מה זה בעצם ?

koderius

New member
מה זה בעצם ?

בן 28 בריא בדרך כלל . כבר חודש שאני סובל מגזים קשים אחרי כל מה שאני אוכל. שמלווים בהרגשה כללית רעה וחוסר יציבות. אוזניים מציקות..וכואבות. ובטן נפוחה. בדיקות דם תקינות. אני מבקר תכופות אצל רופא המשפחה שטוען שזה חרדה. נתן לי אנציפלמד ותרופות נוגדות חרדה. שאמנם מרגיעות ונעימות מאוד... אבל הגזים אחרי כל ארוחה אני יושב בלי הגזמה במשך שעה ופולט מכל החורים ללא הפסק! חברה שלי כבר לא צוחקת. ורופא המשפחה מסרב לשלוח אותי לגסטרו כי הוא טוען בתוקף שזה מלחץ. מה עושים?# לפני כשנה נדבקתי מגיארדיאסיס בטיול במזרח וטופלתי אנטיביוטית ....זה חזר אחרי חודשיים ושוב טופלתי וזה עבר.. האם יכול להיות שזה נשאר? האם יכול להיות שמדובר בקנדידה? ואם כן מה עושים? תודה מראש.

KFIRB

New member
לא נראה לי שזה קנדידה

אינני רופא וחשוב לי להדגיש זאת בהתחלה, אך קנדידה היא מאוד נדירה במשמעות הרפואית שלה.. (למרות שיש הומיאופתיים שיטענו שהיא נפוצה מאוד..), הקלינית לא דווקא קנדידה... המלצתי פנה לרופא משפחה אחר!!! כל מבוטח יש לו הזכות לבחור את רופא המשפחה בכל עת שיחפוץ בכך בכל הקופות מתוקף חוק ביטוח בריאות ממלכתי. ייתכן שהרופא צודק בהקשר, אך בהחלט לא בטיפול!!! ידועה מחלה בשם תסמונת המעי הרגיז שאכן מושפעת ממתח אך הטיפול בה לא נפשי בעיקרו אלא משלוב עם דיאטה מיוחדת... אגב אסור לרופא המשפחה לתת תרופות נוגדות חרדה ללא חוות דעתו של הפסיכיאטר והיו לצערי מקרים רבים שדווקא הפסיכיאטר אבחן מחלות ולא הרופא הראשוני שנרדם בשמירה.. עבור רופא וערוך את הבירור מחדש.. האמן לי תרופות חרדה היו עוזרות אליו הבעיה הייתה שם, אך כנראה שרופא המשפחה שלך התבלבל במומחיות בין רפואת משפחה מבררת לבין פסיכיאטריה.....נכון שרוב המחלות הן ממרכיב נפשי , אך אף רופא לא מטפל קודם בנפש ואח"כ במחלה זה לא אתי ולא הגיוני... הרי נשמע לך הגיוני שחולה אסטמה נשלח אותו קודפ לתרופות נוגדות חרדה ואח"כ שימות מקוצר נשימה ניזכר לתת לו מרחיבי סימפונות(וונטולין, אינהלציות וכו')? הרי הרופא שיקבל חולה אסטמה קודם יטפל בקוצר נשימה שלו ואח"כ יטפל במרכיבים הגורמים לו להתקפים...כנ"ל הרופא שלך חייב להבין שלפני שהוא מטפל בבעיות ה"נפשיות" שלך עליו לשלול בעיות אמיתיות..קח ממני עצה לך לרופא החדש שלך ואם הוא יספר לך סיפורים על "חרדה ומתח" תגיד לו שאתה לא מוכן לקבל תרופות נוגדות חרדה ללא בדיקת פסייכאטר...ואתה דורש שייתן לך הפניה דחופה לפסיכיאטר בקהילה...תוך שבועיים, הקופה לא יכולה בדר"כ לעמוד בדבר כזה ולכן יעדיף להפנותך לגסטרו שהתורים אליו יותר קצרים מלפסיכיאטר...... בד' דם לא אומרות כלום מלבד שהספיגה תקינה ואין דימום!!! הרופא שלך נוהג כך בגלל רצון לחסוך עליך קופה וחבל שאתה נותן לו את הנשק הזה!!! המון המון בריאות והצלחה והחלמה מהירה..

גזים

איני מאמין בתאוריית הקנדידה אך לייעוץ במקרה כשלך יש לפגוש אותך במרפאה מצד שני נשמע לי שרופא המשפחה שלך רציני ומוכן לקחת אחריות ולא לשלוח אותך כבטוי לבטחון בדרכו ויש לכבד זאת

koderius

New member
המשך

ראשית בסוף דרשתי בתוקף לראות גסטרו שהודיע לי שהוא לא רואה משהו חריג או שנשמע לו שיש משהו חמור. אבל שלח אותי לעשות תרבית צואה. אולטרה סאונד גסטרו סקופיה. ובדיקת דם . מוזר קצת לא? דרך אגב לרופא המשפחה שלי קוראים ד"ר אילן חורש והוא איש יקר בהחלט.

KFIRB

New member
האם הפרופ' הנכבד

נותן טיפול מבלי לבדוק הפציינטים בתחום שאליו אינו מומחה? אני עדיין חרד, מרופאים שרושמים תרופות אוטומטית מבלי לשלוח לבדיקות ובירור !!!!! טיפול נוגד חרדה ניתן כשיש חרדה מוכחת והטיפול ניתן ברוב המקרים ע"י פסיכיאטר לאחר שהחרדה אובחמנה לפי סוגה . עדיין קשה לי לקבל שיש רופאים המאמינים שהם עצמם יודעים יותר מאשר המידע הרפואי ורואים בחולה לא יותר מאשר עוד חיה שבאה לוטרינר.... פשוט רופאים חוששים למשרתם שכן רופא בזבזן לא יהיה בקופה, אך האם רוםא רשלן כן יהיה? מסתבר שכן! אין לי כוונה לתקוף הרופא משפחה של הבחור, רק ראה פרופ' נכבד איך אתה נופל לפח של שמירת הקולגות שלך.... רופא למחלות זיהומיות ואפילו פסיכיאטר ברמה טובה היו מזדעזעים מדבריך פרופסור...רופא טוב, הוא זה שנותן לחוליו טיפול אך ורק לאחר שראה את כל ממצאי הבדיקות מושלל את כל האופציות וגם אז התייעץ עם מומחים... רוב המומחים לרפואת משפחה כך ינהגו.. בכלל לדעתי יש לאסור על רופא ראשוני לרשום תרופות פסיכאטריות ללא אישור פסיכיאטר מומחה, וכך לגבי כל תרופת מומחה, יש לאסור על רופא ראשוני לרשום אנטיביוטיקה בלי בד'מעבדה מתאימה ואישור הרופא בדרג ניהולי מעליו או רופא מחלות זיהומיות בלבד... למה כשנדרשת בדיקה יקרה מתכנסת ועדה במרפאה, ועדה ברמת המחוז ואח"כ מאשרים ואילו לאנטיביוטיקה ולדברים המסכנים חיים באמ שיעלו פי שתיים ויותר לקופות לא ממדרים?

למעלה