מה זה "חומת אש" ?

Gmcp

New member
"חומת אש"= fire wall

אנסה להסביר לך את זה בצורה כזאת... זה מן תוכנה שחוסמת כניסה של אנשים זרים או/ו לא יודעים כגון אקרים, הוא מתריע שיש חדירה למחשב או ניסיון. תוכנה שמתריעה בפני וירוסים, חורי אבטחה וכו´...! ניסיתי, אני לא מבין בפייר וול כי אינני משתמש בדברים כאלה! אבל כבר אם חושבים על זה, יש לי שאלה: אם יש לי אנטי וירוס 2002 של microsoft, אם אני אתקין פייר וול זה ייתנגש אחד בשני?

tberger

New member
לא יתנגש

קודם כל תוכנות בדר"כ לא מתנגשות אלא אם הן עובדות עם פניות ישירות לזכרון או להתקנים אחרים מה שבדרך כלל לא קורה. Fire Wall ואנטי וירוס עובדות בכלל בתחומים שונים: Fire Wall מטפל בתקשורת של המחשב עם העולם החיצון מה ומי נכנס, לאילו שירותים יכול לפנות. אנטי וירוס בודק הימצאות וירוסים לסוגיהם השונים בקבצים ובהודעות MAIL המגיעים למחשב. שתי התוכנות עוסקות באבטחה אולם דרך פעולתן ומטרתן שונה ולכן אינן מפריעות אחת לשנייה.

uzi2

Active member
בעיקרון, המטרה של תוכנת

פיירוול היא לבדוק את התקשורת מהמחשב שלך ואל המחשב שלך, ועל פי קריטריונים מוגדרים לאפשר לתקשורת שנראת לה לגיטימית לעבור, ולחסום תקשורת שנראית לה כבלתי לגיטימית. ככלל פיירוול רגיל אינו יכול לזהות וירוסים אלא לפעמים כאשר הם מנסים להפיץ את עצמם. פיירוול בראש ובראשונה מאפשר לך להבין מה רץ לך במחשב.

למעלה