מה זה שובב"ים?

יוסי ר1

Active member
תעניות שובבי"ם

הם תעניות שחסידים נוהגים לצום ולהתפלל במועדים שמצויינים בקישור. על פי הפסוק "שובו בנים שובבים". על פי תורת הסוד יש בזה הרבה עניין להתענות במועדים הללו.

shellyland

New member
../images/Emo51.gif

אם אני אזכור לקחת מצלמה מחר, אני אראה לכם למה שאלתי.

יוסי ר1

Active member
אגב, אולי יעניין אותך שעניין גדול בתעניות

הללו הוא תיקון חטא הברית, קרי הוצאת זרע לבטלה. וזכורתני שהגעתי פעם בעניין מסויים לביתו של מכר, מישהו מנטורי קרתא. הוא לא יכול לדבר עכשיו, הוא עושה שובבי"ם אמרה אשתו. לתמיהתי היא פתחה מעט את דלת הסלון, והאיש נגלה כשהוא יושב לשולחן, וממרר בבכי על סידור התפילה. יש בזה הרבה עניינים , הוסיפה כלואטת סוד.

כך גם לפי מיטב ידיעתי ../images/Emo20.gif

אבל חיפשתי בגוגל התייחסויות לזה, ולא הצלחתי למצוא. במקורות הרשמיים, ההתייחסות לשפיכת זרע לבטלה בהקשר שציינת היא מינורית עד בלתי קיימת.

יוסי ר1

Active member
תורת הסוד אמרנו,

אתה רוצה שגוגל יפרסמו?
אציץ בבית ב"שומרי אמונים" של ר' אהרון ראטה, המניפסט של של נטורי קרטא, מן הסתם מופיע שם.

shellyland

New member
מרתק.

לקחתי הבוקר מצלמה, אבל לא היו בה סוללות. רציתי לצלם לכן את המודעה ליד תחנת האוטובוס שליד הבית שלי, שקוראת לכל אלה שרוצים לחזור בתשובה אבל התענית קצת גדולה עליהם, לבוא לישיבה מקובלת כלשהי (ליד רח' אגריפס, נדמה לי) ושם יעשו את זה עבורם.

יוסי ר1

Active member
יחזרו בשבילם בתשובה, או יצומו במקומם?

מדהים כמה הפכנו לנוצרים. תן כמה שקלים, קח שטר מחילה. לא שאני מדבר חלילא על הפרסום שציינת, לא השתמע שהם מבקשים כסף בתמורה. אבל הקטע של אנחנו נעשה במקומך - מקומם אותי. אם קשה לך לחזור, תשאר חוטא, ותדע שאתה קצה. אל תצפה שמישהו אחר יעשה במקומך את העבודה.

shellyland

New member
זהו, שלא ממש הבנתי.

אני מוכרחה לצלם לכם את זה, שתסבירו לי.

renjintso

New member
בכל מיני סיפורי עיירה יהודית

ממזרח אירופה, מופיע מנהג לשלם לבחורי ישיבה עניים כדי שיצומו במקום אנשים עובדים ועסוקים, יגידו תהילים במקומם בימי זיכרון וכו'. לא נראה לי שזה משהו חדש, ואני לא חושבת שהרעיון הוא מחילה.

יוסי ר1

Active member
למה לא נושא?

הנושא הוא כינסה חופשית (שם, שם). (אני מאמין שהכוונה היא שאתה נכנס חופשי, ויוצא חוזר בתשובה).

eliUSA

New member
אבל רק לגברים

ולכל מי שעומד להינשא (שזה מין בפני עצמו)

למעלה