מה זה המקצוע "מידענית"??

מה זה המקצוע "מידענית"??

מה בדיוק המקצוע הזה?? וכמה מרוויחים במקצוע כזה בערך?? (בהשכלה של תואר ראשון)

meyda4u

New member
מקצוע המידענות כולל

מספר תחומים - שלאו דווקא ייצא לך בתור מידענית לעסוק בכולם: חיפושי מידע - באינטרנט החופשי ובמאגרי מידע בתשלום, במידה והגוף בו את עובדת מנוי עליהם. מודיעין עסקי - איסוף מידע על מתחרים, מוצרים וכד' בתחום בו החברה שלך עובדת, הפצת ידיעות רלוונטיות לאנשים המתאימים בארגון, דחיפת מידע לאנשים בארגון בהתאם לצרכיהם. ניהול ידע - ניהול הידע הקיים בארגון שלא יילך "לאיבוד", ניהול פורטל פנימי של הארגון. ניהול תוכן - ניהול תוכן של אתר אינטרט פנימי או חיצוני. אלה כמובן רק חלק מן התפקידים האפשריים וייתכן אף שילוב בין מספר תפקידים. מקוה שעזרתי.

אבל יש לי עוד שאלה...

חבר שלי מועמד למשרת מידען בחברת הייטק עכשיו יש את העניין של השכר אני אציין שיש לו תואר ראשון (אך לא במידענות). כמה עליו לבקש במידה ושאלה זו תעלה? כמה מרוויח היום מידען בחברת הייטק? אנחנו באמת לא יודעים... אני ממש אשמח לעזרתכם...

את שואלת שאלות מצויינות

שיעזרו גם לי בחשיבה כשאני אחפש עבודה במקצוע אני מקווה שיענו לך מהר, אני אאיץ בהם

abcd80

New member
זה תלוי גם בכמה ניסיון יש לו?

לא ידוע לי הרבה על שכר אבל ראיתי איפשהו באיזה אתר טבלת שכר וראיתי שזה מסתכם בכמה אלפי שקלים. לא נמוך מדי אבל גם לא כזה גבוה מאוד. שאלה איך החבר שלך מועמד אם אין לו אפילו רקע במידענות ?

זאת תמצית הבעיה של המקצוע

הרבה חברות אינן מבינות שמישהו שעוסק במידע צריך להיות מומחה למידע. הגישה הרווחת היא לקחת מישהו שמתמחה בתחום שבו עוסקת החברה שישמש כמידען, במקרה הטוב לאחר קורס קצר ובמקרה הגרוע סתם מישהו עם גישה קצת יותר טובה למחשבים ולאינטרנט. כביולוג (לשעבר) עבדתי פעם בחברה ביוטכנולוגית ורוב העבודה שלי היתה לחפש ולארגן מידע. לחלק מהעבודה אכן נדרש ידע ביולוגי מקיף אבל מידען היה מצליח לאתר מידע יותר בקלות ולהעביר אותו לביולוגים וגם לארגן את המידע של החברה בצורה טובה יותר. לצערי, לא הצלחתי לשכנע אותם שכדאי להשקיע ולהעסיק מידען עם הכשרה אמיתית בתחום. לגבי טבלאות שכר: יש טבלה באתר "צמתי מידע". לעניות דעתי משקפת יותר את הרצוי מאשר את המצוי.

abcd80

New member
זו אותה טבלה שדיברתי עליה

גם לי זה נראה רחוק מהמציאות.. אכן זה צורם שחברות כאלה מעסיקות מישהו בתחום שלהם ללא הכשרה במידענות..כנראה אין מספיק מודעות למידענות. אני מסכימה שמידען יכול לעשות את זה בצורה יותר טובה מאשר אחד ללא הכשרה כזו.

מאמר

Marcia Bates כתבה מאמר נפלא בנושא שהתפרסם ב- Journal of the American Society for Information Science and Technology בשנת 2000, ואף זכה בפרס המאמר הטוב ביותר של כתב העת לאותה שנה. מקווה שהקישור נגיש לכולם, אבל ייתכן שדרוש חיבור דרך אוניברסיטה כדי לקרוא את הטקסט המלא (אני מניח שאסור להעלות את הקובץ לפורום בגלל זכויות יוצרים)

חוטהשני

New member
הטבלה שיותר מתאימה למצבנו.. זאת הטבלה של ארגון המח"ר.. צריך להוסיף לזה כמדומני תוספת איזון וכמובן גמולי השתלמות.. (וכמובן שימו לב שיש הבדלים לפי הותק.. ולספרנים שיש להם תואר שני/לימודי תעודה הותק עולה כל שנה בעוד חצי אחוז.. כלומר כביכול שנה וחצי..)

כרגע, אנחנו רק

שמחים שאנחנו נקראים לראיון אפילו אם זה רק לשם מילוי המכסה של מראויינים. לפי דעתי אין דרך טובה יותר ללמוד את המקצוע מאשר לעסוק בו.

abcd80

New member
נכון

הדרך הכי טובה ללמוד את המקצוע זה לעסוק בו אבל זה קצת מרגיז שאנשים נכנסים לעסוק במקצוע בלי שום הכשרה קודמת בעוד שאנשים אחרים קרעו את עצמם באקדמיה על מנת לרכוש הכשרה מקצועית בשביל לעבוד באותו מקצוע.הרבה חברות לא מבינות את זה שאנשים בעלי הכשרה מקצועית בתחום מסוים יכולים לתרום בהרבה יותר.

אל תדאגי -ביטלו את הראיון

יום לפני, כמה שהוא התרגש והתכונן לראיון סוף סוף, אז ביטלו. אמרו לא רלבנטי. אז בטח מצאו מישהו בעל השכלה בתחום, אך לא בעל מוטיבציה דומה, העיקר שיש לו את התעודה שהוא קרע את התחת, אני בטוחה שרק מידענים קורעים את עצמם באקדמיה וכל שאר החוגים יושבים להם בכיף ומעשנים סגריה ואחרי 3 שנים יש להם תעודה ביד.. יופי. זה גם מרגיז. אני מקווה שאת רגועה עכשיו.

אגב-

שאר האנשים בעלי תואר ראשון (בהם גם אני וחבר שלי ותאמיני או לא גם אנחנו קרענו את התחת) לא עובדים בתחום שלהם - כי אחרים עם קומבינה ובלי תעודה עובדים כבר בתחום. אז זה גם מרגיז. שיהיה לך יום טוב ושתמצאי עבודה בקרוב -תשתדלי לציין בראיון שיש לך תואר בתחום ושיפסלו את שאר המועמדים שאין להם.

למעלה