כדאי שנפתח את זה.....
אולי את צוחקת, אבל רבים אינם יודעים מה זה. ג'נדר זה מגדר בעברית. מה זה מגדר? זה בעצם איך שהסביבה תופסת את המין שלנו(זכר/נקבה) או איך שאנחנו נראים כלפי חוץ. זהות מינית -זה איך שאנחנו תופשים את עצמינו. 99 אחוז מאוכלוסית העולם לא נתקלים בבעיה בין זהותמינית ומגדר. האחוז הנוסף כן חש בבעיה הזו- כולם בטוחים שהוא זכר, כשבתוכו הוא מרגיש נקבה.... אם נפשט את זה , זה בערך כמו התקופה בה אתם מגדלים זקן (בגלל ספירת העומר או שלושת השבועות) ומרגישים שזה ממש לא "אתם". או כאשר אתם נאלצים ללבוש מדים לצהל- ומרגישים שזה ממש לא מתאים לכם, זה לא אתם בתוך המדים !!! אז לכם יש את הפרויולגיה להוריד את המדים או להתגלח- לטרנסג'נדר אין...... וגרוע מזה- טרנסג'נדר נמצא במצב בו כולם אומרים לו מיהו- ובתוכו הוא מרגיש שזה לא נכון. איך ההלכה מתיחסת לטרנסג'נדר? היא לא!!!! מופתעים? אין התיחסות הלכתית לכך כלל!!! נכון שאסור לגבר ללבוש שמלת אשה , ולאשה אסור ללבוש שמלת איש. זהו איסור על קרוס-דרסינג- שזה משהו אחר לגמריי!!! ללבוש את בגדי המין השני זו תופעה קיימת, בעקר כדי להגיע לרגוש מיני אבל לא רק. טרנסג'נדר לא רוצה ללבוש את בגדי המין השני- הוא רוצה שכולם יראו מיהו באמת. בהלכה ישנו נוהג שקובע "חדש אסור מן התורה" שבכלל מדבר על תבואה חדשה שהגיעה לפני קרבן העומר. לצערי- הנוהג הזה להבהל מכל דבר חדש קיים ושריר במוסדות היהדות. הרבנים נבהלים מהטרנסג'נדרים (וגם מהומוסקסואלים ולסביות) ויותר מאשר מדובר באסור הלכתי מדובר במשהו חדש, שלא תואם לתפיסה מאד שמרנית. באפן אוטמטי נקבע שטרנסג'נדר הינו "חדש האסור מהתורה" למה? אפשר לבחור בתירוץ הקבוע- טרנסג'נדר מעוות את הבריאה. הבריאה היא מושלמת ואסור לאף אחד לתקן אותה.. אם יותר לי לגחך. הבריאה אינה מושלמת. אני יודע.... נולדתי עם כמה וכמה מומים. אחד מהם לדוגמא הוא רגל אחת הקצרה מהשניה, דבר שגורם לי להראות צולע. האם מישהו יחשוב לאסור עלי לשים מדרסים? נולדתי עם פזילה חמורה בעינים, האם היה רב כלשהוא שחשש שהבריאה תעוות אם יבוצע נתוח אסתטי בנושא? יצא לי להכיר מפגרים אוטיסטים אנדוריגונוס חולי נפש ושאר אנשים שלא נולדו בתבנית "הבריאה המושלמת". אם אחד מהם יכול לתקן את מצבו באמצעות גלולות או נתוח- לא יעלה על דעת אף רב לאסור זאת!!!!!