מה זה COBAL?

galh

New member
עובדים עם זה באינטל.

מי שלא מכיר, אין לו סיכוי להתקבל לעבודה שם.

חופר 11

New member
שלום לך מורה למחשבים

שלום לך מורה למחשבים.. יש לי שאלה לגבי COBOL איפה אני יוכל לימצא על זה מידע וגם ספרים.. וגם איפה עובדים עם התוכנה הזאת

שלום חופר 11

כל מערכות עיבוד הנתונים הישנות שלא הוחלפו עדיין, בבנקים, משכורות, עיריות מסים וכיו\,ב כתובות בקובול. לגבי ספרות\ף הייתי מחפש באינטרנט ומנסה גם בספריות של ארגונים גדולים, אולי גם אוניברסיטאות, אך ברור שזה לא קל. בהצלחה...

Gaus

New member
רולי אפשר לנצל שרשור זה בכדי:

לסקור את הטכנולוגיות הקיימות והמוכרות היום, מהוותיקות שלא נעלמו מהעולם, וחלקם אף עודן דומיננטיות בתעשייה, ועד לחדישות ביותר. סקירה זו יכולה לכלול מהם מאפייניה של כל טכנולוגיה, האילו סוכי מערכות היא יותר נפוצה, מה באלטרניטיבות שלה, יתרונות, חסרונות, ואילו שיקולים יש לקחת בחשבון בכדי להעדיף אותה על פני האחרות וכדומה. זהו נושא מאוד מעניין שקשור באופן הדוק להנדסת תוכנה, ואולי אף אחד האקוטים שבה... ניתן לעשות זאת בכמה דרכים, או ע"י כל פעם לקחת זוג טכנולוגיות ולהשוות ביניהם, כל אחד יתרום את מה שהוא יודע לגביהן, וכך כל פעם לעשות "ראש בראש" עם זוג אחר. או שעל ידי אפיו סוג מערכת (למשל מערות בנקאיות , מערות זמן אמת וכד'), ולפי כל סיווג כזה לסקור את הטכנולוגיות השכיחות כיום במשק, והבדלים ביניהן... בקיצור, אולי את רוב השרשור ניתן למחוק, אבל את הרעיון שנודף ממנו לא..

Gaus

New member
לא, אבל אפשר...

CPP מול דלפי, JAVA מול דוטנט, VB6 מול VB.NET, PHP מול ASP , APECHE מול IIS זו רק הצעה, ניתן לפלח את הדיון גם לפי מאפייני הפרויקט. אגב עידו, אני מאוד מקווה שלא הייתה נימה צינית בתגובתך...

עידו פ

New member
אכן היתה נימה צינית

אבל עכשיו ברצינות - אם תרצה להעלות את הנושא, אין לי שום בעיה, רק כדאי לפתוח שרשור חדש.

danistar

New member
טוב חבל לצחוק על הקובול

חזרתי מחופשה של 3 שבועות ואני ישר נתקל בקובול . חבריה עבדתי בקובול בשנה הראשונה שלי באמדוקס ואני לא חושב שצריך לזלז בה . זו אחלה שפה למבני נתונים ותכנות מבני ויש לה יכולות בתחום שגם לשפת C ( שהיתה ההתמחות שלי באמדוקס ) אין . לדוגמא היכולת להעביר ממבנה נתונים אחד למשנהו ללא שום בעיה . אגב תמיד היינו צוחקים על זה שאפשר להוריד את ה B באמצע ותראו מה קיבלנו ...

למעלה