מה זה בעצם אסטמה?

מאיהתי

New member
מה זה בעצם אסטמה?

אחרי שבועיים של הרבה שיעולים וטיפולי משאף שלא ממש עוזרים כרגע, הרופא קבע חד משמעית שיש למתוק (בן 4) אסטמה. הוא אמר שיש לזה כל מיני שמות שההורים לא ילחצו אבל בתכלס יש לו. שאלתי היא, למי שמבינה, איך זה מגיע פתאום? ולמה דווקא עכשיו כשקר? ומה זה דורש ממני להערכות? ולגן? ובכלל, לי זה בכלל לא נראה כמו אסטמה כי הוא משתעל ואין עניין של קוצר נשימה אבל אני כמובן לא מבינה בזה. אשמח להסברים ובכלל כל מידע רלבנטי. תודה מראש מאיה

דנה561

New member
מהנסיון שלי

נשמעה קצת הזוי שעל סמך אירוע אחד הרופא קורא לזה אסטמה ממליצה לבקש הפניה למומחה ריאות ואגב אצלנו גם לא תמיד משאפים עוזרים תלוי בסוג ההתקף לפעמיים תרופות סבא למינהם עוזרות יותר וחורף עם צינון בהחלט מביא התקפים

shiron number 1

New member
בעקרון אסטמה

זה הצרות של הסימפונות שגורם להפרעות בנשימה. יכול להיות קוצר נשימה אבל יכול להיות גם שיעול. אצל יונתן למשל זה גם התבטא רק בשיעול אבל כשבדקו ריכוז חמצן בדם ראו שיש חוסר (כלומר, היה קוצר נשימה שלא נראה). לא יודעת להסביר למה כשקר. אולי זה קשור לזה שזו בעצם דלקת של הסימפונות. רפואה שלמה. אצלנו עבר בגיל חמש.

אותנו גם איבחנו כאסמטים שנה שעברה

שאלת השאלות - אובחן ע"י רופא משפחה או רופא ריאות. אצלנו שנה שעברה אובחנה אסטמה ע"י רופאת ילדים אאחרי המון שיעולים ואינהלציה. רופא ריאות היה כל כך עצבני על האבחנה השגויה, ואמר שיש ילדים יותר רגישים בסתיו ובחורף שסובלים בגלל חילופי עונות וקור, ובגלל זה הם זקוקים "ליותר אוויר" שזה ציטוט מדוייק. אם הוא אובחן ע"י מומחה, לגן את צריכה להודיע ולצייד במשאף. זו הייתה ההוראה שלנו שנה שעברה. מעבר לזה, אני לא מבינה כל כך בנושא. נשיקות לך

AOio

New member
איתי שלי גם מוגדר כאסמתי - הוא בן שנה וחצי

זה בא לידי ביטוי בנשימה כבדה, ריווי חמצן בדם נמוך ושיעול הוא עכשיו בן שנה וחצי והספיק לחטוף RSV ו- 4 דלקות ראות (עכשיו אנחנו בדיוק ברביעית - הוא בבית עם סבתא שלו....) הוא חוטף התקף על חודשיים שלושה אמרו לי שזה יעבור מתישהוא אני מאוד מקווה שזה נכון קבלי חיזוקים ממני זה מדכא אבל אני נשארת אופטימית

מי אבחן?

רופא ריאות או רופא ילדים / משפחה? שלחו אתכם לבדיקת תפקודי ריאה? בדיקות אלרגיה? צילום חזה? בגיל 4 אבחנה של אסתמה היא בעייתית. איזה משאף קיבלתם? אסתמה היא מחלה של חסימת ריאות כרונית. היא באה בצורה של התקפים והגורם הראשוני הוא בדרך כלל עם בסיס אלרגי.תאים מסויימים בדופן של הקנה מפרישים ריר עם מרקם צמיג וזה מה שבגדול חוסם את דרכי האוויר ומקשה על הנשימה. למחלה מרכיב דלקתי ולכן מעבר לטיפול הסימפטומתי במרחיבי סימפונות, יש לטפל בדרך כלל גם במשאף סטרואידלי או משאפים משולבים. (אין באמור לעי"ל כל יעוץ רפואי ואיני ברת סמכות רפואית).

מאיהתי

New member
צפלולית, למה זה בעייתי?

כי אם זה היה זה אז היו עולים על זה מוקדם יותר? לא עשינו שום בדיקה שהיא מלבד מה שהרופא אמר שהוא מצפצף מאד. האינטואיציה שלי אומרת שזה לא זה אבל אני לא בעלת ניסיון

לא כל ילד מצפצף הינו אסתמטי ולא כל ילד המצפצף

לא כל ילד מצפצף הינו אסתמטי ולא כל ילד המצפצף בילדות ימשיך ויהיה מבוגר הסובל מאסתמה צירפתי הסברים שכדאי לקרוא, חייבת לרוץ רק בריאות

מאיהתי

New member
תודה על ההסברים

אכן זה רופא משפחה שאיבחן. אני מחכה לראות כיצד ירגיש שבוע הבא ואולי אבקש הפנייה לרופא ריאות. הוא חלה בעבר בדלקת ריאות (לא קשה) אבל זה היה לפני שנתיים. איך בודקים חמצן בדם? לבקש בדיקות או שזה לא ממש משנה? תודה

חמצן בדם בודקים אצל אחות

אני חושבת שאת צריכה הפנייה מרופא. ממליצה כבר עכשיו לעשות תור לרופא ריאות, בד"כ זה לעוד כמה שבועות ולא מהיום למחר

לקבל טיפול בינתיים ובינתיים להזמין תור

לפולמונולוג (ריאות) וכבר ישלחו אתכם לבדיקות. באסתמה יש דלקת וצריך לטפל. חבל לחכות להחמרות. וגם לשקול חיסון שפעת.

g a g a g a

New member
בגיל הזה קוראים לזה אסתמה של ילדים

פשוט אצל ילדים ההתקפים האלה יותר נפוצים בגלל שהסימפונות וקנה הנשימה כל כך דקיקים ממילא... מצטרפת להמלצה לקבוע תור למומחה ריאות ולא להילחץ. בינתיים, אני יודעת שאצלנו גורם מזרז להתקפים הוא למשל מעבר מאויר לח ליבש. למשל מבחוץ לתוך חדר מחומם במזגן. וכן, שיעול טורדני יבש יכול להידרדר מהר מאד לקוצר נשימה ממשי...

מאיהתי

New member
ממש תודה רבה

יש פה מקור ידע בלתי נדלה. נקבע תור. תודה רבה רבה רבה

תימור 28

New member
היי אני ממליצה לך ללכת לפרופסור לאה בן טור

היא מומחית לריאות ולדרכי נשימה. בדיוק הייתי אצלה אתמול עם שני הילדים. אני מכירה אותה מרמבם כשאור היה מאושפז שם בגללל דלקת ריאות. היא מקבלת בשד' הנשיא 40 בכרמל.

שימי לב, חשוב ללכת לרופא ריאות

שברכוח היה קטנטן הוגדר על ידי הרופא המשפחתי שלנו שהוא אסמטי. צויידנו בהכל. כל שני וחמישי קיבל בודיקורט ושות'. אחרי שנה בערך קבענו תור לרופא ריאות שעד שהגענו אליו ברכוח היה כמעט בן שנה וחצי שקבע ללא שום ספק שהוא לא אסמטי. ובאמת אט אט זה חלף והוא קיבל פחות ופחות את הוירוסים האלו. והיום טפו טפו כבר שנה לא התשמשתי בעניינים.. מסקנה: יש ילדים רגישים יותר לאו דווקא אסטמטים.

למעלה