מה זה קינן שפי?

01001101

New member
מה זה קינן שפי?

שמעתי על כל מיני אנשים שקיבלו זימונים לזה אבל אני, מועמד לרפואה בעתודה, לא קיבלתי. מישהו יכול לומר לי במה מדובר?

|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|

קינן-שפי הוא שמו של המכון הפסיכולוגי שבו עושים כל מיני מבדקי אישיות למועמדים לעתודה, במטרה לבדוק שאין סכנה לנשירתם העתידית.

crunch

New member
זה לא מבחנים לקצונה?

כי הבנתי שזה מבחנים לקצונה ולא מבחנים לגבי סיכויי נשירה

שאלה

לפי התוצאות במבדקים של קינן שפי רק מחליטים אם התקבלנו לעתודה או שגם זה משפיע על השיבוץ שלנו אחרי הלימודים?

עומר ד

New member
אין למועמדים לרפואה- פשוט כי...

אם האוניב´ תקבל מישהו לרפואה שגם רוצה עתודה בזה, אין סיכוי שהצבא יזרוק אותו בגלל מבחנים שהוא המציא...וחץ מזה יש ראיון אישי ברפואה באוניב´ (לא שזה אומר משהו)

raky

New member
עומר? אתה בטוח?

כי אני גם מועמד לרפואה - וכן קיבלתי זימון למבדקים הללו... אשמח לשמוע מעוד מועמדים לרפואה - האם קיבלו את הזימון?

יעליס

New member
יכול להיות שרשמת עוד מקצועות בטופס?

יכול להיות שאלה שרשמו עוד מקצועות קיבלו זימונים לקינן- שפי. אני יכולה להעיד על עצמי שאני מועמדת לעתודה רק ברפואה ולא קיבלתי זימון לקינן-שפי... (אבל יכול להיות שיש לזה קשר לעובדה שכבר עברתי מבדקי קצונה במסגרת אחרת בצה"ל???) בהצלחה רבה בכל אופן, יעליס.

dudisegal

New member
נראה לי שאתה טועה

כי אני גם מועמד לרפואה וקיבלתי זימון לקינן שפי...

עומר ד

New member
אוקיי רגע אחד..

אתם הראשונים שאני שומע עליהם מרפואה שקיבלו, אז אחת מ-2: לא עשיתם מבדקי קצונה בצה"ל עדיין ו/או נרשמתם אולי לעוד משהו חוץ מרפואה?

raky

New member
אכן לא עשיתי מבד"ק...

אבל אני רשום רק לרפואה\רפו"ש. כך שלדעתך אני זומנתי רק לצורך מבדקי הקצונה? אנא, פרט...:)

פלטרון

New member
../images/Emo32.gif - עומר ,כמה זמן זה רפואה ?

ז"א , נניח ואני כרגע סיימתי י"ב . והצטרפתי + התקבלתי לעתודה במסלול רפואה. אז מה המסלול . ז"א - 5 שנים לומדים - ואז מתגייסים ומקבלים ד"ר אחרי שנתיים ... כנראה שלא ! משהו פעם הסביר לי אבל שכחתי... מתי מפסיקים ללמוד כמו בסמסטרים הראשונים ,ומתחילים רק בהתמחויות וכאלו? ואם אפשר , אז מה קורה עם מי שאינו עתודאי . האם אותו מסלול ? האם חלקו מתבצע באזרחות במקום בצבא ? תודה

עומר ד

New member
מסלול העתודה הרפואית

טוב, 7 שנים דוקטורט MD (מדיקל דוקטור) כמו כל סטודנט אחר. אח"כ - 3 שנים חובה+שנתיים קבע, אם אתה במסלול קרבי לאורך כל ה3 שנים ומיועד לתפקיד ביח´ מובחרת בשנים 4 ו5 אז השנה החישית היא בעצם תחילת ההתמחות (כך שאתה משרת כרופא צהלי רק 4 שנים ולא 5..) לא עתודאים פשוט עושים 7 שנים, מקבלים דוקטורט ואז מתחילים את ההתמחות שיכולה להמשך 4-7 שנים ולעתים אף יותר.

יעליס

New member
גם אני לא קיבלתי זימון לקינן-שפי

האמת היא שגם אני מועמדת לעתודה ברפואה וגם אני התחלתי לדאוג כי לא קיבלתי זימון למבחנים האלה. הסיבה לכך היא לדעתי שכבר עברתי פעם מבדקי קצונה במסגרת מיונים אחרים בצה"ל ולכן יכול להיות שתוצאות המבחנים הועברו אוטומטית לעתודה ולכן אני פטורה מהם (כי עברתי אותם)... אני אשמח אם תגיב כדי שאני אוכל לאמת את הנחתי... תודה ובהצלחה ! יעליס

bodas18

New member
תגובה

יעליס, אם עשית מבדקי קצונה במסגרת פסגות את פטורה ממבדקי הקצונה של קינן שפי. אני עשיתי מבדקי קצונה במסגרת חיל אחר בצבא (בתל-השומר) ואני עדיין מחויב להגיע למבדקי הקצונה של קינן שפי. כדאי שתתקשרי ללשכת הגיוס לברר איפה את עומדת...

יעליס

New member
אוי- עכשיו אני באמת מודאגת...

גם אני עשיתי מבדקי קצונה אבל לא של פסגות ולא בתל השומר... כשהתקשרתי למדור עתודה (לא בלשכת גיוס) בהתחלה הם ממש לא הבינו על מה אני מדברת כשהזכרתי את קינן שפי... אני בהחלט מקווה שהם לא שכחו אותי... (למרות שלא נראה לי שזה אפשרי). תודה בכל אופן על שהערת את תשומת ליבי... בהצלחה ! יעליס

למעלה