מה זה חזה אסאדו?

ביזול

New member
מה זה חזה אסאדו?

גוגל לא עוזר יותר מדי. הוא ניפק רק לינקים לא אינפורמטיביים לקנייה, ואת הדף הזה http://www.fattal.co.il/news?nid=152, בו יש מתכון שבמרכיבים כתוב "חזה אסאדו" ואילו בהוראות עצמן כתוב "ספריבס" מה שהופך את המתכון לקצת לא אמין בעיני.
אה ויש גם לינק לפורום הישן בויינט שכבר לא עובד
יש דרך לראות אותו בכל זאת?

אז הבנתי כבר שזה נתח שמתאים לתבשילי קדרה בבישול ארוך. מישהו יודע עליו עוד משהו?
אני שוקלת לבשל אותו בגרסת ה-oven ribs של smitten kitchen (ציפוי של dry rub עטיפה בנייר אלומיניום ואפייה איטית בתנור). ניסיתי אותו כבר על נתחי קדרה אחרים כמו מס' 3,2 ו-8 ויצא סבבה.

אפיהיל

New member
תעשי חיפוש של "חזה אסאדו" עם המרכאות ואז יוצא הביטוי המדויק
אני חושבת שמדובר באסאדו
אבל אני לא בטוחה אלא רק משערת

ביזול

New member
זה מה שעשיתי, בלי המרכאות יוצאות סתם תוצאות לא קשורות

שאלתי את הקצב אם זה אסאדו, הוא אמר שלא, זה משהו שונה, אבל הוא לא ממש ידע לפרט.

אפשר?

שאלתי את ידידתי ויקי והיא השיבה לי
אסאדו (בספרדית: Asado, צלוי) הינו מושג המשמש הן לתיאור שיטת צליית בשר על הגריל והן לתיאור סוג בשר מסוים - צלעות בקר בחיתוך רוחבי.

שאלתי את הרב גוגל שליט"א
מה זה אסאדו?
הוא ענה לי:
"אסאדו הוא דרך מיוחדת לצליית הבשר, ההופכת כל נתח בשר למנה משובחת במיוחד. על פי שיטה זו, משפדים את נתחי הבשר וכל נתח מקבל טיפול מיוחד ע"י משחק של גבהים וחום.
התוצאה גורמת לכל אוהב בשר לתחושות עונג שקשה לתאר במילים... מקורה של שיטת צלייה זו הוא באזור הפמפה (דרום ברזיל, אורוגוואי וארגנטינה), לשם הביאו הפורטוגזים והספרדים עדרי בקר כבר לפני 300 שנה, ומאז העדרים רק גדלו והשתבחו. אנחנו כאן כדי להביא לכם את הנתחים המשובחים ביותר, ואת השמחה האופיינית של ברזיל..."

בוודאי זה לא קדרה שמציאה בדיוק ההפך המוחלט.
אז אני מניך שזה חוסר הבנה בסיסי של כותב האתר!

בתמונה זה ספריבס, שידרת הצלעות של הכבש (על אף שאני חושד שבתמונה זה לא ממש כבש, כבש זה מאורך יותר אני אישית לא מזהה את הספריבס הללו)
אני אישית לא היתי מכניס לבבות ארטישוק לתבשיל אלה תפוח אדמה ירושלמי (בטטה קסבייה) שהוא יותר אוהב בישול ארוך מאשר ארטישוק

אכן זה הנתח שלפחות בישראל נקרא אסאדו וכבר

ראיתי לפני שבוע ארטישוק ירושלמי - גם במרכול וגם בשוק. הופתעתי מאד.

יאמי, אם כי עכשיו אצטרך להתאמץ יותר כדי למצוא משהו אחר

שיהא השהחיינו שלנו ללילה השני של ראש השנה.

yela

New member
עשרות שנים היה נתח שנקרא "שפונדרה" (ר' בסגול), שהוא חזה

נתח שהיה כנראה אהוב ומוערך במזרח/מרכז אירופה והובא לכאן בשם הזה.
שימש בעיקר למרקי עוף/בשר וגם להכנה של בשר משומר אדום.

עם השנים, הפך לנתח לא אהוב בכלל כי אנשים גילו נתחים טובים יותר. היו לו הרבה שנים של יובש...
בעברית המודרנית יותר הפך ל-חזה בקר.

ופתאום, לקראת המאה ה-21, חזרו הילדים מהטיולים בדרום אמריקה והילדות מצפיה בטלנובלות.
ביום בהיר אחד, הנתח הפך ל"אסאדו" שמגיע מארגנטינה בכלל.
וזהו... פתאום ביום קיץ על האש, זה הפך לחביב הקהל (לא אצלי...). פעם אחת ויחידה זכיתי לאכול משהו שהכינו מזה וביקשתי עוד. קיבלתי מהשף את המתכון ללא כמויות וגם מחייב נסיעה למקום מרוחק כדי להשיג את הנתח בדיוק כפי שמומלץ . ויתרתי בינתיים.

אלה שני נתחים שונים יעלה. גם אצלנו היה ויש חזה בקר (בריסקט)

שהוא שטוח ויבש ומכינים אותו בבישול ארוך עם רוטב או בצלייה ארוכה בתנור, פורסים דק דק ומגישים.
ויש שפונדרה שתמיד נמכר עם עצם (בניגוד לחזה) והפך עם הזמן לאסאדו.

yela

New member
זה בדיוק הנתח שמוכרים בסופ ר כאסאדו, אולי יותר צעיר

אבל נראה בדיוק אותו דבר.
קניתי פעם בחנות טובה ממש וזה נראה אותו דבר בדיוק, כמו החתיכה הנצחית שאני קונה למרק הבשר של פסח (לשמירת המסורת).

נכון מאד. אבל זה לא חזה. זה הנתח שפעם קראו לו שפונדרה וכיום

הוא אסאדו.
חזה זה משהו אחר.

ביזול

New member
שניה, התבלבלתי קצת, אנסה לסדר את מה שאמרתם לי ומה שאני יודעת

יש ברשותי נתח שנמכר לי תחת השם 'חזה אסאדו'. יש בנתח חתיכת עצם, ומסביב בשר ושומן.
לא מדובר בשיטת הצלייה אסאדו, שכן מדובר בבשר נא

הוזכר בשרשור נתח החזה, בריסקט, מס' 3, שמגיע ללא עצם (לפחות אצלנו), זה לא מה שקניתי.
ישנו נתח שנמכר תחת השם אסאדו, שנקרא גם קשתית, שפונדרה, או מס' 9, בו יש כמה עצמות ומעל/מסביב שכבות של בשר ושומן, והוא מגיע מצלעות הפרה(?). אני קונה אותו הרבה, וזה דומה למה שקניתי, אבל לא אותו דבר. יש בנתח שקניתי רק עצם אחת, וגם, הקצב אמר מפורשות שזה לא זה.
&nbsp
יש גם נתח שראיתי כמה פעמים ומעולם לא קניתי, "חזה עם עצם". יכול להיות שלזה הכוונה? אני לא בטוחה, כי לחזה עם עצם היה נראה שיש פחות שומן, ולנתח שקניתי יש שכבה עבה.
אולי זה פשוט חלק שמחבר בין הצלעות לבין החזה?
&nbsp
(ידעתי שאוכל לסמוך על חכמי הפורום
)

ביזול

New member
בטוחה. זה לא נראה ככה, ולא נקרא ככה.

השם היה רשום בשלט, ונאמר לי בע"פ. זה לא היה אוסובוקו.

למעלה