מה זה באלאדי?

Elina5

New member
../images/Emo99.gifבאלאדי

הפירוש של המילה באלאדי, הוא "עממי" . השאלה , למה את מתייחסת? לסגנון? מקצב (מוסיקלי)? חליפת ריקוד? פירות וירקות?... כיון שהמילה עצמה : באלאד , משמשת לתיאור גם "עיר" וגם "כפר", תלוי באיזה הקשר מופיע ה"באלאדי". בכל מקרה בריקוד המזרחי ישנו סגנון באלאדי, שמאגד בתוכו תת סגנונות עממים שונים , לרוב נרקד בתלבושת שלמה (לא שני חלקים), דגש על עבודת אגן, כפות רגליים במצב של flat (שהרי סגנון זה קשור יותר לאדמה , מאשר אחרים), מסגרות ידיים קרובות לגוף (בניגוד לסגנון הקלאסי), מקצבים זוגיים במוסיקה וכמובן ריקוד לצלילי מוסיקה עם כלים באלאדיים,למשל יש סגנון שקוראים לו "באלאדי עוודי" והוא כולו מתייחס לדיאלוג עם העוד.כדי שלא אכנס כאן לאינפורמציה , שאולי לא כיוונת אליה, הודיעי לי אם תרצי הרחבות... הרבה פעמים כשאומרים באלאדי, מתכוונים ל"אותנטי" ולכן , אני מאוד מחבבת את הניק "באלאדיה"....
מקוה שעניתי, אלינה

n o a b i

New member
רוצה הרחבות

ענית, בטח. זה שהסברת לי את משמעות המילה באלדי זה קצת הצחיק אותי, כי אני עושה תואר בערבית, _כך שאם לא הייתי מבינה את משמעות המילה, מזמן כבר הייתי מחפשת במילון. אבל מה שלא היה ברור לי זה סגנון הריקוד. זה משהו כמו דבקה? נכנסתי לפני כמה ימים לאתר של רקדנית אמריקאית (מדהימה) בשם "עזיזה סעיד", והיה שם קישור לקליפ שבו היא נראתה בריקוד קבוצתי, שכונה "מסורתי", ושהיה למען האמת די משעמם. אומנם הבנות הזיזו קצת את התחת, אבל זה נראה כמו ריקוד סוף שנה בבי"ס. האם זהו הבאלדי?

באלאדיה

New member
באלאדי ../images/Emo23.gif ../images/Emo41.gif

דבר ראשון - רקדנית אמריקאית מדהימה - רוצות לראות גם, אנא מצאי לנו את הלינק
עכשיו לענייני באלאדי: בואי וניצור לך בקלות רושם מתקן, גשי לגלריה באתר של אורית מפציר ובחרי בסרטון הבאלאדי - שהוא כל דבר חוץ ממשעמם, ומשופע במחוות עממיות להתענג. שימי
לשני דברים: 1. סגנון הלבוש הבאלאדי המתאפיין כמו שאמרה אלינה בשמלה שלמה, צעיף הפונפונים הקלאסי על הראש והצעיף האטום והמעוטר - "מלאיה" שאורית משתובבת איתו בהתחלה. 2. התנועות שמבטאות משקל, מחוברות לאדמה, שוב כמו שאמרה אלינה - בלי עלייה על קצות האצבעות וידי באלט ארוכות וענוגות - לא כאן!
אני ממליצה גם לעיין במילון המונחים שלנו בקישור שלמעלה תחת מלאיית לאף, ראקס בלאדי (למרות שההסבר לא מספיק מפורט - יש מתנדבות לעדכנו?)

באלאדיה

New member
ושכחתי להגיד

יש האומרים שאת הבאלאדי הקלאסי אפשר לרקוד על בלאטה אחת - אני חושבת שזו הקצנה שבאה להדגיש את האופי של התנועות המחוברות לאדמה ומרוכזות באגן ובציר המרכזי של הגוף.

Elina5

New member
המשך...

ראשית, אני שמחה שהצחקתי אותך (קצת).... ולענייננו, הבאלאדי, הוא כותרת להרבה תת סגנונות עממיים, כך שלעיתים גם הריקוד המסורתי והפולקלור נכנסים תחת ההגדרה הזו. את יכולה לחזות בריקודי באלאדי שונים וכל אחד ייראה לך שונה מרעהו, מה שמאפיין את כולם הם הדברים שהזכרתי קודם (עבודת הרגליים והאגן וכו'), ומאוד תלוי מי רוקד/ת , את יכולה להשתעמם מריקוד באלאדי אחד ולהיות מהופנטת מאחר. הדבקה הוא ריקוד שעומד בפני עצמו, ובד"כ לא נכלל בקטגוריה הזו, שכן כאשר מדברים על סגנון הבאלאדי, מתכוונים לסגנון בתוך הריקוד המזרחי (רקס שרקי), שיש בו חלוקה עיקרית לסגנון קלאסי ועממי. אני מניחה שעם הזמן והלימוד תדעי להבחין בריקוד באלאדי ומאפייניו, תבקשי מהמורה שלך הסבר עם הדגמות תנועתיות שימחישו לך בצורה יותר ברורה איך זה נראה....ואיך זה מרגיש.... בהצלחה אלינה

למעלה