מה זה לוחם ??????

אחת הבנות זאת אני ../images/Emo13.gif

אמרתי שלא שיפרתי את יכולת ההגנה העצמית שלי. זה כנראה לא מדויק לגמרי. השתפרו אצלי הרבה דברים כלליים כגון יציבה, כושר גופני, יכולת הערכת מרחק, קואורדינציה ועוד. ברור שזה תורם ליכולת הגנה עצמית. וכן, נוספו לי הרבה טכניקות שאפשר להשתמש בהן בקרב. אבל עדיין לא הגעתי למצב שבו הטכניקות האלה הן הדבר שהגוף שלי עושה מעצמו בלי התערבות המוח. ועד שהגעתי לשם, נראה לי שמה שאני אעשה בסיטואציה אמיתית זה לקפוא בבעתה. ומכאן שההערכה שלי ליכולתי לתפקד בקרב אמיתי ירדה פלאים. ברור לי שאם אני מסתבכת בקרב רחוב, אני אוכלת מכות רצח, אלא אם כן יהיה לי המון מזל (ומזל היה לי גם לפני שהתחלתי עם האייקידו); והיום הרבה יותר ברורות לי התוצאות של מכות רצח, למשל. מאידך, אני בכלל לא משוכנעת שאומנויות "קרביות" יותר מכינות את תלמידיהן בצורה יותר טובה ל"חיים האמיתיים". למשל ידיד שלי, נגיד קוראים לו סהר, לאחר שלמד אייקידו ביחד איתי במשך שנה אחת בלבד, חזר להתאמן בטאיקוואנדו (לפני שהתחיל עם האייקידו הוא השקיע בזה כ-4 חודשים). על היום הראשון שמו אותו בקרב מול איזה בחורצ´יק עם חגורה שחורה. טוב, ההוא בא לו עם איזה בעיטה מפורכסת, וסהר, מההרגלים של האייקידו, לוקח צעד קדימה (אירימי), ומוצא את עצמו לתדהמת שני הצדדים מול גבו החשוף של יריבו. טוב, הוא הוריד אותו מייד. אז מה אנו למדים מזה? הבן אדם יש לו חגורה שחורה, בטח ניצח בהמון "קרבות" ומחזיק מעצמו שיש לו "יכולת הגנה עצמית" ובכל זאת, ברגע שיש תנועה בלתי צפויה הוא אבוד לגמרי. אז מה הועילה כל ההכנה שלו?? שום כלום. הוא בדיוק מוכן לקרב רחוב כמוני, רק שאני יודעת איפה אני עומדת.

aiki-freak

New member
הה...זה מזכיר לי משהו...

שהתרחש בדוג´ו הקודם שהתאמנו בו (היה מכון של קראטה די מזעזע למען האמת) אחרי תקופה קצרה מאוד של אימונים (כמה חודשים). אחרי אחד השיעורים של האייקידו עלו החברה של הקראטה. אחד מהחברה של האייקידו החזיק מן כפפה מיוחדת לבעיטות וכל אנשי הקראטה, וחלק מאנשי האייקידו ניסו את כוחם בבעיטות גבוהות. בקיצור, הבחור עם הכפפה הרים את הכפפה עוד ועוד עד שבקושי מישהו הצליח לפגוע... כולם רק "דגדגו". כשהגיע תורי לנסות אמרתי לעצמי "המממ...בטח יש דרך יותר טובה". עמדתי מול הבחור. ולפני שהבנתי מה אני עושה (די הפתעתי את עצמי למען האמת), הסטתי את היד שלו קלות ונכנסתי עם אירימי נאגה מוצלח במיוחד. הבחור קרס לקרקע. אחרי שהוא נפל בעטתי לו בכפפה והעפתי לו אותה מהיד. כל אנשי הקראטה עמדו בהלם ורטנו מתחת לשפם.

aiki-freak

New member
אם אנחנו כבר בעניין סיפורים....

אני פשוט חייב לספר את הסיפור הבא. על המורה שלי, ישראל טונג´י. בערך שנה אחרי שהתחלתי ללמוד. היינו נוהגים ללכת אחרי כל שיעור לטחון סמבוסקים באיזו מאפיה קרובה. באחת הפעמים שמענו לפתע חריקת בלמים מחרידה, ואחריה צעקות רמות. רצנו לראות מה קרה (חששנו מתאונת דרכים). היינו שלושה: אני, המורה שלי ועוד בחור שלמד איתנו בזמנו, שהיה מאבטח מקצועי. מתברר שמישהו לא ציית לתמרור עצור וכמעט גרם לתאונה. הנהג השני, מהפחד או סתם מעצבים, הוציא את הנהג שלא עצר מרכבו והחל להפליא בו את מכותיו. כל זה קרה בחצות הליל כך שלא היו אנשים נוספים באיזור. המאבטח מיהר להתערב ראשון והתחיל לצעוק שיש לו תעודת שוטר ואם התוקפן לא יירגע הוא יעצור אותו. התוקף פנה אליו והחל לדחוף אותו בפראות. מה שהמורה שלי עשה, היה אייקידו טהור!!! הוא פשוט ניגש לתוקף. חיבק אותו חזק והתחיל ללחוש לו באוזן כמו לתינוק "תירגע, תירגע, אנחנו אוהבים אותך". ליטף אותו כמו שמלטפים ילד שבוכה. התוקף היה המום לרגע. בהתחלה הוא ניסה להתנגד ולבכות את המורה שלי, אבל המורה שלי לא ניבהל. הוא חיבק אותו והרחיק אותו לאט מהמקום. (אחר כך המורה שלי סיפר שהוא חיבק אותו וסובב אותו כדי לחצוץ בינו ובין המכונית שלו כדי שלא יוציא איזה נשק מהמכונית פתאום.). אחרי דקה שתיים התוקף נרגע. ממש עמדו לו דמעות בעיניים. המורה שלי המשיך ללטף אותו ולחבק אותו. בקיצור אחרי כמה דקות הוא נגרע ונסע מהמקום. את הנהג השני (שהיה המום לחלוטין מהמכות שחטף) הזמנו לשתות עימנו בירה. והרגענו ועודדנו גם אותו. המורה שלי עושה שטויות לפעמים. הוא רק בן אדם. אבל זו הייתה ההדגמה הכי טובה של אייקידו שראיתי בחיים, ואני מודה לו על כך. ככל שעובר הזמן אני מבין כמה אומץ וכמה ביטחון עצמי צריך כדי לבצע מעלל שכזה. זה המהות של אייקידו. לא טכניקות. לא הגנה עצמית ולא כל מיני שטויות שילדים בני 14 מתלהבים מהם. המהות של אייקידו היא השכנת שלום לא בדרכים אלימות. זו הגדולה של אייקידו. ואף נזיר שאולין ששובר בקבוקים על הראש לא מרשים אותי, כמו שהרשימה אותי התקרית הזו. הלוואי שביום מן הימים יהיה לי את האומץ והיכולת לעשות דבר דומה. בברכה. כפיר.

מרשים../images/Emo70.gif ../images/Emo2.gif../images/Emo45.gif

אבל כדי להגיע להתנהגות כזו בסיטואציה שתיארת, דרושה יכולת גבוהה של אומנות לחימה והגנה עצמית. אם ננסה להיות פסיכולוגים לרגע, ונשווה את תגובתו של המאבטח שמתאמן איתכם אל מול התגובה של המורה שלך - אז זה רק מראה, שכדי להגיע לתיפקוד מסוג זה, חייבת להיות אמונה גדולה ביותר בידיים שלנו. מתאמן ממוצע פלוס, כשבאים לתקוף אותו, אז סביר להניח שהוא יגיב בהגנה ובהתקפה נגדית (שזה בסדר גמור). אבל רק מי שבאמת סומך על עצמו ועל התנועה שלו, יתגונן, יתגונן ושוב יתגונן (אולי אפילו מבלי להשיב התקפה), עד שהתוקף יירגע ויפסיק לתקוף. משום, שבניגוד למתאמן הממוצע, הוא לא יחשוש שאולי הוא יפספס את ההזדמנות להכניע את יריבו (ובכך להינצל ולהגנן על חייו וגופו) - הוא מודע וסומך על עצמו, שבכל רגע נתון, הוא יכול להינצל מהתקפה (ולא משנה עד כמה היא מסוכנת). וכמובן, שכדי להגיב כך בסיטאציה כזו, יש צורך בתושיה רבה, ויכולת לראייה כוללת של הדברים, בלי לערב אמוציות או חשיבה קרבית.

שלום כפיר

נכון כפיר זו בדיוק הכוונה ביכולת ההתגוננות . האם לחימה כפי שהיא מוגדרת ע"פ הבנתנו היא רק יכולתנו להפליא מכותנו אל מול היריב ? אני סבור כי כדי להיות בעל יכולת לבצע את האקט אותו תיארת בסיפורך עליך להיות לוחם בכל רמ"ח איבריך , אחרת אינך מסוגל לבצע אקט שכזה אל מול תוקף מאיים . אתה חייב להיות בעל יכולת גבוהה , ובעל הבנה כי עלול להיווצר מצב בו תתקיים האפשרות שתשתמש ביכולת אותה רכשת . לכן אינני מתפלא על כך רק שמח כי אתה העלית את הסיפור הנ"ל . זה בפירוש יכולת התגוננות לפחות כפי שאני מתאר ומבין אותה. עלינו להיות מוכנים לכל צורת " לחימה " פיסית או פסיכולוגית !!!! וכמובן ע"פ הבנתי שני הדברים כרוכים האחד בשני . ממני

deep ocean

New member
איזה כיף ששיתפת אותנו בסיפור

הזה. חזק ביותר. האמת, כמעט ירדו לי דמעות מרוב שנכנסתי לסיפור!! (זה קורה לי תמיד, אני נכנסת לסיפורים שאני קוראת ממש חזק)

אתה יודע משהו?

אתה פשוט רשע!! עם כל ההופעה המלאכית שלך, בפנים אתה מכשפה רעה בדיוק כמוני!!

למעלה