מה זה ?(csi)

plugaA

New member
מה זה ?(csi)../images/Emo189.gif

miiiiiiiiii hepi.......... מה זה? csi? בבקשה אתם יכולים להסביר לי. כי אני בפורום הזה ואני יודע רק על זירות פשע.. ולא יודע מזה-csi please.......... תודה לכול מיט שיגיד לי תודות תודות תודות.......... .................................................. ...... . . .............................................................................

אני רוצה לצרף שאלהההה

האם CSI זה יחידת מז"פ הקיימת גם במציאות באמריקה? כמו יעני FBI, ו..CIA וכל מיני???? או שלזיהוי פלילי שלהם קוראים משהו אחר?? כי אני אגיד לכם למה... היה קטע בסדרה "חוק וסדר מדור מיוחד" שהבלשים דיברו עם חוקר מז"פ והיו לו מדים שונים ולא היה כתוב עליהם CSI. אז האם רצף האותיות CSI סתם מומצא בשביל הסדרה בלבד???

מממ זה ככה...

Crime Scene Investigator, זה מקצוע, CSI זה הראשי תיבות במקרה הזה וזה לא הומצא במיוחד בשביל הסדרה, השתמשו בזה כנראה כי זה כנראה השם הכי נפוץ וקליט למקצוע הזה, זה לא מוסד בפני עצמו (הזכרת את הFBI, אז להם יש יחידות מז"פ משלהם ולדומגא), למרות שבארצות הגדולות יש גם מעבדות ארציות ועצמאיות של זיהוי פלילי שכפופות לממשלה אבל עובדות בשביל מדינות, מחוזות ומוסדות שונים ברחבי הארץ בה הן נמצאות. יש לתפקיד הזה מלא שמות, ובוחרים לקרוא לזה באופן שונה, יש ארצות שהם נקראים שם קרימינליסטים, בארה"ב למשל כמעט בכל מדינה זה נקרא אחרת אבל זה אותו תפקיד, יש CI שזה Crime Investigator, יש גם CID שזה ראשי תיבות ל Crime Investigation Department וכו... יש גם כמו שהזכרתי מלמלעה יחידות שעוסקות בחקירות זירות פשע שקשורות למוסדות שונים, למשל יחידות מז"פ של הצבא, של הצי וכו... והמדע עצמו שעליו מסתמך התפקיד נקרא Forensic Science.

Shpongl3

New member
וקצת כבוד למזפ הישראלי =]

http://www.zahal.org/police/patch-forensics.jpg לא מעבדה ניידת כמו סיאסאיי, אבל עדיין יש אמצעים וגילויים.. :>

למעלה