מה זה בדיוק ADHD?

מה זה בדיוק ADHD?

אני סטודנטית לתואר מאד מכובד ויוקרתי שהגעתי אליו לאחר מאמצים כבירים מצדי. לפני תחילת הלימודים עברתי משבר גדול בחיי האישיים. תמיד הייתי עם היד על הדופק, לא לשגות, לא לעשות שטויות, לא להיות שונה, להיות כמו כולם כשבפנים תמיד הרגשתי שונה ולא מחוברת לסביבה שלי. פיתחתי כל מיני שיטות מחשבה וכתיבה לוגיות מסודרות ויסודיות למישעי על מנת שאוכל להימנע משגיאות. עם תחילת הלימודים הרגשתי כי הכח הזה בי חסר. לא הצלחתי להתרכז, לא היו בי כוחות ללמוד כמו שהייתי לומדת תמיד, באותן שיטות שהוכיחו עצמן זה מכבר. לפתע הופיעו לי שגיאות כתיב, דבר שמעולם לא היה לי, עוד מהיסודי, שגיאות כתיב שכלל לא שמתי לב אליהן בזמן שכתבתי אותן. לאחר שניכשלתי מין הסתם, יועצת שלחה אותי לאיבחון ואובחנה אצלי: "הפרעת קשב חזותית". אני מרגישה מרחפת, אסטרונאוטית, לא מצליחה לאפס את עצמי ולהתרכז במה שחשוב באמת, מרגישה שאבד לי אותו כח ששמר את ה"מוזרות" שבי תמיד בפנים שלא תתפרץ החוצה. האנשים שחיים איתי מתלוננים השכם והערב על כל מיני דברים קטנים שאני עושה מבלי לשים לב, דברים שחוזרים על עצמם אך איני מצליחה בשום פנים ואופן לשנות את אופי התנהגותי שאני מבינה בהחלט מדוע הוא מעצבן את סובביי. מרגישה שלא מבינים אותי, התלונות החוזרות ונשנות יכולות להוביל אותי לתוך תהומות של דיכאון, מרגישה שלא מצליחה לעמוד לא בציפיות של עצמי ולא בציפיות של הסביבה. השאלה שלי, האם ייתכן לפי סיפורי כי אני סובלת מ- ADHD וכי אולי מאז ומעולם הדבר היה חבוי בי אך בעקבות המשבר שחוויתי, הוא התפרץ החוצה? תודה

לי זה נראה רק הביטוי החיצוני,

שלום שואלת אחת. נראה לי יותר שיש פה משבר נפשי, שווה בדיקה של פסיכולוג קליני. לי זה נשמע שהמשבר שעברת הוציא ממך דברים שיש להם ביטויים שנראים כמו הפרעת קשב, ולא שהפרעת הקשב יצאה פתאום החוצה. פסיכולוג טוב יוכל לאבחן זאת נכון. זה כמו שילדים שסבלו מהזנחה נפשית ורגשית, או התעללות, מגלים סמפטומים של ADHD ושל בעיות קשב, למרות שזה לא מה שיש להם, למרות שהם נראים ככה. תבדקי אצל בעל מקצוע רציני, וזה שאבחנו אותך ככה כ'הפרעת קשב חזותית' זה רק אומר שיש לך סימפטום של הפרעת קשב חזותית, ולא שזה המקור. פסיכולוג,

שלום לך וברוכה הבאה../images/Emo39.gif

מה שלמעשה את מספרת, זה שתמיד היה לך המון כוח רצון ופיתחת לעצמך אסטרטגיות בלמידה ובהתנהלות היומיומית מתוך אותו דחף - להיות כמו כולם? כל הכבוד לך! לאחר משבר נפשי/רגשי ועם השנים החולפות, כוחותייך אולי נשחקו וקשה לך יותר מתמיד לעמוד על המשמר כל העת. זוהי עבודה קשה יומיומית, הרי. לדעתי כדאי לך מאוד בכל מקרה, לגשת לאבחון מלא אצל פסיכיאטר מומחה ב-ADHD למבוגרים. באבחון מסודר גם נעשית אבחנה מבדלת שתוכל לעזור לך להבין היכן המקור והבעיה האמיתית ולעזור לך למצוא את דרכך והטיפול הנדרש- אם נדרש.

למעלה