מה זה קאסטום ?

קאסטום ....לאופנוענים שמיזדקנים.

ועל מנת שלא לפגוע בצעירים שאוהבים קאסטום אז גם לאלו שאוהבים את הסולידיות בנהיגה .

ixmix

New member
כמו אופנוע, רק נוסע על בירה וקציצות

טופי

New member
אם ככה אני קאסטום?

גם אני נוסע על בירה קציצות, וגם בי שינו כמה חלקים...

זה כמו אופנוע ....אבל לא ממש אופנוע

בדרך כלל בעל נפחד מנוע גדול ומומנט רחב בשביל הרוכבים השמנים והזקנים שרוכבים עליו בתור תרוץ להערכת חיי הדו"ג שלהם ... :) סתם סתם איש איש באמונתו ירכב והנאתו ....

mendev

New member
עצרו סוסים וכל מיני חיות אחרות...

ואוו רגע רגע רגע... כל אחד שקנה אופנוע יפני שמנסה לחכות הארלי דוידסון או דומיו הוא קאסטום ? זהו שלא.. כמו שנאמר כאן קאסטום דינו custom made יענו יחודי חד במינו, לא ניתן לשחזור ולא ניתן לחיקוי (או יותר נכון חיקוי מדויק). יסלחו לי מאות או אלפי רוכבים בארץ ובעולם (ובינהם גם המנהל המכובד) אבל לקחת אופנוע יפני, שיוצרו לו ממנו מאות אלפי יחידות לשים עליו כמה עידכונים ממפעל שיצר גם אלפי ועשרות אלפי רכיבים שכאלו, אינו קאסטום. בעליו של אופנוע קאסטום אוהב את האופנוע שלו אהבת נפש כי כל חלק וחלק בו הוא יצר ומכיר אותו באופן אישי (תנו לי "קאסטומאי" יפני אחד שמכיר את המיסבים בטלטלים שלו)... היפנים מחקים ובהצלחה אופנה אמריקאית כולל גינוני הלבוש ונסיונות להראות כמו הרוכבים... אז מעתה אמור.. EN זה לא קאסטום.. זה יפני. Captain America הוא היה קאסטום.

אורי-

New member
זה סך הכל סלנג...

אז זה לא באמת קאסטום , ביג דיל. עד שלא ימצאו שם קליט לאופנועים "דמויי קאסטום" , הם ישארו קאסטומים. ולפי ההגדרה שלך , סופרמוטו הוא יותר קאסטום מהרבה הארלים בארץ , כי עצם יצירת האופנוע דורשת הכרות מעמיקה עם כל חלקיו , והתוצאה הסופית מושפעת מחזונו האישי של היוצר. אבל אם תקרא לרוכב סופר מוטארד , או יותר גרוע - לאופנוע שלו : "קאסטום" הוא לא יקח את זה בקלות. שים לב שלא דיברת על סממן חיצוני לא של האופנוע ולא של הרוכב. בסלנג הישראלי גם GN חבוט הוא קאסטום.

TShavit

New member
אז זהו, שכן. (או זהו, שלא, תלוי

לאיזה סעיף אתה מתיחס). כפי שהסברתי למעלה, מדובר במילה המגדירה סגמנט. וזה לא רק אנחנו. אתה מוזמן לבדוק איך האנגלים עצמם, לדוגמה, מגדירים את האופנועים היפנים האלה שאתה בז להם (לפחות כך נדמה לי) - באתר הרשמי של סוזוקי-בריטניה, למשל. לך ל-Models ותראה בעצמך. או שאולי גם שם זה מדינת עולם שלישי... ככה זה, מה לעשות, גם אם זה נראה לך חילול הקודש. לא צריך להתייחס למשמעות המילולית של המילה.

mendev

New member
לא להרביץ... לא ביד עם הגבס...

לא להרביץ לי.. לא משנאת עשיו אלא מאהבת יעקב אני מדבר. אהבתי הגדולה לאופנועים שנבנו עקב בצד אגודל, שבעליהם חרט כל בורג, וידא שכל אטם עומד באופן מיטבי, ובהתנעה הראשונה פחד שהראש מנוע יעוף לקיבינימט... זה מה שגורם לי לא לקרוא לקרוזרים היפנים בשם "קאסטום". אין לי דבר נגדם. אין לי שום דבר נגד אף אופנוע, אפילו suzuki RV50 אני אוהב.. הכל תלוי לאיזה מטרה הוא נועד ואת מי הוא אמור לשרת. שוב לטעמי המילה קרוזרים מתאימה יותר מאשר קאסטומים. אתה רוצה לקרוא ל-EN שלך ששמת לו משקף GIVI גדול "קאסטום" , תבורך. אני אישית קורא לזה משהו אחר.

TShavit

New member
הלו, למה בלהעליב?

"אתה"? "ל-EN שלך"?? איפה ה-
של העיירה הזאת? לחסום אותו בגין העלבת חבר פורום אחר! (וחוצמזה הוא סוטה. אוהב RV50-ים.)

C O L T

New member
קפטיין אמריקה?

כזה שעומד הכל סוכנות הרלי כמעט? כזה שקיימים אלפים הנראים בדיוק כמוהו? זה מיוחד? אגב, גם הרלי מיוצרים בפס ייצור, מחלקים יפניים גם, רק שלא מקפידים על איכות ודיוק כמו היפנים. אז אם היפנים מוכרים יותר זה עושה אותם פחות טובים? וכל בעלי הרלי או אותם הקפטיין אמריקה הרכיבו אותם לבד? מכירים את כל המיסבים ואת הטעם של הגריז? זה קצת סטיגמות, אילו היית מתחיל ככה בסטיגמות על בית-ימים היית כבר נדקר מזמן
המנהל דווקא זכה לפרק את האופנוע שלו לא מעט, כמובן רק לפי הצורך ומרצונו החופשי, לא בגלל תקלות. שיפורים ושינויים, וטיפולים כמובן. והחלקים התחליפיים יוצרו כמעט כולם בסדנאות ומפעלים קטנים יחסית. אמנם אני מחפש בעיקר פונקציונליות ובכך אני לא קסטומאי אמיתי הרודף יופי מעל הכל, אבל גם היופי חשוב והאופנוע שלי מספיק מיוחד ושונה לטעמי. יותר קאסטום מהרלי אסלי שהרגע ירד מפס הייצור.

mendev

New member
ידידי הקולט אני מבקש...

לא קראת את כל דברי... captain America הוא היה קאסטום.... לא כל קפטן אמריקה שנוצר מאז ועד היום... אלא האחד והיחיד.. ושוב אני לא מסכים איתך. מצטער אבל בשבילי קאסטום זה פאן הד או איזה סופטייל ששופץ מרמת השייבה עד אחרון הוינקרים ... הבנאדם שאל מה זה "קאסטום" נתתי לו את הדעה שלי.

sem hasoi

New member
לא

הבנתי שיש סלט בהגדרות של זה כלומר אני מבין את הכוונה המקורית של "קאסטום" אבל היום כשאומרים קאסטום מתכוונים לסגנון קלאסי כמו של האופנוענים משנות ה-60,70 לא ???

למעלה