מה זה תדפיס בנק?

הכוונה לתדפיס של חשבון הבנק הרגיל שלך

שמראה 3 חודשים לאחור את הפעולות בחשבון. הבנק רוצה את זה כדי לבדוק איך את מתנהלת בשוטף, האם יש שיקים חוזרים וכו'.

ואיך הם יכולים לדעת אם הוא אותנטי?

אני יכולה להוסיף כמה שורות ומחוק כמה שורות. אתה רוצה להגיד לי שככה הם בודקים בטחונות וכושר פרעון?

כן ככה בודקים, רק שיש עוד כמה דברים

שנבדקים כמו משכורות (וכן, גם אותם אפשר לזייף) ונתונים נוספים. לרמות תמיד אפשר, אבל תזכרי שהסיכון של הבנק די מוגבל - הרי הוא לא מאשר לך 100% מימון אלא נותן לך נניח 70%. נניח שרימית ובכלל את משפחה חד הורית שחיה מקצבאות, אז במקרה הגרוע אם לא תעמדי בהחזר הוא יפנה אותך מהדירה, ימכור את הנכס, ותהיי בטוחה שהוא את ה-70% משכנתא שלו כנראה יחזיר.

אני לא מתכוונת לקחת משכנתא אלא הלוואה של 200K

ומה לגבי הוראות קבע, האם הבנק השני גם את זה יכול לבדוק?

משכנתא תהיה הרבה יותר זולה מהלוואה

כך שתשתדלי מאוד לקחת משכנתא ולא הלוואה. לגבי הוראות קבע ברגע שהבנק השני רואה דפי חשבון הוא כמובן רואה את הוראות הקבע ואם יש כאלה שחזרו כמובן שיראו אותן.

משכנתא תהיה הרבה יותר זולה מהלוואה

כך שתשתדלי מאוד לקחת משכנתא ולא הלוואה. לגבי הוראות קבע ברגע שהבנק השני רואה דפי חשבון הוא כמובן רואה את הוראות הקבע ואם יש כאלה שחזרו כמובן שיראו אותן.

הכסף הוא לא למטרת דירה...

יש לי בניירות ערך 250 אלף עוד הלוואה של 55 אלף ובעו"ש 20 אלף. ההשקעה שלי היא בתחום אחר אבל אני מתכנת להצהיר על רכישת דירה או משהו.

אין משמעות להצהרה על דירה

להיפך - זה קצת מגומך כי אם זה באמת היה לרכישת דירה היית משעבדת אותה לטובת הבנק (את החדשה) ומביאה להם חוזה. ומנסה לקחת את הכל כמשכנתא. ברגע שזו הלוואה לכל מטרה, היא ממילא בתנאים הרבה פחות טובים ממשכנתא ואת יכולה לקחת את הכסף ישר ללאס וגאס, זה לא ממש משנה. מקוה שההלוואה הולכת למשהו חכם מבחינה השקעתית. בהצלחה!

למעלה