מה זה שמיניסטים?

RedGrass1

New member
מה זה שמיניסטים?

אני יודע שזה תלמידי י"ב, אבל מאיפה לוקחים את המילה שמיניסטים ומה זה אומר בעצם?

shirinm

New member
תלמידי הכיתה השמינית

בהנחה שהספירה מתחילה מכיתה ה'..זה היה נהוג בבתי ספר צרפתיים נראה לי

אממ..

בשמינית- יש יומולדת 18, אז אולי מלשון 18 וככה זה גם השביעית-17 השישית-16 וכו'..

../images/Emo31.gif

כמו ש shirinm אמר/ה.. אני רק אדייק יותר- זה לקוח מבתי הספר הגרמניים שם הכיתה המקבילה לכיתה ה' אצלנו נקראת הכיתה הראשונה משם והלאה- כיתה יב' הכיתה השמינית- עושים נגזרת ויוצאים שמיניסטים

../images/Emo31.gif כפול אינסוף!

אבל זה הכי הגיוני, מה ההגיון שנפעל ע"פ איזה שיטה גרמנית מפגרת שלא נוגעת לנו בגרוש?

P i x i e s

New member
דווקא העניין עם גרמנים כן הגיוני.

כידוע (היסטוריה א'), בעלייה החמישית הגרמנים שעלו פשוט השתלטו על הארץ מבחינה תרבותית וחינוכית. כל המרצים שכמובן זה היה התפקיד הקודם שלהם בגרמניה, הציפו את האוניברסיטאות. עובדה, הרבה מושגים בספרות לדוגמא שאולים מגרמנית, אפילו שהיום מנסים לשנות ככה זה היה המון זמן. (וסליחה שאני שישיסטית, רציתי נוראאאאאא להגיב. תסלחו לי?
)

נתוש ז

New member
זה בכלל מהצופים P:

בגלל שהצופים התחילו בכיתה ה' (עד לפני כמה שנים שזה שונה), אז ההתחלה היא 1, ובהתאם עד כיתה יב' שזה יוצא שמיניסטים!! זה בהומור..נראה לי...

Ana Lyn Newkirk

New member
האמת שגם אני חשבתי ככה בהתחלה

כן.. אני בצופים
ובהתחלה שמעתי את המושגים האלה רק שם.. וחשבתי שזה שייך רק לצופים.. עד שיום אחד שמעתי את המושגים האלה גם בשיחות עם אנשים שלא בצופים ואז הבנתי איזה אידוט הייתי

נתוש ז

New member
בדיוק כמוך =) אבל נראה לי שזה כולנו..

כי בצופים זה באמת הרבה יותר שימושי מבבית הספר... כאילו אם ישאלו איזה כיתה אני, אני אומר "יב'", אבל אם ישאלו מה אני בצופים- אני אגיד שמיניסיט...=) (אני לא ביב' ולא שמיניסט P: )

למעלה