מה זה ספיידרמן 2099?

טשרםמ

New member
מה זה ספיידרמן 2099?

דפדפתי בגליירת התמונות של הפורום (צריך קצת גיוון לא כולם קוראים את ספיידי...) ונתקלתי בתמונה של ספיידרמן 2099. אז כפי שאתם כבר יודעים אין לי ידע רב בהסטוריית הקומיקס (ככלל ובספיידרמן עוד פחות) והייתי שמח לדעת במה מדובר. תודה, ירון.

Artoo Detoo

New member
זו עוד גרסא לספיידרמן

לאדם מאחורי המסכה קוראים מיגואל אוהרא. וכמו שאולי הבנת זו גרסא עתידנית לספיידרמן, שמתרחשת ב-2099.

טשרםמ

New member
תודה...

אז איפה זה נכנס בציר הזמן... (... 2099) כאילו האם יש שם אזכורים למה שקרה בעבר?

spidey 82

New member
מעולם לא קראתי את הסדרה או כל כותר

2099 (למעט 3 מתוך סדרת וואן שוטס שיצאו ב-04' לציון 5 שנים ל-Marvel Knights, כולם בכתיבת רוברט קירקמן. אלו שקראתי היו גרועים למדי). אני מניח שיש התייחסות לעבר. מידע על הסדרה.

טשרםמ

New member
ועוד שאלה לא קשורה...

כשהייתי קטן.. (לפני שנים לא רבות בכלל {בדיוק הים אני בן 23}) הייתה את הסדרה המצויירת ספיידרמן וחבריו המופלאים. אל ספיידי הצטרפו "כוכב האש" ו"איש הקרח" (כמובן שאלו השמות העבריים שהמציאו להם) אין לי מושג איך הם נקראים באנגלית... אז "איש הקרח" הזה זה עליו מבוססת הדמות של "אייסמן" בX-מן? או שאלו שני גיבורים שונים לגמרי? ואם כן איך זה מסתדר?

Artoo Detoo

New member
מזל טוב ../images/Emo151.gif

אני מעולם לא קראתי ספיידי 2099, אז אני לא יכול לענות לך. איש הקרח זה אייסמן (Iceman), והדמות לא מובססת עליו, אייסמן הוא במקור מהאקסמן, מהאקסמן הראשונים. כוכב האש זאת פיירסטאר (Fire Star)

Artoo Detoo

New member
חח לא

זה אותו אייסמן, זה שזה 2 סדרות שונות זה לא אומר שזה 2 עולמות שונים.

spidey 82

New member
הטעית אותו כשכתבת שזו לא אותה דמות.

... בקיצור, זה אייסמן מאקס-מן. סטארפייר נוצרה לצורך הסדרה.

El ad

New member
תתעלם ממה שכתבתי. הכוונה היא

שיש לה קיום מעבר לסדרה והיא לא מופיעה רק בה אלא גם בקומיקסים. הופעה ראשונה ב-Uncanny X-Men #193.

Artoo Detoo

New member
מה?!

קודם כל זאת סטארפייר, פיירסטאר היא מהטין טייטאנס. פיירסטאר הייתה חלק מהאקסמן, והיא לא הופיעה רק בסדרה...

El ad

New member
פיירסטאר היתה חלק מהאקסמן אך ורק

לפי הסדרה של ספיידרמן. לפי הקומיקסים היא מעולם לא הייתה חלק מהאקסמן.

spidey 82

New member
כן פיירסטאר. סטארפייר זו דמות של

DC (נכון, יש גם סטארפייר ב-DC). צדקת (גם אלעד; בדקתי רק אחרי התגובות שלכם), היא הופיעה גם בקומיקס, אבל היא הופיעה לראשונה בסדרה המצויירת, כלומר היא נוצרה לצורך הסדרה. היא הופיעה לראשונה ב-Uncanny X-Men #193 והייתה חברה באוונג'רס וניו ווריירס.

spidey 82

New member
בסוגריים התכוונתי לסטארפייר,

כשלמעשה כבר הזכרתי את שמה... הסטארפייר הראשון שציינתי נכון, אך למעשה כשכתבתי זאת חשבתי על פיירסטורם... מצטער.

El ad

New member
קודם כל מזל טוב.

דבר שני, איש הקרח זה כמובן Iceman מהאקסמן וכוכב אש זו Firestar. למעשה, על פי הסדרה הנ"ל גם אייסמן וגם פיירסטאר היו בעברם חלק מהאקסמן והם עזבו את הקבוצה בשלב זה או אחר, כאשר יותר מאוחר הם פגשו את ספיידרמן והצטוותו אליו (יש לציין שהעלילה כמובן שונה לחלוטין מהעלילה של הקומיקסים, להלן "העלילה האמיתית"). בנוסף היו מספר פרקים שכללו את אקסמן, בין אם זו פגישת מחזור של אייסמן ופיירסטאר באחוזה או לחלופין סתם העלאת זכרונות. בכל מקרה, בעוד שאייסמן מוכר, פיירסטאר קצת פחות. במקור היא אמנם נוצרה למען הסדרה כדי להוות סוג של תחליף ללפיד האנושי מפנטסטיק פור, אבל אחר כך היא גם עברה לקומיקסים. לפי הקומיקסים, בצעירותה היא הייתה ב-Hellions תחת הנהגתה של אמה פרוסט (המלכה הלבנה) ואף נלחמה נגד ה-X-Men ו-The New Mutants, אבל עזבה את הקבוצה לאחר שהבינה ששיחקו בה. יותר מאוחר היא הייתה חברה ב-New Warriors ולאחר מכן גם ב-Avengers.

Aeon

New member
וואו,... השכלתי../images/Emo70.gif

תודה רבה, אהבתי מאוד את הסדרבה בילדותי.

למעלה