מה זה מפסק עם Fail-safe ?

• פותח הנושא mic1s
  • פורסם בתאריך

IgalR

New member
שלח לינק למוצר ספציפי.

אבל באופן כללי הכוונה היא למשפחה של מפסקים אלקטרוניים שבמקרה תקלה "נתקעים" במצב ON בניגוד למפסק מכני רגיל עם מגעים שבמקרה תקלה במפסק אין מגע והמצב הוא OFF .

Flat spin

New member
אינני מומחה באלקטרוניקה ../images/Emo22.gif

אבל אני מניח שאני די טוב בהבנת הנקרא. לפי הבנתי, מדובר במפסק באיכות על, שאפשר לסמוך עליו בעיניים עצומות שלא תהיה בו תקלה מכל סוג שהוא בעת הטיסה. fail safe במקרה המסויים הזה, פירושו מפסק ללא חשש כשל. הכתוב אינו מפרט שום תכונות אחרות פרט לאלו

mic1s

New member
גדעון תודה על התשובה אבל

למפסק יש כרטיס חשמלי שבטח יש לו תפקיד מסוים כבר קניתי את המפסק בעלות של 220 ש"ח אני מאמין שיש סיבה טובה למחיר הגבוה אני בונה בימים אלו טיסן למנוע 80 סמ"ק ואני פשוט קונה את הציוד הטוב ביותר המפסק נראה רציני לעומת מפסק רגיל אז קניתי אז אולי למשהו אחר עם יותר ידע בתחום האלקטרוני יש תשובה תודה מראש

המפסק תמיד יעביר זרם

המפסקים המשובחים של החברות המבילות כמו זה של פרומקו תמיד יעבירו זרם וצריך לעשות" פעולה" כגון תקיעת פין או העברת מגנט או לחיצה כפולה בקצב מהיר בשביל לכבות אותו וגם אם יש קפיצת מתחים המפסק תמיד יהיה במצב פועל .

Flat spin

New member
לא הצלחתי לזהות היכן כתוב שיש ../images/Emo22.gif

למפסק כרטיס אלקטרוני. בוודאי לא ראיתי הסבר על מהותו. אלא אם כן אתה מתייחס ל-Charge Jack ככרטיס. אז הוא לא. יש כמה אופציות להפעלת המפסק, באמצעות ידית הזזה חיצונית כמקובל או באמצעות פין ננעץ.

IgalR

New member
הכרטיס עובד כפי שכתבתי .

המפסק לא מדליק ומכבה בפועל שום דבר אלה מפעיל מעגל אלקטרוני שמחבר את הכניסה והיציאה . פונקציית הFAILSAFE משאירה את המעגל במצב ON שזה המצב הטבעי שלו גם במקרה תקלה . שים לב שהמפסק צורך זרם גם כשהוא כבוי וההמלצה היא לנתק מהסוללות באי שימוש של שבועיים ומעלה.

פיקסל9

New member
הסבר למערכת Fail Safe

בדרך כלל השימוש הוא למכוניות וסירות ולא לטיסנים או הליקופטרים, בקצרה, מערכת זו גורמת להחזרת הגז למצבו האחרון לפני התקלה כגון גליץ ברדיו, הפרעות מתמשכות בתדר בין המשדר למקלט או במצב של מתח סוללה נמוך, אין לי מושג לאיזה שימוש אתה רוצה את הכרטיס הזה, אבל רק שתדע שרובם המוחלט שלהכרטיסים הללו הוא לא לטיסנים ומסוקים,

juvaknin

New member
תקשיב לי ותקשיב טוב.. יש לי את המפסק..

המספק הנ"ל, הFAIL SAFE הוא אכן כך שהמפסק כל הזמן יעביר זרם למערכת עד שתתקע פין או תזיז את המפסק.. הבטיחות פה היא גם אם המפסק הזזה ישבר, המעגל עדיין יעביר זרם למערכת! זה הכל.. לגבי מר "פיקסל9" אתה טועה.. המפסק הזה יכול להישאר מחובר בקביעות (לי יש 2 כאלו על ה-50CC) המפסקים האלו מבדיקה לוקחים רק "4מיקרו אמפר" לאאא מילי אמפר אלא מיקרו! שזה קרוב מאוד לפריקה עצמית של הסוללה, יענו כאילו המפסק לא משפיע ...( לפחות הסוג של החברה הזאת!) אני מכיר מפסקים אחרים, שאכן מומלץ לנתק אותם.. אבל לא המפסק הזה! תתחדש!

IgalR

New member
באתר שלהם יש בסיס מידע עם שאלות ותשובות

בנושא . הם אכן ממליצים לנתק את הסוללות באי שימוש של שבועיים . אגב המדידה שלך היא קצת אופטימית (כרגע האתר לא עובד) אבל זליגת הזרם קצת יותר גבוהה. http://www.fromeco.org/instantKB/default.aspx?cNode=4B0W8M

פיקסל9

New member
חםת חם אצלך בגיזרה........

תכף תוציא גם סכין..... בקשר למהות אתה צודק, בקשר לזרם אתה טועה, אבל עזוב...אני לא מכיר ספציפית את היצרן, לטף קלות את הוריד במצח ושתה מים... לא שווה להוציא אנרגיות שליליות ברמות שלך רק בשביל מפסק...

juvaknin

New member
לא עצבני אחי, אבל אני צודק :))

בדקתי מול היצרן (באימייל לא באיזה אתר..) + מדידה עם מכשיר למהלך לילה שלם... (בעל זכרון ובדיקת זרם כל כמה דקות..) 4 מיקרו.. לא זזההה רוורס.. :) שוב, לפני שקניתי בדקתי מפסקים של חברות אחרות, ואכןןן רוב המפסקים לוקחים משהו כמו 4 עד 10 מילי אמפר שזה דיי הרבה בשביל להשאיר ככה איזה חודש את סוללות המערכת מחוברות למפסק.......

IgalR

New member
יש FS גם בטיסנים בהקשר שאתה מתאר .

יש FAILSAFE במקלט. רוב מקלטי הPCM (וחלק ממקלטי הPPM) מכילים מנגנון FAILSAE המזיז את הסרוו לנקודה קבועה מראש . יש מעגלים חיצוניים עם אותה פונקציונליות . ויש גם סרווים עם מנגנון פנימי ,חלקם ניתן לתכנות וחלקם קבוע מראש . בטיסנים אין תמימות דעים באשר לנקודה הספציפית שאליה כדאי לכוון את סרווים במקרה של כשל . ההסכמה הכללית היא לגבי המצערת שכדאי להוריד ולכבות מנוע . בטיסנים בעלי יציבות מובנית (כמו טריינרים) לכוון לטיסה במעגלים. שאר הטיסנים הדעות חלוקות בין כיוון הגאים למצב ישר או לכוון לנקודות קיצון כדי לגרום לסחרור .

iftacha

New member
FAIL SAFE במיץ עגבניות

היתרון היחידי של המפסק הזה הוא שהוא מוליך את הזרם דרך טרנזיסטור במקום דרך המפסק עצמו. המפסק משמש רק לשם מיתוג הטרנזיסטור ולא "נושא בעומס". זה תכנון יותר נקי ואלגנטי, ובעל אורך חיים ארוך יותר בהשוואה למפסק רגיל, אך לא בטוח שהוא שווה את הכסף. לעומת זה, כל מפסק 10A סטנדרטי בעשרה שקלים מחנות אלקטרוניקה שמלחימים לו DEANS יתן כנראה ביצועים זהים.

juvaknin

New member
מפסק רגיל? שים על טיסן 46.. זה אין בעיה..

תשים מפסק זול על טיסנים רציניים (בעלי ויברציות לא קטנות) כגון ה-CC למיניהם.. כמה טיסות ואתה ברצפה.... מבחינת שווה את הכסף?! לא יודע.. אכן חלקם יקרים מאוד... יש מפסקים רגילים בין לבין (בין זול ליקר) זה האופציה לחוסכים.. אבל לא מפסק של גרושים.. בשביל 100 שקל תקח סיכון של 15 אלף???

למעלה