מה זה פ'רוז'אלדה?

faridi

New member
מה זה פ'רוז'אלדה?

הבנתי שזה מאכל המצוי בקהילת אדירנה?

יפיקה

New member
לפרידי - פרז'אלדה

פרז'אלדה זהו מאפה שמרים עם חתיכות גבינה בולגרית בתוכו ועם קשקבל טעים מאוד מאוד ומשמין מאוד מאוד.

faridi

New member
djusto agora yo torni da una kaza de-lutyo

.ayi komi frozalda savroza ma salda תרגום למי שלא בקי: בדיוק עכשיו חזרתי מבית אבלים, לא עלינו, שם אכלתי פרוז'אלדה. טעים אבל מלוח.

idika

New member
לקראת יום העצמאות

un dia en vijitando a mi padre lo vide echado kon ojos serrados i una sonriza grande asu kara. lo demandi porke se riye. iel ampeso akantar tomi presto una fistola i papeliko ilo eskrivi ayer lo topi.mi padre paso al otro mundo antes 3 anyos imedyo. esto lo ke eskrivi: biva biva la palestina de nuestra tiera ke aresiva kon sudor de judios arufyada kon rozas i flores ensembrada אבא סיפר לי שהיה חניך בית"ר באדירנה , תורכיה וזה היה ההמנון שלהם. לצערי את המנגינה אני לא זוכרת אולי מישהו יודע?

אני מכירה שיר זה שהיה מושר בפי אבי

אני מכירה גם את המנגינה. ואכן ממנו ספגתי את הציונות ללא מרכאות.

רותי ב.

New member
מזל גראנדה קי אסקריב'יטס לאס

פאלאב'ראס דה אסטה קאנטיקה. אי סניוריקה סאב'י טאמביין לה מלודיה .. ככה אפשר יהיה פעם לשחזר .. מה אולב'ידי קומו סה דיזי "לשחזר"

יפיקה

New member
idika על איזה שנים מדובר? אי מיפדרה

ארה דאידרנה, אי אל יה פסו מונצו' אנטס אל אוטרו מונדו.

idika

New member
יליד 1912

אני לא יודעת בדיוק באילו שנים רק יכולה להגיד שהוא היה יליד 1912. והיה בוגר ביה"ס היהודי אליאנס לבנים שהיה באדירנה.

יפיקה

New member
אידיקה יכול להיות שהם הכירו

אבי יליד 1913, מעניין, מה שם המשפחה אם מותר לדעת?

idika

New member
זה לא סוד

לאבי ז"ל קראו ישראל סלינס הוא היה חייט וקראו לו ישראל אל פריסיאן כיון שהוא למד את המקצוע בפריס והיה ידוע כבעל מקצוע מעולה. ב1936 בהיותו בן 24 גוייס לצבא ואחרי שרות של 33 חודשים לא חזר עוד לאדירנה ועבר לאיסטנבול. לאדירנה חזרנו ב 1954 בנסיבות אחרות.

אסטרלו

New member
אידיקה, אסקריב'יס ארמוזו

אי קלארו. אי מי פאדרה ארה ממברו דה בית"ר אן איזמיר. לה ג'נטה דה בית"ר לה אייודארון פ'ואיר דל אסקרליק טורקו. לה ב'ו דמאנדאר סי קונוסה אסטה קאנטיקה.

למעלה