחד.

כך שאנחנו מסכימים. כן עכשיו הוא עולה יותר מפני שעברכ זמן רב מאז הוצאתו], כל מי שרצה לקנות אותו כבר קנה, כבר לא עושים עותקים שלו.

מלכוש

New member
תראי..

אני לא ממש מבינה בזה, אני "חדשה" בקטע של אלאניס, כי את כל הדיסקים קניתי "מאוחר" ולא מתי שהם ייצאו, אני שומעת פחות משנתיים... ואני לא מסכימה איתך במאה אחוז כי... נו אז למה היא לא שמה אותם בדיסק רגיל? כמו שאמרת, הם ראויים לצאת לאור באותה מידה... ולהוציא EP זה סבבה בשבילנו המעריצים, וגם בשבילה... כי את השירים היא כבר עשתה והיא יודעת שתמיד יהיה מישהו שיקנה... לא? אבל תביני, מה שאני אומרת זה ממש לא חייב להיות נכון, כי אני לא מבינה בזה כלום, (עד אתמול להיות ידעתי מה זה בכלל EP) ואני לא מנסה לפתוח וויכוח או משהו, או לעמוד נגדך, ובבקשה אל תתנפלו עליי בגלל מה שכתבתי, אני רק רוצה להבין את הרעיון... ו.. אני בטוחה שאתם מבינים בזה הרבה יותר ממני אז סורי, אני רוצה רק להבין...

j u n k

New member
לא מתנפלים חס וכרפס...

לשאול זה בריא. למה היא לא שמה בדיסק רגיל? מכמה סיבות- זה לא משתלם (למרות שבספוזד היא שמה 17 שירים, אבל כידוע זה הדיסק הכי פחות מצליח שלה, מסחרית כמובן) -לחצים מחברת התקליטים , כמובן שמילת המפתח היא התמסחרות התמסחרות התמסחרות, אבל אף אומן לא שם 20 שירים בדיסק שלו, זה טירוף. לכן היא חילקה את אותם שירים , דיסק רשמי ו EP שצורף לדי וי די, שזה פתרון לא רע בכלל.

avivs

New member
ספוזד

זה לא הכי לא מצליח שלה. אנדר מכר חצי ממנו. נקווה שהדיסק החדש לא ימכור חצי מאנדר.

j u n k

New member
נכון

אבל מסחרית הוא הצליח הרבה יותר מפני שהחשיפה שלו הייתה הרבה יותר גדולה, כמו כן גם הביקורות. והנדס קלין מכר הרבה מאוד עותקים, והושמע הרבה יותר ברדיו, וזה כיסה את ההוצאות והרווחים היו גדולים הרבה יותר (קראתי את זה באוטופיה לפני די הרבה זמן)

מלכוש

New member
אבל עדיין...

לא הבנתי
שנייה, אני אחשוב, אקרא שוב את מה שכתבתם, אשאל את אח שלי על זה, ואז אני אגיד לכם בדיוק מה לא הבנתי... אבל תודה...

למעלה