מה זה מסורתיים?

אנשים עם רגל פה-רגל שם...

כמו שכתוב בכניסה לפורום-שומרים כשרות אבל נוסעים בשבת,עושים קידוש ואחרי הסעודה הולכים לראות ארץ נהדרת. אני חושב שרוב מי שקוראים לעצמם מסורתיים באים מבית דתי. זה דווקא שילוב יפה ונחמד,לרובם דווקא יש הרבה סימפטיה כלפי הדת.

חיים 1990

New member
וזאת למה?

האם מסורתי מאמין שתורה ניתנה על ידי אלהים בסיני? או לא מאמין? אם מאמין, למה מחלל שבת? אם לא מאמין, למה שומר כשרות? ואומר שמאמר אליהו התשבי `עד מתי אתם פוסחים על שני הסעיפים? אם יש אלהים, ונתן תורה בסיני, וצוה על היהודים לשומרה. לכו אחריו, שמרו שבת וקיימו את המצוות. ואם אין אלהים, או שהוא לא ציווה אותנו בכלום תפסיקו לשמור על שטויות` כמה שאני לא מבין את החרדים אני עוד יותר לא מבין את המסורתיים

כי לאנשים אין את האומץ

יש כאלה שגדלו ככה,יש כאלה שפשוט...לא בא להם! הם לא מוצאים טעם בקיום כל המצוות,או שפשוט אין להם את האומץ להיכנס למים העמוקים. אספר זאת במשל: פעם בשישי בצהריים הגיע המוכר קרח לעיר עם חמורו שסחב את הסחורה,וצעק "קרח!קרח!".ילד עובר ליד החמור...החמור קורא לו:אברהם! הילד מסתובב לבדוק מי צעק,לא רואה משהו מיוחד וממשיך ללכת. "אברהם!" הילד מסתובב ורואה שקרא לו החמור.הוא מבקש ממנו,שיגיד למוכר שיפסיק כל הזמן להכות אותו בשוט ולהתיש אותו. הילד מסביר לחמור שאם זה כלכך כואב לו הרי הוא יודע לדבר,שיסביר לבעליו הוא בעצמו. החמור אומר לילד: "אם הוא רק יידע שאני יודע לדבר,הוא עוד יכריח אותי לצעוק "קרח!קרח!" מבין?!פוחדים שאם יתחילו לשמור שבת,יצטרכו עכשיו גם לוותר על הים באותו צהרי יום שבת,להתחיל ללכת לבית כנסת בוקר-צהריים-ערב,ועוד הרבה דברים... אתה די צודק בגישה שלך,אבל מה לעשות זה עדיף משבירת כל הכלים. אני אישית נמצא בצומת דרכים ובאמת מתחבט בשאלה הזו שהעלית,אבל,ניתן לזמן לעשות את שלו

Something New

New member
קשה להבין אחרים כשאתה עוד לא מבין את עצמך

אתה מחפש תשובות או מחפש בלבלות ? "מי שמך לשופט עלנו " ומי בכלל אכפת לו מה לא מובן לך אללוא השאלה שלך הייתה באמת עם רצון להבין חושבת שהיית ראוי תלשובה אבל אתה מאותם האנשים שמחפשים להבעיר אש ולעשות מהומה על מאומה אז במחילה מכבודך סעעעעעעעעעעעעעעעעעעעעע

kashat8

New member
למה כל מי שמתנגד לדעתך את פוסלת אותו בזלזול ?

איפה הסובלנות לדיעה אחרת ?

Something New

New member
תקרא אותו תקרא אותי תוריד את הנימה הצינקלית

ותראה שהצדק איתי .לא מדובר כאן על דעה הוא זרק שאלה והתשובה לא ממש מענינת אותו מה העניין לענות לאדם שלא מעוניין לשמוע והרי מה שהוא כתב שם זה לא דעה זאת הטחה אתה אני מאמינה מספיק חכם לדעת מתי משהוא מבקש תשובה ומתי משהוא יותר בקטע של הקנטה "ענה כסיל כאיוולתו, פן יהיה חכם בעיניו" - ענה לו כשדבריו מתמקדים ב"חכמה", בטענות ונימוקים; גם אם למעשה הם טיפשיים ואויליים, הם עלולים להיראות חכמים כלפי חוץ ... אבל אין בהם שום טעם . פרוש נוסף שמתאים לאותו אחד כאן מבחינתי זה על אידיוט גדול נאמר: 'ענה כסיל כאיוולתו' על סתם טיפש נאמר: 'אל תען כסיל כאיוולתו'.

קטי30

New member
../images/Emo31.gif יפה לך הציטוטים וזהוא כאן זה נגמר

ונגיד שהבנתי למה אתה לא מבין את המסורתיים אבל לא הבנתי אם החרדים לא פוסחים על הסעפיים למה גם אותם אתה לא מבין עצוב לחשוב שההיא מעלי אולי צודקת וכל מטרת השאלה היא התנגחות ואז באמת כבר לא משנה מה נגיד ממלא זה יפול על אוזניים ערלות .
לך בדרכך אתה .

והשאלה האמיתית היא

בהתחשב בכך ששמו של הפורום "מסורתיים", מה מעשיך כאן? אם כל רצונך לשלול ולפסול- בבקשה השתמש ב"איקס" הקטן והאדום שבקצה השמאלי של החלון. אם רצונך להבין אתה מוזמן לשוטט בפורום ולקרוא לפני שאתה מגיב. מסורתיים הם אנשים שחיים בין שני עולמות, כנראה שיש להם מקום בעולם, אחרת לא היה צורך בפתיחת פורום...(הרי זה המדד האמיתי). תקנו אותי אם אני טועה, לפי ראות עיני, רוב המסורתיים מאמינים בקיום האל ומרגישים צורך לקיים את המסורת. כל אחד לפי הדרך בה הורגל בביתו, לרוב. כמובן שיש שהגיעו למסורת מבתים חילוניים או להיפך, באו מבתים דתיים ועם הזמן ויתרו על חלק מן המצוות. בכל אופן, כולנו יהודים וכולנו מאמינים. שיהיה המשך שבוע טוב, פרבולה

מגןישעך

New member
מה שחשוב לדעתי

זה לעשות מאהבה ולא מפחד. זאת בניגוד למה שכל כך מקובל לעשות מצוות מתוך פחד. הייתי שם, והחלטתי לוותר על מצוות מתוך פחד. "אחד המרבה ואחד הממעיט ובלבד שיכוון לבו לשמים" "טוב מעט בכוונה מהרבה בלא כוונה" אמירות אלה והרבה אחרות מנחות אותי. ככה טוב יותר, שלם יותר רגוע יותר ועמוק יותר.

קטי30

New member
מסורתיים

בישראל, מסורתיים או שומרי מסורת הוא כינוי לזרם מרכזי בחברה הישראלית שמאפיין אנשים שאינם נחשבים דתיים אך גם אינם חילוניים. המסורתיים מקיימים מצוות אחדות ומנהגים שונים הנחשבים סמלי מסורת מובהקים, בלי להאמין בהכרח או לחוש חובת קיומם אלא מתוך הזדהות ותחושת השתייכות לעם היהודי, ומתוך המחשבה שיש לשמר ערכי מסורת כדי לשמור על קיומו של העם. המסורתיים אינם זרם מוגדר, ואין להם מסגרת הקובעת בדיוק מה חובותיהם וזכויותיהם. יחסם לדת קשור בנטיית ליבם וברצון להיות חלק מהמסגרת היהודית הכוללת בלי להיצמד לחובות המוטלות מכוח תקנות ומצוות. למרות זאת אפשר לייחס לרובם, שמירה על כמה מנהגים הנחשבים מרכיבים חשובים ביהדות. כמו: שמירה על כשרות - המסורתיים יקפידו שלא לאכול בשר חזיר או פירות ים לא כשרים, ואף יפרידו במטבחם את מאכלי בשר וחלב. קידוש - ארוחת ליל שבת סביב השולחן עם המשפחה, ואמירת הקידוש על כוס יין. מזוזה - מסורתיים רבים נוהגים לנשק מזוזה בכניסה לבית. ביקור בבית כנסת - מסורתיים רבים מגיעים לתפילות בבית הכנסת בעיקר בימי החגים החשובים כמו ראש השנה ויום הכיפורים. יש כאלה הבאים אף בשבתות רגילות במשך כל השנה. הגבר המסורתי אינו חובש כיפה, ונראה חילוני. יש כאלה המחזיקים כיפה בכיס המכנסיים או במכונית, מתוך מחשבה שהם יכולים לעשות בה שימוש במקרה הצורך - הגעה לבית כנסת, ביקור באירוע בעל צביון דתי, וכדומה. בנוסף לאלה, יש מסורתיים המקפידים לחנך את ילדיהם בעיקר בגיל הרך, במסגרת דתית או מסורתית, ויש אחרים הנוהגים להניח תפילין, או לבקר אצל מקובלים ורבנים ידועים לקבל מהם עצה לחיים. הכול תלוי בעוצמת הרצון הפנימי של המסורתי להקפיד על מה שנראה לו כחשוב. הפניה אל הדרך המסורתית קשורה בין הייתר גם ליחסם של ישראלים רבים אל המימסד הדתי ואל מה שנראה בעיניהם כשמרני, מיושן ואינו תואם את החיים בעידן המודרני. המסורתיים נמצאים בין אורח החיים החילוני לבין הדתי, אך מספרם המדויק אינו ניתן לכימות. למעשה מרבית הסטטיסטיקות הנובעות מסקרים ומחקרים, מציגים נתונים המתבססים על תשובותיהם של הנשאלים להגדרת מעמדם. בנתונים אלה, המסורתי הוא בדרך כלל מי שמגדיר עצמו ככזה.

לי2ני

New member
הרב שלי תמיד נותן את הדוגמא

שהנהג הכי מסוכן בכביש הןא זה שנוסע בזיג זג: ימין ושמאל, ולפי דעתי ככה זה מסורתיים, פעם ככה ופעם ככה. ולכן יותר קשה להם מדתיים- כי אדם דתי מאמין ושומר ואילו מסורתי מאמין ובד"כ לא שומר. אנשים, תסעו נכון (סרט אדום), גם בכביש וכמובן גם בחיים כל טוב!!!

למעלה