מה זה זאמל (XAML) ? מה זה AVALON ?

NetShadow

New member
לא בטוח שהבנתי

יכול לתמצת לי ב 2 משפטים ?

nattygur

New member
XAML

זאת יכולת לכתוב אפליקציות חלונאיות ע"י שימוש ב XML. ו Avalon זאת תת מערכת במערכת ההפעלה החדשה Longhorn אשר אחראית על התצוגה של מערכת ההפעלה. זאת מערכת תצוגה אשר משלבת את הטוב מה WEB ומ Windows. כתבתי מאמר שנקרא "מורה נבוכים ל ;Buzzword החדשים מבית מיקרוסופט" הוא מסביר את כל המרכיבים. המאמר נמצא באתר pcboy אשר מחליף בימים אלו את שמו ל Developers.org.il ולכן זמנית לא זמין. אם אתה רוצה אותו שלך אלי דוא"ל ואחזיר לך אותו.

NetShadow

New member
"זאת יכולת לכתוב אפליקציות חלונאיות

מה הכוונה ? בכל אפליקציה ניתן להתמש ב XML כמקור מידע, אתה מתכוון למשהו מעבר לכך ?

NetShadow

New member
רק אתה GUI, או גם BO ?

ואם GUI - מה בדיוק כותבים ב XML ? קורדינאטות של וקטורים המציירים את הנדרש ?

nattygur

New member
תקרא את המאמר זה הרבה יותר מעבר

לכך. הקוד הבא גורם לחלון עם TextBox:
<Window xmlns="http://schemas.microsoft.com/2003/xaml"> <FlowPanel DockPanel.Dock="Fill" HorizontalAlignment="Right"> <Textbox Width="120" Hieght="20"> </Textbox> </FlowPanel> </Window>​
יש עוד הרבה דוגמאות בבלוג שלי ...

NetShadow

New member
הבנתי, נשמע לי מיותר ../images/Emo13.gif

הגדרות דומות כותבים בקובץ HTML (ולא רק כמובן). מה היתרון בכך שזה יהיה בקובץ XML ?

ארזירון

New member
בעקרון, אתה לא תלוי בכלום

ואתה יכול להעביר את אותם הגדרות דרך שרותים של מערכת ההפעלה לצייר את הטופס כחלון של windows או משהו web-י ההגדרה היא אותו דבר - מה הגודל, איזה פקדים יש, וכו. השרות של ציור החלון יכול להיות שונה.

Admini

New member
xmlns="http://schemas.microsoft.com

ואני שואל: אם הלקוח מנותק מהאינטרנט? איך הוא יעבוד ? ואם השרת של MS קרס ? כל הקונספצירה של סכמות נראית לי גרועה.

nattygur

New member
יקירי תקרא על xmlns ....

אני עושה מצגות על מחשבים ללא שום קשר לרשת. אין קשר בין xmlns לבין קשר לרשת!

האם הנושא מתייחס לאפליקציות

המותקנות על ה client, או שיש קשר גם לאתרי אינטרנט ?

nattygur

New member
`אני התכוונתי לאפליקציות חלונאיות

אבל הרעיון ב Avalon שהיא שכבת ויזואליזציה ל web ו windows גם יחד.

מעניין

מבחינת תצוגה (אפילו בהקשר של WEB), אני יכול לדמיין את הטכנולוגיה. יש תאור XML של המסך אותו אנו מעונינים להציג. אשר ללוגיקה (מה קורה כתוצאה מלחיצה על כפתור, כפתור רדיו, שינויים ב combo וכו') לפיה פועל המסך ותקשורת הנתונים לשרת (בהקשר של WEB) - לתאר את הנ"ל ב XML נשמע לי מסובך. - או שיש משהו שאני מפספס כאן.

nattygur

New member
פספסתה משהוא

הגג כאן זה שעשו פיתוח אפליקציות חלונאיות כדמויות WEB הווה אומר ניתוק של וויזואליזציה מהקוד. חלונות חלונאיים כותבים ב XML ואת הלוגיקה \ טיפול באירועים כותבים ב Code behind. אבל יתרה מכך ניתן ב XML לבצע פעולות וויזואליות שלא היו ב WEB כגון אנימציה.

דווקא ממשק מבוסס web הוא עשיר

ומגוון. ניתן להציג אנימציות באמצעות Flash כפי שאתה בוודאי יודע, Animated Gifs ועוד. בעצם הדפדפן משמש כתבנית התומכת בצורות שונות ומגוונות של תצוגה גרפית וכן הוספה של עזרים לצורך תצוגה. החסרון הגדול הוא העדר הסטנדרטיזציה. אם מסתכלים על זה מהכיוון של האפליקציות החלונאיות, הצורה הסטנדרטית שבה נעשים הדברים בהן, מאפשר פיתוח מהיר של GUI, גם אם הוא מסובך יחסית מבחינה פונקציונלית. אני לא רואה יתרון בלהוסיף את האפשרות לתמיכה חלונאית מתוך אפליקציות web. היתרון היחיד שאני רואה בהתקרבות לכיוון הסטנדרטיזציה החלונאית של מיקרוסופט, נעוץ בהאצת הפיתוח של פונקציונליות ממשק המשתמש.

nattygur

New member
זה יותר מורכב מזה

אמנם Flash מספק יכולות אבל הם לא חלק ממערכת ההפעלה ולבטח הוא לא מנצל GPU כמו ש Avalon מנצל. יש מגבלות ב Flash ובכל מקרה הרבה יותר מורכב לעשות שם דברים ויזואלים מאשר XAML מאפשר לך במספר שורות. גם ההפרדה של הוויזואליזציה מהקוד מאוד חשובה.

למעלה