מה זה טיסת צ'רטר?...

• פותח הנושא Pguy
  • פורסם בתאריך

maz

New member
הסבר ../images/Emo160.gif

טיסת צ'רטר (או שכר בעברית) זו טיסה שנשכרה ע"י סיטונאים כמו השטיח המעופף או יוסי טורס ודומיהם. מכיוון שהם קנו מספר גדול של כרטיסים אותם הם ימכרו ללקוחות הם יכולים להציע מחיר זול יחסית. בדרך כלל מדובר על כרטיס הלוך ושוב לזמן קצר והביטולים הם יקרים יחסית. התנאים בטיסה כזו יהיו פשוטים יותר בלי פינוקים שיש לפעמים בטיסות רגילות (יין עם הארוחות למשל). ככל הידוע לי אין מחלקת עסקים או ראשונה בטיסות שכר. בנוסף נדמה לי שתמיד מדובר על יעדים קרובים (אגן הים התיכון ואירופה)

רינת24

New member
תיקון קטן

יש טיסות שכר גם לניו יורק ( ישראייר) ויש שם מחלקת עסקים

sela v

New member
נראה לי שטיסת ישראיר לניו יורק

היא עוקפת סדיר. כלומר לא נתנו להם אישור לטיסה סדירה, אז זה בעצם טיסה סדירה רק שקוראים לה צ'רטר.

בנוסף למה שכבר אמרו

אילו טיסות שפועלות לפי חוק שונה מהטיסות הסדירות ואין להן (לחברות המפעילות) אותן חובות בחוק כמו לחברות סדיורת מה שמוזיל להם את הפעלת הטיסה. ולכן הן גם מאחרות וכדומה בלי לחשבן ללקוח. החברות בארץ במפעילות בדרך כלל אינן קונות מקומות אלא חוכרות את המטוס כולו ואז עושות חשבון כמה כסף לקחת מאיתנו על שירות. בהחלט זה תמיד מטוס יותר צפוף, עם יותר מושבים, תמיד שירות פחות טוב כי ככה מוזילים. לגבי יעדים יש כל יעד שכדאי לחברה להוציא אליו היו גם טיסות לזנזיבר ולסיישל ולמומבסה להזכירכם אין יותר כי פשוט זה לא כדאי. טיסת ישראייר היא טיסת צ'רטר לכל המשתמע מזה למרות שאכן יש לה מחלקת עסקים. והמשתמע הוא דמי ביטול דמי שינוי איחורים ללא מתן דין וחשבון - משמע לא חייבים להאכיל להלין וכדומה אם יש איחור גדול.

רינת24

New member
בקשר לטיסת ישראייר

בפרוש משלמים פחות ומקבלים פחות מי שלא מחפש פינוקים ואוכל טעים אין לו בעיה לטוס איתם אל תנסו להשוות את הטיסה איתם לאלעל באלעל זה יותר יקר ומקבלים יותר. המטוס הוא יותר מיושן מהמטוסים שאלעל טסה איתם לניו יורק אין מסכים אישיים וחלק מהטלויזיות לא פועלות כמו שצריך בקיצור אל תבנו על הסרטים תביאו ספרים או חצי כדור שינה כמו שאני עשיתי זה עובד טוב ( אלעל עשתה תרגיל שיווקי ושמה את המטוסים הטובים ביותר בקו לניו יורק כדי להתחרות בישראייר. לעומת זאת הם טסים למזרח עם במטוסים הישנים ביותר חלקם בני יותר מ 30 שנה כי אין טיסות ישירות של חברה אחרת) מי שרוצה לאכול בטיסה שיביא איתו משהוא מהבית לנשנש האוכל שמגישים בטיסה לניו יורק הוא מתחת לכל ביקורת, ארוחה אחת זה כריך בשר שעטוף בנייר אלומניום שבזמן החימום יוצר לחות והכריך נעשה עיסתי ובצקי כמעט בלתי אכיל הארוחה השניה אמורה להיות סוג של חביתה אני עד היום לא יודעת ממה היא עשויה החביתה הזאת מביצים בטוח לא אם תדעו את זה מראש אולי לא תתאכזבו

למעלה