מה זה ניתוקים?

• פותח הנושא r216
  • פורסם בתאריך

r216

New member
מה זה ניתוקים?

הרבה כותבים כאן שיש להם ניתוקים.. וגם בזמנו קראתי שאחד התופעות של אפילפסיה זה לפתע כאילו מבט שנתקע כזה...על משהו מסויים, אבל זה קורה הרבה לאנשים ולכולם..וזה נורמלי לא? אז מה ההבדל בן סתם התבוננות כזו לבין ניתוק?

uma5

New member
ניתוק

זה שהבן אדם מאבד את ההכרה וניתוק זה קורה למספר שניות ואז הבן אדם פיספס למשל מילה. לא תמיד מורגש הנתק אך לפי תגובת האדם מבינים שלא בדיוק הבין. אומר כך התלוננתי לפני הנוי. שבתי לא מבינה אותי בזמן האחרון ואז הוא הגדיר שיש לה ניתוקים קצרים ורבים והעלנו במינון הקפרה. אני מקווה שהסבר זה מובן

חייםלוי

Member
מנהל
במילון המונחים של הפורום - בסרגל

הכחול למעלה יש הגדרה של ניתוקים = אבסנס

r216

New member
אז..

אם משהו עם אפילפסיה בוהה הרבה, זה לא אומר שזה ניתוקים?

Niti

New member
תגידי...

לא יכולת לשאול אותי שאפרט, אנמק ואדגים לך? (-: זה לא חייב להיות רק "בהייה". אצלי זה מתבטא גם במן רעד כזה של מאית שנייה בגוף, שאני מפילה חפצים, או פשוט נופלת. בלי התקף. וכמובן, כן, יש את הבהיות...

r216

New member
השאלה היא...

אם אני סתם בוהה.. תמיד חשבתי שזה נורמלי כולם בוההים לא? או שאם יש לי אפילפסיה אז אולי יש גם קשר בין הדברים?

אם יש לך ניתוקים את תדעי.

סתם בהיה יש לכל בני האדם,מדי פעם כולנו בוהים,כשיש ניתוק לא ממש מרוכזים במה שהצד השני אומר,זו יכולה להיות כל תחושה של התנתקות ממה שקורה במציאות לשבריר של שניה וצריך לטפל בזה או לפחות לנסות למצוא פתרון,לא תמיד מוצאים.

אמא של ס

New member
הבת של הסבירה

לי פעם מה ההבדל בין ניתוק לבהייה לפחות מבחינת הניסיון שלה: בניתוק יש פשוט כמו חור שחור, כלום ואתה יודע שהיה לך ניתוק כשזה עובר כי אז אתה מרגיש שמשהו קרה, נעלם ואתה לא בפוקוס ומבין שמשהו נקטע לך באמצע ולעיתים אתה צריך לשחזר מה היה קודם לכן (תלוי כמובן באורך הניתוק). בתחילת דרכה היו לה ניתוקים ארוכים שלעיתים היו מסתימים בנפילה/פרכוס. עתה זה קורה רק לעיתים רחוקות ולשבריר שנייה, ותמיד אחרי הניתוק היא פשוט יודעת.(בבדיקת ה-וידאו EEG הייתה התאמה מלאה בין הדיווחים שלה על הניתוקים שהיא חשה לפעילות שנצפתה בוידאו). בהייה- בתי אומרת שבכל בהייה אין מצב שלא רואים/חושבים על משהו זה לא "כהגדרתה" חור שחור.ולאחר הבהייה ישנה חזרה טבעית לאירועים/מציאות ואין תחושה של איפה הייתי בעצם. מצטערת אם זה ארוך אבל כך היא הסבירה לי את הדברים.

חייםלוי

Member
מנהל
תודה על התיאור

העליתי את התיאור למילון המונחים של הפורום בהמשך להגדרה של ד"ר לרמן.

uma5

New member
בוהה

יש בהיה ויש בהיה נתק זה לא בהיה סתמית אוי ואבוי אם כל בהיה זה נתק אז מזלנו טוב לכולם יש אפי. וזה נורמלי

tropical888

New member
וזה יכול גם לקרוא באמצע

שיחה/משפט מה שלבהייה לא קורא. יש תחושה בגוף שמשהו לא בסדר, מן כאב מציק שאתה מרגיש לא טוב אפילו קול שונה של "אוי" "אה" וכו' ומי שבאמת קרוב אליך(נפשית) יודע שקרה משהו

לטרופיקל888

אני מנצל היזדמנות לענות לך על השאלה לנוירולוגית, על חומצה פולית. יש באופן טיבעי (נידמה לי אחד למאה) תקלה בהווצרות העובר. נימצא שאצל מי שקרא תקלה יש סיכוי טוב לחזרה בתקלה. מיסתבר שעל ידי אוכל או כדורים של חומצה פולית שניתנים לאם מיספר חודשים לפני כניסה להריון, מורידים משמעותית את הסיכויים לתקלה. בדרך כלל נשים נכנסות להריון, וכאשר קוראת תקלה, לקראת ההריון הבא ממליצים להן על חומצה פולית. בנוסף יש עדויות שמתן חומצה פולית משפרת את מצב החומר במוח. ולכן מומלצת לאנשים שמיתבגרים למניעת הזדקנות המוח. לקיחת חומצה פולית במינון סביר לא מזיקה. במינוני יתר יש בעיה. לכן ממליצים לנשים חולות אפילפסיה לקחת לפני הכניסה להריון כדי לשפר את הסיכויים. חומצה פולית היא לא תרופה לאפילפסיה. אבל מומלצת כתוסף.

ענתי80

New member
ניתוקים

כאשר יש לי ניתוקים אני מרגישה כמו "תקועה", יש לי רצון לצאת מכך אבל אני לא מצליחה. בד"כ אני גם לא מרגישה טוב אח"כ. הניתוק אמנם נמשך שניות בודדות אבל בשבילי הוא נצח. לכן, אנשים שלא יודעים שיש לי אפילפסיה, ואפילו כאלה שכן, בד"כ לא שמים לב לכך, אלא רק המשפחה. כמו שכבר צוין, הניתוקים בד"כ מתרחשים בשעת שיחה, אך הם עשויים להתרחש גם לאחר מאמץ רב. זה לא אומר שצריך להפסיק לעשות את הדברים שאוהבים, כמו ספורט למשל, אבל כן צריך לדעת איפה הגבול.

לבת שלי היו(בין שאר צורות האפילפסיה

ניתוקים (הרבה) וזה לא נראה כמו "סתם בהייה", כי המבט שלה הופך להיות אטום כזה היא גם מאוד חיוורת בשעת הניתוק ואי אפשר "להוציא אותה מזה" כי זה בעצם, מן חוסר הכרה. אם אדם בוהה "רגיל" ומישהו יקרא לו, אז הוא מיד יצא מהבהייה ויחזור לעניינים...

micmaoz

New member
בהיה או ניתוק?

אם את אומרת שיש לך רצון לצאת מזה אך לא מצליחה, האם זה אומר שאת מודעת למה שקורה (בהכרה)? לי יש "בהיות" מוזרות או שמא הם באמת ניתוקים (וכן זה יכול לקרות תוך כדי שיחה)- אני בוהה, הכל נעשה עמום- שומעת את מי שלידי אך כאילו ממרחק רב ולא יכולה ממש להקשיב למה שנאמר(לפעמים שומעת בקושי שקוראים לי אבל לא יכולה להגיב), כל מה שהעין קולטת הופך מטושטש ומבולבל, לא מזהה מה רואה, חשה כאילו אני נעלמת למקום אחר לרגע ורוצה לצאת מזה אך לא יכולה. ואז פתאום הכל חוזר לפוקוס- השמיעה, הראייה...הכל ואני עייפה והראש כואב ואני מבולבלת. האם זה נשמע לכם כמו בהיה רגילה או ניתוק? בעבר חשבתי שזו בהיה רגילה (כי עדיין יכולתי לשמוע ולראות משהו), אבל בעלי אומר שלוקח לי כמה שניות טובות לחזור ובזמן הזה הילדים קוראים לי, נוגעים בי מנופפים בידיים לפני הפרצוף שלי- דבר לא מוציא אותי מזה עד שאני יוצאת מזה לבד. מה אתם חושבים? לידע כללי- יש לי גם התקפים אחרים הכוללים ניתוקים, אבל שם יש גם תזוזות בידיים, שרירי פנים, רגליים וכו' והם לפעמים מובילים לפרכוסים מלאים. הניתוקים האלה הם שונים- לא זוכרת מהם כלום- הכל שחור ונאמר לי שאני מאבדת הכרה ממש.

למעלה