מה זה "משחק השפע האנושי"?

מה זה "משחק השפע האנושי"?

שאלתי לפני כשבוע, קונג פו בוחרת לא לענות לי (וזה זכותה) אז אולי מישהו אחר, מישהי אחרת יכול/ה לענות? "נתקלתי" במושג הזה כאן בפורום הזה ולא שמעתי אותו לפני, אם זה משהו "סודי" של משתתפי הפורום (חוץ ממני) רק תגידו לי ואפסיק לשאול (כי לא מעניינים אותי סודות של אחרים)... אם זה לא סודי, אז למה לא לספר לי מה זה?

RieM

New member
מה זה באמת המשחק הזה ?

משהו כמו מונופול ?

i n d sky

New member
כמו שהבנתי

מההסבר של kung fu בפורום לחיות בהרמוניה, משחק השפע האנושי הוא הצורך שלנו בכסף בעולם המערבי על מנת להתקיים (אינסטינקט ההישרדות) ולא להתקיים בשביל הכסף (מחלה של הרבה מאיתנו). אני בעד. אהבה היא המניע, לא הכסף
.

משונה לקורא הודעה כזו

אחרי שהתחלתי להבין שאין שום קשר בין הפורומים "לחיות בהרמוניה" ו"דרך הלוחמים" ... מעניין.... אפילו מעניין מאוד... "הצורך שלנו בכסף בעולם המערבי על מנת להתקיים (אינסטינקט ההישרדות) ולא להתקיים בשביל הכסף (מחלה של הרבה מאיתנו). " זה מסביר את הגישה של אנשים לכסף, איפה הקשר בין זה ל"משחק" ואיפה בכלל ה"שפע"?

i n d sky

New member
עמנואל

אני שמח שמצאת את ההודעה שלי משונה, מה שרשמתי זאת ההסכמה שעלתה בי לגבי מה שהבנתי מההודעה של kung fu. אני מצאתי לנכון לכתוב איך תפשתי את המושג.

kung fu

New member
משחק השפע האנושי

זה לא משהו סודי של משתתפי הפורום. זה כינוי שברגע מסויים ביטאתי מתוכי. התכוונתי בכינוי הזה להצביע על המציאות הזאת שבני אדם מחליפים עשיות, וזה כמו משחק. אחד נותן שירותי בישול, ומחליף את זה בשירותי מחשב וכדומה.....הם עושים זאת בעזרת שימוש בכסף, אבל מה שעומד מאחורי זה הוא החלפת עשיות. מישהו נותן שירותי עורכי דין, ולמחרת אוכל במסעדה ומחליף את העשייה של שירותי עורכי הדין, בעשייה של הטבח. זה מה שהוא באמת עושה, אבל הוא לא מודע לזה, אלא מודע לזה שהוא מוציא את שטר הנייק או המטבעות. הוא מודע להוצאת ה"כסף", ולא מודע להחלפת העשיות שהוא עושה. כל מי שעובר ומקבל על זה כסף, בעצם מחליף בפועל עשיות עם אחרים.
משחק = כל החליפין של העשיות בין בני אדם השפע = שפע כספי (מגדילים את השפע הכספי שלהם במהלך החלפת העשיות) האנושי = של בני האדם

kung fu

New member
שפע באמת לא קשור רק לכסף.

יש שפע של אהבה שפע של קירבה שפע של מכוניות שפע של עננים שפע של חול שפע של זמן שפע של אנשים אבל כשכתבתי "משחק השפע האנושי" התכוונתי למשהו מסוים, והתכוונתי לשפע במובן של שפע כספי.

אז למה לא לקרוא ל"משחק"

"המשחק של השפע הכספי של האנושות"? זה היה מסביר מלכתחילה (אולי) קצת יותר ואז הייתי חוסך לעצמי לשאול ולהמתין לתשובה. כי אז היה יותר ברור לי... שפע זה לא משחק... כסף כן. מה זה שפע של חול? דווקא קראתי מאמרים על כל שהרס כדור הארץ על ידי המין האנושי גרם לכך ש"משאבי החול" שעל כדור הארץ מתדלדלים.... גם המחשבה השגויה שיש "שפע של לוייתנים" הביאה כמעט להכחדתם... שפע של מכוניות לא כל כך משמח אך כן מאוד מזהם שפע של זמן יש רק לאנשים שחושבים שלא ימותו (לא, גם להן אין, אך כך הם חושבים) שפע של אנשים ... במובן של התפוצצות אוכלוסין? במובן שאנו החיה היחידה שלא שולטת בקצב הגדילה בהתאם למשאבים העומדים לרשותו? כן, שפע ומשחק לא מסתדרים טוב ביחד... אגב ל"כסף" אנשים הורסים לעצמם את הבריאות על מנת להשיג כסף, אחר כך מבזבזים את כל הכסף כדי להחזיר את הבריאות... מממ, גזע האדם כפי שהיא נראית היום ... מוזר שמצליחים להמשיך להתקיים.

RieM

New member
דואליות שכזו

מצד אחד לא חומריים בעליל .. אך מצד שני, זו דרכם להתנהל בעולם הזה, שכמעט כל דבר בו מושג באמצעות כסף. (ביחוד בהתחשב בעובדה שיש להזין את החומר על בסיס יומיומי)

היקום

היקום "בנוי" על דואליות... מצד שני כמעט כל דבר (מהותי ולא "חומרי") אי אפשר לרכוש/להשיג על ידי כסף... יש כאן עוד דואליות: מצד אחר "כך העולם נוהג" מצד שני "כיוון שזה לא נראה לי נכון אני מסתכל על זה כאל משחק"... ... ... ואני די בטוח שיש כאן עוד הרבה דואליות... בעצם, ללא דואליות רציתי לשאול אם רצית לשאול משהו, או שזו היתה כתיבה של הודעה ללא שאלה?

RieM

New member
זו היתה תגובה

בהקשר לאמירתך שהאנשים הצועדים ב"דרך הלוחמים" אינם אמורים להיות חומרניים. אך מכיוון שהמכניזם הביולוגי האנושי עובד בצורה כזו שהחומר מזין את הרוח, כדברי הפתגם : "אם אין לחם - אין תורה", כך לא ניתן להתנתק מהחומריות בעולמנו הנוכחי (אלא אם כן חשבת על שיטה אחרת ..).

התהוות

New member
חבל שלא שאלת אותי-

"מה זה חומריים?"... כי אין לי מושג. ואמרתי את זה בצחוק. זה פשוט משפט שאנשים דוחפים פתאום והוא נורא משעשע אותי.

כן שאלתי אותך

אך אחרים בפורום החליטו לענות במקומך .... וזה זכותם, כך מתנהל פורום. אז לא חבל...

איפה שאלתי?

הגבתי להודעה... אין שם שאלה מפורשת עם "?" בסוף. בכל מקרה אם זה היה "בצחוק" אז טוב לדעת כי אז כאן מסתיים הדיון (מבחינתי).

kung fu

New member
מה שמו?

את מתכוונת לסםפר "מפתחות לשפע" של סאנאיה רומן? או לספר אחר?

למעלה