מה זה מדיתציה?

edddie

New member
מה זה מדיתציה?

איך עושים מדיתציה? לעמוד על הראש הרבה זמן זה מדיתציה?

בארס

New member
אדי

כל היום מעסיקים אותנו דברים חיצוניים אנחנו מתעניינים ופועלים עם מה שקורה בסביבה שלנו, מחוצה לנו, זה דורש הרבה כוח ובסוף יום אנחנו לומדים כל מיני דברים חדשים ומשתנים על ידיהם. והולכים לישון עייפים ועם רצון ללמוד יותר או להוכיח את מה שאנחנו למדנו. בשלב מסויים, כלומר בגיל קצת מתקדם, אפשר כבר להיות מאוד מבולבלים מכל זה, למדנו כבר מלא דברים חדשים אבל לא תמיד זוכרים כבר מה אנחנו באמת. כדי לא ללכת לאיבוד בתוך כל מה שקורה בחוץ צריך גם קצת להקשיב בשקט למה שאנחנו בבסיס בבסיס לפני שלמדנו כל מיני דברים מה אנחנו בעצם? האם כשאנחנו לא עסוקים בשום דבר מיוחד, יכול להיות שנדע מה אנחנו באמת רוצים? עכשיו, כבר בגיל די צעיר, אפשר לגלות שקשה מאוד לא להיות עסוק בשום דבר, לא לחשוב על כלום רק להקשיב. אז יש אנשים שפיתחו כל מיני שיטות להגיע לרגעים קטנים של שקט באמת ששום דבר לא מעסיק את הראש ועדיין אנחנו ערים מאוד ומתבוננים על עצמנו ועל הסביבה. לשיטות האלו קוראים מדיטציה והשקט הנקי שאפשר להגיע אליו באמצאות השיטות האלו יכול להקרא מצב מדיטטיבי. וזה יכול להיות מצב מאוד מפתיע בפשטות שלו ובאמיתות שלו. מה שחשוב זה, אם בעקבות מה שאתה עושה, אתה מרגיש את עצמך בשקט ובאהבה לא ממהר לשום מקום ולא מודאג משום דבר. אם זה קורה לך בזמן שאתה עומד על הראש , אז זאת בהחלט מדיטציה אם זה קורה לך בזמן חיבוק עם אמא, אז גם.

R2

New member
האם לזה קוראים מדיטציה טרנסדנטאלית

האם כל מדיטציה אחרת צריכה תנאים אחרים כדי שתתרחש או שכל אדם אחר קורה לו מדיטציה אחרת

drall

New member
כמו שבטח שמת לב

בארס ידידנו לא עוסק במדיטציה כפי שאנחנו מכירים אותה . זה בסדר , יש לו דרכים אחרות להתקדם

בארס

New member
לידיעת כל המתעניינים

אני אפילו לא קראתי את הטכניקות הרשומות במדור מאמרים. באמת. לא יודע מה זה קונדוליני ולא ויפאסנה (אף על פי שסיפרו לי מעט) ואני גם לא מתכנן לקרא אותן לעת עתה. לא מפני שאני לא ממליץ עליהן חלילה, אין לי שמץ של מושג בהן. וזה כמובן לא אומר שאני עושה או לא עושה מדיטציה! כמו שכבר הזכרתי פעם רוב התוכן שעובר כאן בפורום מאחד לשני לעניות דעתי הוא במה שלא נאמר ולא במה שנאמר. המומחיות שלי היא בתחום אחר, תחום שקשור לשאלה הפנימית שלנו, השאלה שאם היא חיה מספיק חזק בתוכנו ואנחנו חזקים מספיק להכיל אותה פותחת את דלת הקסמים של המנהרה החשוכה שבקצה אור. המסר שלי תמיד יהיה נטול מידע ממשי השאלה שבתוך כל אחד תמשוך אליו באורך פלא את הידע שהוא זקוק לו. במילים אחרות: חשוף את גבולות ידיעתך ! זו האמת הראשונה שתוכל לגלות. והאמת מושכת אליה את האמת. אם התמונה שמתגלה לך היא קשה מנשוא, אולם בהכירך שזו האמת, אתה דבק בה, לא מבקש דבר אחר מלבדה, אתה צועד לקראת המפגש עם העוצמה. אחרת יוליכו אותנו שולל בכל אשר נפנה יהיה זה מקום עם קבלות או עם פרעושים עיניינו לא יוכלו להבחין בכך לעולם!

מלאווח

New member
"חשוף את גבולות ידיעתך !" אמרת

ואני תוהה אם יש בכלל גבולות... מלאווח על הבוקר

בארס

New member
רק תבדוק

מה אתה יודע באמת, מחוויה ישירה שלך, ומה אתה יודע מסיפורים ששמעת. זו אחת המשימות הקשות ביותר האגו צריך להרפות אחיזה לשם כך. הגבולות כבר יצוצו. :)

בארס

New member
הגבולות של ההבנה שלך

מה אתה באמת מבין ומה אתה לא. באופן טבעי, אנחנו כל הזמן מגדירים מה נכון ומה לא נכון, מה ייתכן ומה לא ייתכן להערכתנו. זה מנגנון הגנה מצד אחד, וכלי שליטה של האגו מצד שני, כלומר האגו מנתב בעזרתו את הצעדים בכיוון שמתאים לו. דוגמא: לאגו טוב מאוד מהרבה בחינות, שהעולם הוא מושלם ככה. וכל פעם שיצוץ איזה רעיון שאומר שתיתכן מציאות רחבה יותר הוא יתרפד את הרעיון , בהשתמשו בכל ההצדקות שעומדות לרשותו. ככה הוא מונע מהאדם להיות פתוח לרעיונות שמעבר לתפיסתו הנוכחית מצד אחד ומיצד שני הוא שומר על המזון שלו, כי היתפתחות והיפתחות היא נוגדת את מהותו של האגו. האגו אוהב לקבע. הלא נודע מבחינתו הוא מוות. הוא ישכנע אותנו להיות בשקט כל החיים למדוט ולהתפלל רק בתנאי שנמשיך להזין אותו ושנגן על האמונות המופרחות שלו. ברגע שבן אדם מתחיל להיות מודע בפועל למה שהוא באמת יודע ומבין ומה הוא לא, הוא מתחיל להיפתח, הוא רוצה לגלות מה יש, ולא למצא את מה שנדמה לו. הוא בוחן כל תופעה באופן נקי ,טהור, וראשוני, בלי שום דעות מוקדמות. בזמן שזה קורה , האגו מורט לעצמו את השיערות. :)

בארס

New member
זה דורש...

...תמיד קצת מעבר למה שאנחנו מסוגלים! אפשר לומר שצריך נס אפילו. :)

מלאווח

New member
אני מסכים עם מה שרשמת

וזו בעצם מהות החיפוש, לגלות לבד. לחוות. אמרת "הגבולות של ההבנה שלך" להבנה שלי או שלך, לגילוי האישי, אין גבולות. כל עוד שבכל רגע, בכל שעה, בכל יום, צצה לה הבנה חדשה. אל תדמיין גבולות כלשהם. אין גבול להבנות שאתה יכול למצוא. הגבולות, אם ניכנס לדקות העניין, נמצאים במידת ההתמסרות, במידת הטוטאליות שלנו, לחיפוש ולגילוי האמת. ככל שאתה מתמסר פחות, הגבולות ביחס ישר יותר ויותר סוגרים עליך. ככל שאתה שקוע עמוק בגילוי, הגבולות מתרחבים ומתרחבים... זו ההבנה שלי, עד כה, וזה לדעתי מפתח לכל התפתחות רוחנית. ודרול צודק שזה לא קל, כי אתה מקריב את הכל, את כל כולך עבור ... כלום, עבור הלא ידוע, והאגו בהחלט עקשן וערמומי כאן... מלאווח

בארס

New member
האמירות שלך...

...מלאות קביעות חסרות יסוד. מה שמראה שאתה מושפע מידי מסיסמאות, לעת עתה לפחות. לכאורה נראה שאנחנו אומרים את אותם הדברים, אבל רק לכאורה.

מלאווח

New member
אם ראית כאן סיסמאות...מה

אני יכול לומר... כל הפוסל במומו פוסל...ולא אוסיף דבר... ביי אחי

בארס

New member
קודם כל...

בהודעה שלי,לא דיברתי על הסיסמאות בהודעה שלך! אמרתי שההודעה שלך מלאה בקביעות חסרות יסוד, ושזה מראה שאתה מושפע יותר מידי מסיסמאות. חזרתי וקראתי אותה שוב, ומצאתי שהיא גם מלאה בסיסמאות עצמם מההתחלה ועד הסוף. בכל אופן כמו שדרול אומר, זו העבודה של הטאו ללמד את האמת. :)

מלאווח

New member
תקרא שוב

"זו העבודה של הטאו ללמד את האמת." אחי, זה סטיקר !!! ואני בטוח שאין לך שמץ ממנו : "טאו" ? מי ? ככה הוא אמר שקוראים לו ? "עבודה" ? שו הדא? "אמת"? מי אמר ? איה ? מלאווח, מחייך...

drall

New member
מהסטיקרים צומחת האמת

לא מכולם , נראה לי. אבל מזה כן. "אמת מארץ תצמח , יש אלוהים שופט בארץ." זוכר את הפסוק הזה מלוואח? הוא גדול , הוא נדיר. כי האנשים מביטים לשמיים , הם מחפשים את המגדלים , מצלמים אותם ועולים לסיבוב במעלית. את זה ידע אואמה בין לאדן , לכן הוא נתן לאמריקה בראש , במגדל. בגלל זה המכה שלו כ"כ הכאיבה. אבל מי זוכר איך נראית הקרקע שהוא דורך עליה? מעטים. מי מצלם אותה? גיאולוגים אולי. זאת העבודה של הטאו ללמד את האמת אולי אתה לא תבין את זה אף פעם. אולי מי שאומר כאלו דברים גם לא יבין אותם. אבל זה פשוט כך. אין מה להתפלסף על זה מלוואח , פשוט תן לזה לקרות. סמוך על הטאו , והקשב לו. דרול

למעלה