מה זה יכול להיות?

ד י ט י

New member
מה זה יכול להיות?

בני בן 6 שבועות, יונק בלבד. בשבוע הראשון לחייו היה רגוע, אך מהשבוע השני מופיעות התופעות הבאות: במהלך הנקה, אחרי כמה דקות, הוא מתפתל, מפסיק לינוק ופשוט צורח. העניין נמשך כמה דקות עד שמרגיעים אותו ויכול לקרות כמה פעמים בהנקה אחת. מכיוון שהוא גם פולט (לא תמיד ולא בכמות מאוד גדולה) הרופאה נתנה לו זנטק. נ תנו אותו כשבועיים אך לא היה שיפור במצב ולכן הפסקנו. מאתמול מקבל אלגיקל אך אין עדיין שינוי משמעותי. האם נראה לך שזהו אכן ריפלוקס ושסובל מצרבות? האם זו יכולה להיות רגישות שלו למשהו מסוים שאני אוכלת? או שאולי התופעה מוכרת ואלו סתם גזים (נתנו סימיקול שהקל על הגזים אך הצרחות באוכל לא פסקו)? אציין כי הייתי אצל יועצת הנקה שלא מצאה שום בעיה עם ההנקה עצמה. סליחה על האורך ותודה.
 
תופעה מוכרת...

לא נראה שאי שקט כזה בזמן אוכל קשור לרפלוקס ( מוקדם מדי ). תפסיקי את הזנטאק. מדובר קרוב לודאי במה שאנחנו קוראים רפלקס גסטרו קולי ער . דהינו-כאשר מזון מגיע לקיבה ,יש תגובה נורמלית של התכווצות מעיים גסים . התכווצות זו גורמת כאב ואי שקט מיד בתחילת ההנקה. רפלקס זה הולך וקטן עם הגיל.סבלנות .
 

ד י ט י

New member
תודה רבה!

שאלה אחרונה- מה ז"א שזה מוקדם מידי לרפלוקס? והאם להפסיק גם את האלגיקל?
 
המשך תשובה

כשאמרתי מוקדם מדי התכונתי לתופעות לוואי של הרפלוקס העלולות לגרום אי שקט. שכן החומציות יכולה לגרום גירוי בושט הגורם לכאב בזמן אכילה או בפליטה. אך תהליך זה לוקח זמן עד להתרחשותו .לעניות דעתי הייתי מפסיק גם את האלגיקל.בהצלחה.
 

ד י ט י

New member
סליחה שאני נודניקית

אני מנסה להבין את העניין לעומק. צרבות מרפלוקס לא מופיעות באמצע האוכל? פשוט לא ברור לי איך גם הרופאה שלי וגם הרופאת גסטרו של קופ"ח (שלא נפגשתי איתה אלא הרופאה שאלה אותה על זה) הזדרזו קודם כל לתת תרופות של ריפלוקס. אם תוכל לפרט לי בדיוק את תופעות הלוואי של רפלוקס ואיך הן מתרחשות אני אודה לך מאוד. סתם כדי להרגע סופית. תודה וסליחה.
 
למעלה