האמת אני לא כל כך יודע ../images/Emo191.gif
ברם מה שמסרו לי זה שהתואר C.L.U הנו ראשי תיבות של chrtered life unedrwriter כלומר חתם ביטוח חיים מורשה . התואר נלמד ב-American college of insurance וגוייר ע"י המכללה לביטוח , כך שהתכנית הותאמה למתכונת ישראלית . תואר זה היווה עד ליסוד המסלול האקדמי של המכללה לביטוח את התואר הגבוהה ביותר בביטוח חיים , אחריו באו תואר שני באוניברסיטת ת"א במנהל עסקים , במכון ארהרד עם התמחות בביטוח , וכמובן לימודי אקטואריה באונ' חיפה. ללימודים התקבלו אנשי חברות כמובן סוכני ביטוח שההעמיקו את לימודיהם בביטוח מעבר למה שנדרש ברשיון או למה שהעניק הנסיון , זו הייתה מסגרת הלימודים הגבוהה והמסודרת הראשונה ( מבלי לפגוע במסלול הדו שנתי שהכשיר סוכנים או עובדי ) חברה ) הלימודים היו במסגרת של פעם בשבוע אחה"צ בימי שלישי , במשך 3 שנים , ותנאי הקבלה כללו תעודת בגרות מלאה או תואר מקצעי מקביל המלצה של חברת הביטוח , רשיון סוכן ביטוח מורשה בביטוח חיים ,עמידה בבחינה במתמטיקה של 3 יחידות ששווה לבגרות בקושי שלה ( עברתי את זה בציון 90 אם אתה שואל, לאחר קורס מכינה ) וגיבושון קצר שדמה למבחני קבלה של קורס מפקחי רכישה של המכללה לביטוח . אמרו חז"ל : "לא כל המרבה בסחורה מחכים" ותואר ה-CLU לא מעניק כלום , אך בניגוד לתארי ה- MDRT , ה-IQA או בכיר הסוכנים , מועדון המיליון , לטיניום כסף זהב וכד' , אינו דוהה , יורד או משתנה ואינו תלוי בנפח מכירות , אלא מסמן לימודים . לדעתי , עם פתיחת המסלול האקדמי ירדה קרנו של ה- CLU וכמעט לא נרשמים ללימודים . ואין מחזורים חדשים , לחלופין ניתן ללמוד תואר ראשון בביטוח במסלול האקדמי של המכללה לביטוח בנתניה ובעוד מקומות . כעת דרישות הרישוי של סוכנים חדשים , היקף הלימודים לקבלת רשיון פנסיוני , שווים כמעט לתואר ראשון ובעצם דומים מאד לתנאי הלימוד לקבלת רשיון פנסיוני , למעט מספר חלקים שהם לא חובה . עלי לציין כי המורים ב- CLU היו מהשורה הראשונה של אנשי הביטוח בארץ , ולימדו מתוך ידע ונסיון , אני חייב לציין את המורה למתמטיקה של המכינה , מר יואב קריס , שלימד עם הנשמה , ולמרות היותו טיפוס מיוחד הצליח ללמד אנשים מבוגרים מתמטיקה באהבה . את מיכה רוזנבלט האקטואר שהוריד לנו לחלוטין את חומות הפחד מהמילה , את איש הביטוח הלאומי עו"ד גבריאלי , שהיה בין כותבי חוק הביטוח הלאומי ,ולימד אותנו את כל הרזים של חוקי הביטוח הלאומי . את מר יעקב חסון מתחום המיסוי ף כל אלה ,לימדו מתוך אהבה ורצון , דבר לא נתקלתי בו כל כך בתיכון או באוניברסיטה . שאלת מה ניתן להפיק מכזה תואר ? אז מאחר ואני מימנתי את הלימודים בעצמי , לא חברת ביטוח שילמה לי את שכ"ל אז מכל שיעור דרשתי להפיק לקח ולממש בתחום המכירות , כדי לכסות את העלות : ואכן בכל תחום שנגעו בו , הייתה תמורה לאגרה . בעבר לא היתה דרישה ללמוד כדי לעסוק בביטוח , וכך הענף נראה עד היום . היה צורך לעבור את הבחינה להיות שנתיים סוכן מתמחה , ואז לעמוד באותה בחינה פעם נושפת , ולקבל מורשה ומאז , העולם לרשותך . ( כיום הדברים התנו לאין שיעור חייבים ללמוד ולבהחן במגוון התחומים הבונים את נושא הביטוח והפנסיה ) וסוכנים כמעט שלא ידעו את החומר ונסמכו על על מפקחים ואנשי חברות הביטוח . היו מעט אוטודידקטים או אנשי אשכולות שלמדו לבד , היתר היו אנשי שיווק ותו לא .