מה זה "גרפיקאי"?

פעיגאלע

New member
מה זה "גרפיקאי"?

אני מתכוונת מה ההגדרה של גרפיקאי? מה אדם שמגדיר את עצמו גרפיקאי צריך לדעת? באילו תוכנות הוא צריך להשתמש? האם גרפיקאי יודע גם לערוך תמונות? האם רוב העבודה של הגרפיקאים הם לצייר תמונות במחשב? או שלאו דווקא? אגב, אם לא לציין כמה הודעות אחרונות, אני רוצה לציין בזאת שהפורום הזה הוא ברמה גבוהה, והעבודות שמוצגות כאן הן נפלאות! עינת

demontux

New member
לגבי ההגדרה של גרפיקאי..

מכיוון שאת בפורום איור ממוחשב.. אז הרי לך ההגדרה קצרצרה :) איור ממוחשב נעשה באמצעות מחשב או עובד בעזרתו ומחליף במקרים רבים את שימושי האיור המסורתי, בעיקר באינטרנט, בעיתונים ובמגזינים, בטלוויזיה, על אריזות מוצרי צריכה ועוד. האיור, הצביעה וכל תהליכי העיבוד נעשים באמצעות תוכנות המדמות כלי עבודה מסורתיים אך גם מציעות כלים ייחודיים וכאלה המקלים מאוד על העבודה ומשפרים את התהליך. ישנם גם התקני חומרה המתחברים למחשב ומיועדים למאיירים, כמו משטחי רישום דיגיטליים. עוד קצת על קצה המזלג, מאיירים שמתעסקים בגראפיקה ישתמשו בתוכנות כגון פוטושופ (עובדת על פיקסלים) או פרינהד (וקטורית) כאמור לציורים וקטורים יהיה תיעדוף להשתמש בפריהנד, ולהפך. ישנם הרבה גראפיקאים שאינם יודעים לצייר, שאז למעשה מדובר יותר בתחום עיצוב גרפי, שזה בדר"כ לדעת לעצב תמונה עם טקסט ולא בהכרח לצייר..אלא יותר התמקדות בקטע של ה"עיצוב" בלבד ופחות בראיית אומן - צייר. יש גם את תחום התקשורת החזותית, שזה ממש בניה של תדמית של מוצר למשל או העברת מידע\פרסום באמצעות הגראפיקה וציור.. בכל אופן תחום מורכב ושאלה כוללת שאלת :) וכל אחד יכול לפרש זאת אחרת.. מקווה שעזרתי לך :) המשך יום טוב וחג שמח אני בטוח שאנשים פה בפורום יכולים להוסיף עוד.

scalla

New member
+++

גרפיקאי הוא אחד שמעביר מסר באמצעים גראפים. כל תוכנה היא לגטימית. אם "צייר" יכולה לשרת את המטרה הכי טוב, אז ישתמשו גם בה. אבל נכון שהתוכנות הפופלריות בתחום הן פוטושופ, אילוסטרייטור, אין-דיזיין ופלאש.

romi1304

New member
עניין של סמנטיקה אבל

ההגדרות שניתנו לך למעלה הן הגדרות של אנשים שמעולם לא למדו ואלה הן הגדרות שהם בנו לעצמם ללא ידיעה או לימוד מעשי של הנושא שעליו הם מדברים. גרפיקאי הוא אדם שיודע לעבוד על תוכנות גרפיות. זה עד כדי כך פשוט וברור. מבחינת העברת מסר באמצאות אמצעים ויזואלים (כגון איור, טיפוגרפיה, חלל, צילום וכן הלאה) הכוונה היא למעצב ולא לגרפיקאי. בעוד לגרפיקאי כלי העבודה היחידי, מעצם ההגדרה שלו, הוא המחשב, הרי שמעצב חייב להחליט על מסר, על כיוון, על שפה ויזואלית וכן הלאה ורק אז להחליט על טכניקה ועל כלי. אחד הכלים שמעצבים משתמשים בו הוא המחשב, אבל בשום פנים ואופן הוא לא מוגבל למחשב (אלה אם על פי החלטה אישית שלו). ההבדל הוא בסמנטיקה אבל הוא קיים והוא נכון. בנוסף לכך, במשרדים גדולים (בין אם משרדי פרסום, סטודיואים לעיצוב ואפילו בתי דפוס) יש תפקיד מקביל לגרפיקאי שהוא הביצועיסט. תפקיד הביצועיסט הוא זהה לתפקיד הגרפיקאי רק שלא במחשב. הגרפיקאי והביצועיסט עובדים שניהם תחת תחום אחריותו של המעצב. המעצב מחליט מה צריך להיות בעבודה ואיך צריך לבצע אותה והביצועיסט והגרפיקאי עוזרים לו ליישם את ההחלטות שלו. בשום פנים ואופן אין כאן זילזול בשני התפקידים הללו שדורשים המון ידע ויכולות גבוהות במגוון תחומים ותוכנות. בנוסף לכך, לא כל המשרדים פועלים באותה הדרך ולעיתים קרובות יקראו לגרפיקאי מעצב, פשוט מתוך חוסר ידע ואי הבנה, או מתוך רצון לבלבל את הלקוחות ("...יש לנו כאן 4 מעצבים שפועלים במשרה מלאה..."). בסופו של יום תפקיד המעצב הוא לעצב ותפקיד הגרפיקאי הוא להכין את העבודה על המחשב (אם לדפוס, לאינטרנט או לכל דבר אחר). שיהיה בהצלחה.

מיכאל ג

New member
לא נעים לי להגיד

אבל גם אתה לא מדייק כל כך. גרפיקאי זה שם כללי לעוסקים בגרפיקה, ואין לו קשר למחשב דווקא. לפני שהיו מחשבים גרפיקאים עבדו עם צילומים, ניירות, דבק וסכינים. במשרד גדול שיש בו חלוקה בין מי שמעלה רעיונות למי שמבצע אותם, יש מעצב וביצועיסט. בבית דפוס שמספק שרותים לעסקים קטנים יהיה גרפיקאי והוא יעצב כראות עיניו וגם יבצע בעצמו, כמובן שהתוצאה תהיה פחות טובה אבל כשמוסך האחים כהן רוצה ליצור לוח שנה עם בחורות ערומות לחלק ללקוחות, הוא לא צריך מעצב שלמד ארבע שנים בשביל זה. אבל ביצועיסט וגרפיקאי זה בדיוק אותו הדבר מבחינת הכישורים שלהם. פשוט, הגרפיקאי לא מקבל הוראות ביצוע מאף אחד אחר, ככה שזה טפשי לקרוא לו "ביצועיסט". חוץ מזה זה גם משמש (בעיקר בפי אנשים לא מהתחום) בתור מלה כללית לתאור כל העוסקים בתחום - מעצב, ביצועיסט, פלאשיסט, אנימטור, טקסטוריסט, מעצב ממשק וכו'.

demontux

New member
אפשר תמיד..

להיות פלצנים על הנושא הזה, וכל אחד יגדיר את זה אחרת בגדול כל מה שנאמר פה זה גראפיקה - חד וחלק. וכמובן שאנשים שלמדו זאת לתואר יגדירו את זה שונה ממישהו שלא למד את הנושא מה שהבאתי היא הגדרה מילונית לכל דבר. זה כמו שהדרה של רכב תהיה לנסוע ממקום למקום יבוא אדם אחר ויגיד לי שרכב זה יותר מזה.. כל אחד מגדיר דברים שונה מטבע הדברים :)

romi1304

New member
נעים, נעים, למה לא?

אני כאן גם בשביל ללמוד. מסכים עם רוב מה שרשמת, זה לא ממש סותר את מה שאמרתי חוץ מעניין ההגדרה של גרפיקה כמכלול. אני לא דיברתי על גרפיקה אלא רק על הגדרות מקצוע שונות בתוך התחום. יחד עם זאת, לא ממש מעניין אותי שאנשים מחוץ לתחום מתארים אנימטור וגרפיקאי וביצועיסט באותה הצורה. מעניין אותי ההגדרות בתוך המקצוע- מעצב וגרפיקאי הם מקצועות שונים כמו שאנימטור ומתכנת ווב אלה מקצועות שונים. מהנדס הוא לא הנדסאי ורופא מנתח הוא לא רופא משפחה.

Legacy of Honor

New member
והנה ההגדה המדויקת ע"פ מילון "רב

מילים". גרפיקה- שם כולל לאמנויות השירטוט, הכתב, הרישום, חיתוכי עץ וכד'; שם כולל למלכאת העיצובשל מודעות פרסומת, עטיפות למוצרים שונים , הזמנות, איוריספרים, ועוד. בפעם הבא שאתה מחפש הגדה פנה למילון, שם תמצא הכול בדיוק המרבי.

למעלה