מה זה קודש?

• פותח הנושא GERE
  • פורסם בתאריך

GERE

New member
מה זה קודש?../images/Emo141.gif

איך מגדירים קודש או קדוש? האם זה דומה ל-"קדוש" של הנצרות או האיסלאם? מה שונה ומה דומה?

giingiit

New member
המליה קדוש

משמעותה היא "מובדל" בהתעלות. "קדושים תהיו לי" הכוונה שנהיה מובדלים משאר העמים. "כי יום זה קדוש הוא לכם" הכוונה מובדל משאר הימים (הכוונה לשבת כמובן). בברכה תמנה

דמיון

New member
ניסיון.

בבואנו להגדיר את המילה קדוש עלינו קודם לנסות להבין שני מושגים :טומאה וטהרה.שני מושגים אלו קשורים בקשר עמוק עם המושג קדוש. טומאה כידוע זה לא תוספת אלא חוסר,או בלשון העם חסימה.שורש המילה טומאה היא :ט.מ.א מלשון אטם זאת אומרת כאשר אנו נמצאים במצב של טומאה אנו אוטמים את עצמינו מקבלת האור האלוקי.טהרה הוא מצב הפוך,היינו היכולת לקבל את האור האלוקי ע"י זיכוך הכלי שלנו,הגוף. ישנם המון מצבים על מנת לתאר מצבים אלו:אנרגיה שלילית וחיובית,מצבים נפשיים ועוד ... משהבנו את שני המושגים האלו ניתן להגדיר את המילה קודש.היינו מצבים שונים של אור אלוקי שחודר לתוכנו..ישנם מס´ סוגי קדושה אך את הקודש העליון שהוא הוא האור האלוקי המושפע עלינו אין לנו היכולת לקנות,אלא ע"י טהרה. זה היה על רגל אחת מקווה שעזרתי, כל טוב

GERE

New member
אבל אף אחד לא הגיב ממש לשאלה שלי

לגבי ההבדלים במונח בין הדתות השונות, ואני התכוונתי לקודש ולא לקדוש באחת השאלות (KADOSH). נ.ב-ג´ינג´ית אני חייב לך כמה פרטים מאתמול: אני מפעיל קבוצות חלוציות של מחנה הצופים, בין ההפעלות שלנו יש גם מפגשים עם קבוצות של אברכים חרדיים מרחבי הארץ. המפגשים בד"כ מוצלחים והם מצליחים להעביר את הנקודות שלהם (כגון צבא ומדינה,חוק חינוך חובה,חינוך עצמאי,זוגיות,מעמד האישה ביהדות ילודה מרובה,פוליטיקה והשקפה). הם אנשים מאוד חמים ונחמדים,הכל נעשה באווירה נעימה וחמה, שני הצדדים מרוצים. וזהו. אולי אוסיף שנקודת ההשקפה שלי על העולם החרדי השתנתה מעט בעקבות המפגשים היזומים הללו (שאגב-באו ממרכז הנהלת הצופים הישראלית ולא מגוף חרדי, על מנת ליצור זהות ואיחוי של הקרע בעם). נ.ב-למי שלא מצליח לבטא טוב את שמי הוא ג´רה (שם חיבה)

giingiit

New member
אני לא מכירה את הנצרות או האיסלם

מספיק טוב כדי לדעת למה הם מתכוונים כשהם אומרים זאת. "רק על עצמי לספר ידעתי" כלומר, רק על דתי לספר ידעתי וכל השאר לא מענין
בקשר לצופים - אני שמחה לשמוע שאתם נהנים. אם זה עזר לך לשנות קצת דעות ולהוריד קצת מהסטיגמות שנדבקו לחרדים מעיתונות מגמתית, אז אשריכם ותבורכו על היוזמה. אם תרצה לדעת עוד קצת על נשים חרדיות, יש לי אתר שכולו ראיונות עם נשים חרדיות ותוכל לקרוא מה נשים חושבות על כך. להלן הלינק

GERE

New member
בואי נאמר כך:

המפגשים איתם בהחלט עזרו לנו (לצוות המחנכים והמפעילים) לגבש דעה שונה לחלוטין על העולם החרדי ועל אישיותם (שיש רבים שחושבים שהם סוג של רובוט ביוני שכל מאוויו בחיים זה רק להתפלל וכדומה) מסתבר שיש להם איכות חיים בלתי מתפשרת ,ואיכות קשר באמת ראויה לקינאה. למדתי מהם המון. לא על הכל הסכמתי אבל לפחות למדתי את העיקרים.

giingiit

New member
כל הכבוד. ישר כוח על הכנות ../images/Emo13.gif

מותר לשאול בן כמה אתה? בברכה תמנה

giingiit

New member
שאלות לענין אתה שואל.

ישר כוח. תמשיך לשאול. לילה טוב תמנה

למעלה