מה זה שיוף רטוב?

אילרי

New member
מה זה שיוף רטוב?

קראתי כאן במאמרי הפורום את המאמרים לגבי סיום עבודות עץ ונתקלתי במושג של שיוף רטוב אשמח לקבל הבהרה או הסבר מה זה?? תודה, אילרי

yerets

New member
שיוף עם חומר הגימור

משתמשים בטכניקה זו כדי לסתום את נקבובויות העץ בעץ בעל נקבובויות כמו אלון, או כדי להגיע לרמת גימור גבוהה במיוחד. בטכניקה זו שופכים את חומר הגימור (בדרך כלל שללאק, שמן גימור או ורניש מדולל) ומשייפים/מורחים את העץ בתנועות סיבוביות עם נייר לטש עמיד במים או צמר פלדה עדין מאד.

אילרי

New member
תודה. וזה לא משאיר סימנים?

האם שופכים את חומר הגימור אחרי שהלכה התייבשה? או במקום לכה?

yerets

New member
לא כל חומר גימור מתאים לטכניקה זו

1. זה לא משאיר סימנים מאחר ומשתמשים בחומר לטש עדין מאד. 2. זה במקום הלכה. 3. אנא אל תנסי על סמך מה שכתבתי כאן, זו טכניקה שצריכה לימוד והבנה של השלבים.

אילרי

New member
איך שאני רוצה ללמוד את כל הדברים האלה

בכל פעם אני לומדת כאן, בקטנה לגמרי, משהו חדש על שימוש בכלים, על טכניקות ובעיקר לומדת כמהאני לא יודעת כלום! הלוואי והייתי יכולה ללמוד... אחרי שלמדתי ריפוד מרפד זקן זקן משוק הפשפשים, האם יש מקום בו אפשר ללמוד על שיופים, על שיוף רטוב, על החלקות, על הקצעות??

knappertsbusch

New member
אני למדתי הכול בהתכתבות

באמצעות מאות שעות של שיטוטים באינטרנט, וכמה עשרות שעות שהוקדשו ניסויים ותעייה. התנאי לכך הוא אנגלית טובה. זה מעניין שגולשים חדשים רבים בפורום מגיעים כשהשאלה הראשונה שלהם נוגעת לגימור - שהוא אחד התחומים היותר מסובכים, דווקא. אני ממליץ להתחיל מפרוייקטים קטנים, בלי גימור או עם גימור בסיסי בלבד של שעווה או שמן, ולהמשיך משם. מדף מעוצב, שרפרף, מגש... דברים מהסוג הזה.

yerets

New member
אני מסכים שניתן ללמוד רבות באינטרנט

אך גם זאת יש לעשות בצורה יסודית ולא שהלימוד יסתכם במשפט וחצי שנאמר בפורום זה או אחר.

אילרי

New member
אוקיי - אז אנגלית טובה מאוד מאוד יש לי

זמן גם יש לי - פחות או יותר.. ועכשיו - האם אפשר לקבל כתובות של אתרים מומלצים ללמידה שכזאת? תודה

knappertsbusch

New member
כבר לא מפנים לאתרים היום, אלא לגוגל

מהסיבה הפשוטה שאתרים משתנים כל הזמן ואילו גוגל לעולם מוצא...
popular woodworking הוא מקור נהדר, לטעמי. אפשר להוריד מהקישור הזה מדריך למתחילים, הנוגע בעיקר בציוד: http://www.popularwoodworking.com/projects/icandothat ואחד הצמתים השימושיים להמשך החיפושים הוא הבלוג של המאסטרו כריס שוורץ: http://www.popularwoodworking.com/woodworking-blogs/chris-schwarz-blog מעבר לבלוג של המאסטרו כריס שוורץ, שקיים מ-2007 בערך, אני ממליץ לפנות לקישורים המופיעים בצד ימין - יש שורה של בלוגים מהם ניתן ללמוד ה-מ-ו-ן. מעבר לכך, אפשר תמיד לכתוב how to ואז את הפעולה המבוקשת + המילה woodworking בגוגל. למשל: how to cut dovetails wet sanding woodwork finishes by hand woodwork finishing techniques wood וכיו"ב. יש המון אתרים נוספים, פשוט ציינתי את הכיוון האהוב עליי (נטייה לעבודה עם כלים ידניים בלבד). עוד שיטה שימושית למדי היא הורדה של כל פרויקט חינמי שהוא ברשת, אפשר למשל להוריד את כל הפרויקטים המתוייגים כ-free באתר של fine woodworking: http://www.finewoodworking.com/woodworking-plans

אילרי

New member
WOW אתה ממש חמוד ותודה רבה

איזה יופי ואיזה כיף זהו. הולכת ללילה לבן, או בעצם ליל מחשב... תודה המון, אילרי

למעלה