מה זה גלולות?

The Real Ali g

New member
מה זה גלולות?

אני כל הזמן שומע את המילה גלולות ביחד עם המילה יחסי מין, מישהו יכול לעשות לי סדר אחד ולתמיד מה זה הגלולות שבחורות לוקחות?
פעם אני שומע שזה על מנת להסדיר את המחזור של הבחורה (גם איך מחזור של בחורה אני לא יודע איך עובד).
ופעם אני שומע שלוקחות את זה בנות על מנת לא להכנס להריון מיחסי מין? זה תחליף לקונדום?

בבקשה אפשר הסבר קצרקצר וקולע?

sharpantie

New member
הסבר מקוצר

גלולות למניעת הריון מכילות הורמון./נים המונעים ביוץ ולכן לא מאפשרים הפריית הביצית והשגת הריון.
יש סוגים שונים של גלולות כאלה ומשתמשים בחלק מהן להסדרה של מחזור משובש.

משובש= הכוונה למחזור שמגיע בצורה לא סדירה.

לקבלת מידע מפורט ומדויק מומלץ לך לקרוא ספר העוסק בנושא. תקצר היריעה מלהסביר את הנושא על גבי הפורום.

Maldini Girl

New member
הסבר קצרצר וקולע

באופן כללי יש 3 סוגי גלולות-

1.גלולות "טבעיות" שנועדו נטו להסדרת המחזור.
2.גלולות למניעת הריון- רוב הבנות לוקחות אותן כדי להיות "פטורות" מאמצעי מניעה אחר, כמו קונדום למשל. אבל הן עוזרות גם בסידור המחזור, הפחתת כאבי מחזור, והרבה פעמים עוזרות גם בבעיות של פצעי בגרות וכדומה.
3.גלולות "היום שאחרי" (סטייל "פוסטינור") גלולות שלוקחים במקרה שהיה מגע מיני לא מוגן, הגלולות הן *לא* תחליף לקונדום, והן בעיקר למקרה שהיה "פנצ'ר" (הקונדום נקרע, שכחת לקחת גלולה רגילה וכולי)

רומנteaת

New member
אין דבר כזה גלולות טבעיות.

בכל סוגי הגלולות יש הורמונים, והן לא טבעיות כלומר לא עשויות מחומרים טבעיים אלא מכימיקלים.
וגם אין גלולות שנועדו רק לסידור המחזור. אלו גלולות רגילות למניעת הריון שפשוט לוקחים אותן למטרה ספציפית, אין הבדל בין הסוגים.
יש כן כדורים הורמונליים כמו פרימולוטנור למשל שנועדו לדחיית מחזור או כדורים שמקדימים או דוחים ביוץ, אבל אלה לא גלולות במובן המקובל של המילה, אלה תרופות הורמונליות.

למעלה