מה זה שטויות?

MARMELAD

New member
מה זה שטויות?

סתם סיקרן אותי לדעת - כשכתבת בהודעה הזו "מטרידים את מערכת המשפט עם השטויות שלכם"... לאיזה שטויות התכוונת? לשטויות כמו לערוך את מצעד הגאווה? או לשטויות כמו לקבל זכויות של זוג - כמו כל זוג אחר בארץ? או לשטויות כמו שהילדים שלנו לא יחשבו ממזרים? או לשטויות כמו שאם אני מחר מת אז בנזוגי מקבל את אותם התנאים שאלמנה של מישהו שנפטר תקבל? סתם, זה מסקרן אותי. וזה גם קצת מעליב אותי שקוראים לדברים שחשובים לי שטויות.

צודק!../images/Emo45.gif

יש בזה משהו אפילו קצת יותר מרק מעליב שקוראים לדברים כל כך חשובים שטויות!!!!!!!!

אבשי ג

New member
במקרה אני יודע למה התכוון המשורר...

ומדובר על זה שמאגני המצעד פנו לבית המשפט כדי לחייב את עריית ירושלים לממן את המצעד.

אבשי ג

New member
ואגב, בתור מישהו מהמערכת...

שכחת את המושג שירשור?

MARMELAD

New member
אתה צודק, אני מתנצל

בפעם הבאה אני בליינד משרשר. ובכל זאת אני לא מבין למה העיריה לא צריכה להשתתף בהוצאות. הרי אם היינו חרדים היינו קובעים את המצעד ליום ד´ באלול לחגיגות יום תענית תרפ"פו, היינו מקבלים את כל הכסף שהיינו צריכים מהעיריה, והיינו מבזבזים אותו על נאומים מתלהטים על כמה שהחילונים "תינוקות שנישבו" ועד כמה חשוב לחזור בתשובה. אז למה להומואים אסור? מה, החרדים משלמים את כל המיסים שלהם וההומואים משתמטים (ועוד מקבלים מענקים כי יש להם 7 ילדים?) לא? אה, ההיפך? נכון... שכחתי.... שאצל החרדים מקובל לעבוד בעבודות שחורות כדי להיות זכאים למענק.... ואצל ההומואים דווקא משלמים מסים כמו גדולים... פרח מראשי! ולא נדבר על כל הכסף שנכנס לעיר בעקבות מצעד שכזה. על בעלי החנויות (שבת"א כבר מתכוננים כל שנה לקהל העצום שיעבור ליד הקיוסק וביום המצעד עושים קופה של שבוע שבועיים לפחות), על יחסי הציבור המצוינים לעיר שיודעת לכבד את כל האוכלוסיות שלה (מי אמר אמסטרדם? מי אמר ניו יורק? מי אמר וושינגטון?)... אה... אתה אומר שהמצעד הוא התגרות באוכלוסיה החרדית... אתה יודע מה, צודק, בשנה הבאה באמת לא נעשה את זה במאה שערים! בכל אופן, העיריה יצאה כזאתי קטנה. ואלו ששואלים "איך יש לנו את החוצפה" - יוצאים עוד קטנים ממנה.

הלוקח אישית כל דבר...

ואנחנו דווקה הסתכלנו על הנושא קצת יותר בקלילות ובפתיחות. אתה לא צריך להודות לי שאני חושב שמותר לך להרגיז- כן מותר להרגיז, אני לא אומר שזו כוותך אבל גם אם היתה כוונה כזו- זכותך. אבל תשמע החברה בירושלים למרות הצעתך פשוט מוותרים על ההזדמנות לעשות יחסי ציבור ע"ח המצעד, אולי הם לא רוצים לנצל אותכם.בקשר לדוגמאות הסיבה שאני כאן ולא שם היא שבחרתי לא להיות שם (ניו יורק ושינגטון וכו´) שמה יש פיגועים ומגדלים שנופלים... מפליא אותי שאלו המטיפים לפתיחות אינם מוכנים לקבל דעות של אחרים. למה אני מתכוון? בקשתם נעניתם בשלילה, קבלו את דעת האחר. לפנות לבית משפט בכדי לחייב ארגון כל שהוא לתמוך בפעילותה של קבוצה קטנה (וכן, 4000 איש זו קבוצה קטנה)לדעתי זו חוצפה למרות שהיתי שמח לו יכולתי לחייב את העריה לממן פעילות חויתית לי ולבני ביתי... ולבסוף מה קרה אם מישהו מביע דעתו בניגוד לדעתך? אסור לו? פתיחות וסובלנות היא חד כיוונית(לכיוון שלך)? זוהי הקטנות האמיתית! נ.ב. תודה על הדאגה לסוחרי ירושלים, הם ישמחו לראות אותך יותר מפעם בשנה...

Yaniv-DC

New member
אם היית טיפה מבין בתביעה ובמה שקרה

היית יודע שההתרעמות היא לא בסירוב העירייה לממן, אלא בכך שהעירייה עברה על החוק בסרבה לדון בבקשה, בניגוד לכללי המנהל התקין. אם אתה תחליט לערוך מצעד לך ולבני ביתך, חלה על העירייה החובה לדון בבקשה, גם אם תענה בסירוב. הבקשה גם לא הייתה לממן, אלא להקציב איזשהו תקציב, ממש כפי שעושים בכל ארוע אחר. עצוב שמוושינגטון אני פחות בור בפרטים ממך...

oren*

New member
יפה שתושב מדינת ישראל מסביר שהוא

בחר לא להיות שם (ניו יורק, וושינגטון וכו´) כי יש שם פיגועים ומגדלים שנופלים. חבל ששבעים אחוז מהיהודים בעולם לא חושבים כמוך, מעדיפים להישאר בברוקלין, בניו ג´רסי ובלוס אנג´לס ולסבול את הפיגועים והמגדלים שנופלים עליהם. אחרי שלושת אלפים שנה של עבודת קודש בירושלים, שיחות על משיחים על חמורים לבנים, הכותל המערבי והר הבית, איך אתה יכול לטעון שלאנשים אין פתיחות וסובלנות? כמה אלפי שנים עוד יסבלו החילוניים את הפולחן סביב תשעה באב? סביב התחבורה הציבורית בשבת? סביב תעודות ההכשר שמייקרות את המחירים? 4000 איש הם פי כמה יותר ממה שהיה בכנס האחרון של ש"ס, האם לדעתך צריך לבטל את תמיכת הממשלה בתנועה כזו בטענה שזו קבוצה קטנה ושולית?

אפרתש

New member
גלשנו לדמגוגיה קלה?

"אנחנו דווקא הסתכלנו על הנושא בקלילות ובפתיחות". מי זה אנחנו? אני מנחשת שחברי קהילת הגאים והגאות לא מסתכלים על הנושא בקלילות. זו לא שאלת חיים ומוות, אבל לא רחוק מכך. כבוד, וקבלה, והזכות לחיות כמו שאתה רוצה בלי להתבייש או להתחבא. אתה בחרת לחיות בארץ כי בארצות הברית נופלים מגדלים? בחייייייך. כל מי שיודע לספור יותר משתיים יודע שבארץ יש יותר סכנה להיפגע מפיגועים. בודאי יש לך סיבות טובות (או רעות) לחיות בארץ, אבל אל תנסה למכור לנו משפטים כאלה. הם כלכך מופרכים, שאי אפשר לנהל איתם דיון כלשהו. ןאחרון חביב - לפי דעתך, "פתיחות", או לפחות - זו שאתה דורש מכאלה שאינך מסכים איתם, משמעה שאם לא מסכימים איתך - תגיד תודה ותלך. אבל החצופים האלה, בקשתם נענתה בשלילה - והם ניסו לשנות ההחלטה. כמו שעושים אלפי אזרחים בכל יום. בבתי משפט, בפניות לעיריה ולמועצה, לובי בכנסת, שביתות והפגנות. חסל סדר דמוקרטיה. אולמרט החליט (או מי מסגניו), וזהו. נאמר אמן ותודה.

בנושא של הקצבות

התשובה היא כן וזו דעתי . בקשת מימון על רקע וולנטרי (זה לא תיקון ביוב או חינוך) ואמרו לא אז קבל זאת וזהו כמה שזה מאכזב. נ.ב. לגבי הסטטיסטיקה שלך, כדאי שהנתונים יבדקו שוב כי מבחינה סטטיסטית הסכוי למות מות לא טבעי גדול פי כמה בארה"ב!

"אמרו לך"../images/Emo35.gif

קול במדבר יקר, אם אין לך מושג על מה אתה מדבר, כדאי שתדבר פחות. אתה פשוט כותב כאן שטויות... מי זה ה"אמרו לך"? האם לראש העירייה וליו"ר ועדת הכספים יש את הסמכות להחליט לבד? בשביל מה יש בחירות פעם בחמש שנים?

ועוד...

להלן מספר דוגמאות של תקציבים שפיזרה עיריית ירושלים: * מימון בסך של 30,000 ש"ח לבית חב"ד עבור תהלוכות ל"ג בעומר בשכונות (שאינו אחד הרגלים). * מימון בסך של 500,000 ש"ח לצורך קיום תערוכת שנת השמיטה. * מימון בסך של 120,000 ש"ח לקרן התרבות "דגל ירושלים" לצורך קיום מבחן עולמי של הספר "הילכות תפילה ובית כנסת", אירוע שנועד להתקיים בתל אביב! * מימון בסך של 144,000 ש"ח לקרן התרבות "דגל ירושלים" לצורך מבצע לימוד שינון ומבחנים בנושא: הילכות תפילה ובית כנסת. * מימון בסך של 22,000 ש"ח למרכז בית יעקב בארץ ישראל עבור כנס שמיטה. * מימון בסך של 30,000 ש"ח למרכז מעיין החינוך התורני בארץ ישראל עבור מבחן ארצי בהלכות שמיטה. * מימון בסך של 100,000 ש"ח לקרן התרבות "דגל ירושלים" עבור השתתפות בסבסוד כרטיסי הכניסה לתערוכה בנושא שנת השמיטה. * מימון בסך של 50,000 ש"ח למכון מאיר עבור כנס היצירה התורנית. * מימון בסך של 55,000 ש"ח לאגודת "ערכים" עבור עריכת מסיבת פורים.
כספי ציבור (כספי עירייה) אינם כספים של מישהו פרטי. יש כללים שוויוניים לחלוקה ואין לאף אחד את הפריבילגייה לומר לא רק כי הארגון הספציפי לא ממש נראה לו. על טענה זו נסובה (בעיקר) העתירה לבית המשפט העליון בשבתו כבג"צ ועל כך קבעו הרכב השופטים כי על פניה, נראית העתירה כצודקת וכי העירייה לא עמדה בכללי השוויון הנדרשים לחלוקת התמיכות העירוניות. בעוד כ-70 יום תינתן ההחלטה הסופית.

למעלה