מה זה קמח לעוגה?

• פותח הנושא ES2
  • פורסם בתאריך

ES2

New member
מה זה קמח לעוגה?

בעלי קנה לי בטעות קמח שטיבל לעוגה במקום קמח לבן רגיל. יש הבדל? מה עושים עם זה?

bali

New member
מנהל
זה קמח שאולי מכיל גם חומרי התפחה

תסתכלי ברישום על שקית הקמח אם במרכיבים כתוב גם חומרי התפחה. אם לא, זה קמח רגיל לחלוטין. שיבל מייחדים כל מיני סוגי קמחים, אבל קמח לעוגה הוא קמח רגיל (יש קמח ללחם שהוא יותר קשה למשל ולא יתאים לעוגה).

glig it freak

New member
הוא לא אמור להכיל חומרי התפחה

מדובר בקמח עדין ונטול גלוטן שאמור להבטיח עוגות רכות ועוגתיות יש בו פחות גלוטן מקמח סטנדרטי אפשר להכין ממנו עוגות,עוגיות ובצקים פריכים

1winnie

New member
קמח דל בגלוטן

כמו ש glik it freak כתבה טוב להשתמש בו לעוגות אבל לא לעוגיות פריכות ובוודאי שלא לבצקי שמרים אני מכינה אותו לבד בבית, במקום לקנות

glig it freak

New member
צודקת

התבלבלתי זה לא מתאים לבצקים פריכים! איך את מכינה אותו בבית?

1winnie

New member
את מוכנה להסבר ה"מסובך" ?../images/Emo9.gif

תסתכלי בתגובות של הרשומה הזאת - יש הסבר, דנמה לי שאפילו פעמיים. את פשוט לא תאמיני כמה שזה "מסובך"

למדתי ממך משהו חדש, תבורכי! ושאלה

אחרי שלמדתי ממך, שאלה. קראתי שקמח לחם מכיל מעט סובין בכדי להאריך את חיי המדף. את לא מוסיפה? ניסית פעם?

1winnie

New member
בשמחה

למדתי את זה מאחס האתרים האמריקאים אחריהם אני עוקבת (רק אני לא זוכרת מאיזה מהם) לא שמעתי על תוספת סובין, אבל לפעמים אני מכינה חלות דגנים ואז אני מוסיפה גם מעט סובין, או יותר נכון תערובת שנקראת סובין-שיבולת-שועל אבל באופן כללי אני לא מוסיפה, אלא רק מעשירה את הקמח בגלוטן. אבל יש לי דרכים אחרות להעריך את חיי המדף של מאפי השמרים (את יכולה לראות את השיטה בה אני עובדת בבלוג שלי - יש שם כבר מספר מתכוני חלות, והשיטה היא בד"כ אותה שיטה)

revavonet

New member
זה קמח שמכיל אחוז מסויים של קורנפלור

שהופך את העוגה ליותר אוורירית. אני מחליפה לפעמים 1/4 כוס קמח בקורנפלור ומקבלת משהו דומה לקמח עוגה

1winnie

New member
זה בדיוק מה שהסברנו בתגובות הקודמות

הקורנפלור הוא כדי להוריד את אחוז הגלוטן שבקמח

עשיתי חשבון באחוזים

% הגלוטן בקמח רגיל, ומה קורה לו כשמחליפים חלק בקורנפלור. ה-% יוצא כמו בקמח עוגה. אכן הכנתי קאפקייקס עם זה ויצאו באמת עדינות ואווריריות. האוכמניות ברובן שקעו בתחתית הקאפקייקס...........

1winnie

New member
בקמח רגיל יש גלוטן....

לא הבנתי את החישוב שלך. החסר בהודעה כנראה מספר..... בקמח רגיל יש כ 11% גלוטן העירבוב עם הקורנפלור בעצם מדלל (=מוריד) את אחוזי הגלוטן שבקמח. ובאמת העוגות יוצאות יותר אוויריריות
אם האוכמניות שקעו, זה בגלל שלא שלחת לי קאפקייקס אחד
תערבבי אותם קודם בקערה עם כף קמח וזה ימנע את השקיעה של האוכמניות.

למעלה