מה זה CYPRESS ???

• פותח הנושא Lvt
  • פורסם בתאריך

noamk

New member
ה- Cypres הוא....

מכשיר פתיחה אוטומטי. או כפי שמכונה באנגלית Automatic Activated Device שכל תפקידו, לבצע פתיחת רזרבי בצורה אוטומטית באם הצנחן נמצא עדיין במהירות נפילה חופשית בגובה מוך מדי. או במילים אחרות - אם אתה בגובה 750 רגל מעל פני הקרקע (לאחר איפוס מוחלט של המכשיר לפני עלייה למטוס), ועדיין במהירות של 78 מייל לשעה, ה- Cypres יזהה זאת ויפתח אוטומטית את הרזרבי. לינקים: אתר Airtec , יצרנית ה-Cypres עמוד FAQ של החברה

oferbar

New member
ובהקשר

אוסיף שיש מכשירי פתיחה אוטומטיים אחרים אבל Cypres של חברת AirTech הוא הנפוץ ביותר. אני מכיר אישית מישהי שניצלה בזכות מכשיר זה לאחר שאיבדה את ההכרה כתוצאה מהתנגשות באויר ה Cypres פתח את הרזרבי אוטומטית לאחר חציית 1000 רגל בנפילה חופשית יש גם אתר חדש של google שיכול לעזור במציאת פירושים לביטויים שונים. אז אם רצית לדעת מה זה CYPRESS (עם S אחת) עבור ל: http://labs.google.com/glossary הקש: cypres והרי לך הפירוש עובד גם עם מושגים אחרים, כגון: hook turn שמיים כחולים עופר

Lvt

New member
וזה ציוד חובה אצל כל הצנחנים ....??

לא משנה מה הניסיון שלו ??? את ה-CYPRES קונים בניפרד ומרכיבים על המצנח, או כשקונים מצנח כבר הוא בפנים ???

oferbar

New member
חובה בארץ

בארה"ב זה לא חובה לפי חוקי איגוד הצניחה האמריקאי אבל יש מועדונים שמחייבים שימוש ב CYPRES זה נושא שנוי במחלוקת כי עלות מכשיר כזה היא כ- $1000 יש גם צנחנים שלא ישימו את המכשיר בטענה שהם רוצים להיות אחראיים על פתיחת הרזרבי. בארץ מחייבים מתקן AAD לכל צונח. בכל אופן, ההנחייה ברורה: בתקלת חירום יש לנתק ראשי כושל ולמשוך בידית הרזרבי. אין להמתין ל CYPRES! שמיים כחולים עופר

noamk

New member
ה- Cypres

בארץ AAD כלשהוא הוא חובה. הרבה מאוד מועדונים בעולם מחייבים ציוד פתיחה אוטומטי כזה או אחר, לרוב - Cypres. מבחינת נסיון - כאשר זה חובה - החל מהיותך סטודנט, עד לבגרותך, יש על המצנח מכשיר כזה. יש אפילו דגם מיוחד לטנדמים. זה נקנה בנפרד, ויכול להיות מורכב כמעט על כל מצנח (על התיק, לא על החופה עצמה....). לרוב כל המצנחים החדשים הם Cypres Ready, כלומר, יש להם התקן מיוחד להחזקת ה-Cypres. באם המצנח ישן, יש לעשות שינויים מינוריים על מנת להכניס מכשיר שכזה. רוב במקומות בעולם, החלו לחייב התקנת AAD לצנחנים, בעיקר אם הם FreeFlyers.... ומי שיצא לו לראות את הפרסומת (הוידאו בו נראים שני צנחנים אשר שוכחים לפתוח) של Cypres מבין כמה המכשיר חשוב....

noamk

New member
לא יודע

לא מכיר היכן יש גרסה מקווננת (לדעתי זה נמצא בפתיח של איזה וידאו כמו Good Stuff או משהו כזה). אך אנסה לחפש (אם לא אמצא תוך מספר ימים אכתוב לך כאן את התסריט.....)

ניתרו

New member
אני חושב שיש לי את זה

יש לי סרטון קצר עם שניים שנפתח להם מעל איזה שכונה והם נוחתים בחצר של מישהו... זה זה? חוץ מזה, יש לי כ1.6 ג´יגה של כל מיני סרטוני צניחה, וBASE אם מישהו מעוניין. סרגיי

Lvt

New member
CYPRES + ציוד משומש

כשאנשים שואלים על איזה ציוד לקנות, האם חדש או משומש, לא מזכירים את ה-CYPRES. האם זה מובן מאליו שכולל CYPRES כשמדובר בציוד משומש ??? כי הבנתי שציוד משומש יכול לעלות כ-2000 USD, אז עוד 1000 USD זה מאוד משמעותי.

noamk

New member
לא מזכירים - לא קיים.

ה-Cypres הינו חלק נפרד מהמצנח, וכשם שנהוג לציין מהם גיל וגודל שאר החלקים (קונטיינר, ראשי ורזרבי), כן נהוג לציין אם יש Cypres, את גילו, ומתי עבר ביקורת אחרונה. נקדים תרופה לשאלה: ה-Cypres מחויב החלפת סוללות כל שנתיים או 500 צניחות (מה שבא קודם). וביקור במפעל בגרמניה לצרכי כיול כל 4 שנים.

למעלה